![]() |
Maticna
Nebih uzimao deluxe verziju jer mi netrebaju dodatne sitnice posto imam vec dosta toga posebno pogotovo sto je cijena astronomsko kod nas u BiH, ako je uopste nades uzeo bih jos e6300, i 2x512MB supertalent memorije za pocetak kasnije bih dodao jos 2x512MB jos me zanima dali kod Intela ima problema ako su 4 memoriska modula kao sto je slucaj kod AMD-a.
|
Nema...pokusaj uzeti one rame sa Micron D9 cipovima ako mozes....
|
ma kaj ce mu d9 ak ne misli oc-at?
|
2x1GB PQI 667MHz meme i vozi.....a to te dodje svega 1220kn ;)
|
A ako nema love za 2x1 GB? Kombinacija sa 2x512 i poslije jos toliko nije uopce losa. Po dosadasnjem iskustvima, nikad nisam imao problema sa takvom kombinacijom memorije, pa zasto ne? Kad ce mu trebati vise od 2 GB vjerojatno ce vec uzimati ili barem razmisljati o nekoj drugoj platformi. A i lako se proda memorija, pa uzme jos vise :)
|
MB
Hvala svima na odgovorima mislim da cu ipak uzeti E6600 i 2x512MB jer mi je lakse memoriju nadograditi nego mjenjati procesor nakon nekog vremena sada imam 2GB nisam bas primjetio prevelike razlike izmedu 1 i 2 GB da bih sada po svaku cijenu kupovao vese memorije.
|
Ima samo jedna stvar koja me muci u vezi C2D - to su pisali u VIDIju. Napisali su da je sustav na C2D jako brz i sve super, ali da su pokretanje aplikacija i odaziv Windowsa jos dosta daleko od onga na A64 (pogotovo X2).
Htio bih cuti vase misljenje, ako imate iskustva s jednim i drugim. C2D jos nisam imao prilike isprobati, ali ovo gornje stoji (bar po mojem iskustvu) kad se usporede A64 i P4. Sto se ploca tice, vidim isto sranje ko i uvijek. Prve serije se lose klokaju i BIOSi su losi... |
Izmedju C2D i X2 nema nikakve razlike u windowsima....kazem ti iz iskutsva....
|
Asus P5B Deluxe/Commando/P5B/P5B-E/Plus/P5B-VM Thread
dakle, zanimalo bi me koje memorije najbolje funkcioniraju s gore navedenim maticnim...jer razmisljam o jednoj od te dvije...ovisi kak cu stajati parama.
ne bih htio ubosti neku memoriju s kojom cu imati problema na tim maticnim, pa da me kasnije boli glava ;) pa eto, ako moze kakva preporuka koje su najbolje kombinacije... unaprijed hvala |
..potrazi malo po forumu,dosta se o ovom pisalo..valjda nije toliko tesko.
|
Citiraj:
po onome sto sam procitao dosad: Kingmax, Goodram pro + asus ali za gigabajtovu nisam bash ziher...goodram je spominjan da se kolje, a za kingmax se ne sjecam da sam negdje procitao nesto kad je gigabajtova ploca u pitanju |
Gigabyte i Kingmax zajedno rade bez problema...
|
asus i goodram rade savršeno:D
|
Uzmi asus....radi i kingmax i good ram isve ostale mem. Ima samo jednu manu. VDIMM ide na samo 2.1V :(
|
Nemoj gigabytea ako su ti zivci dragocjeni.
Zna raditi, ali ipak preferira ne raditi. :rolleyes: |
cini se da cu se onda ipak posto poto morati isprsiti za asusovku tak da budem miran ;)
fala na odgovorima :D |
Citiraj:
|
Meni ne voli WLAN karticu... :D Sve ostalo je OK.
|
Moj glas za asusa.
|
P5b i novi bios
Danas skinuo novi bios 0701 i dogodile se dvije čudne stvari:
1) ne mogu u biosu naći gdje štelam latencije 2) vent od freezera 7pro mi nonstop puše punim brojem okretaja. Any idea? |
1) riješeno
2) riješeno. Lokaj miško. |
P5B Deluxe BIOS pitanje
ak imam SATA-II hard, oce li on radit u SATA-II modu ak mi je u BIOSu "Configure SATA as" podesen na "IDE" a ne na "AHCI"? :confused:
|
Radit ce...jedino ako ga jumperom (ili nekim tool-om) ne ogranicis da radi u s-ata 1 modu...
|
Citiraj:
znaci nema frke ak je u IDE modu u BIOSU? jer koliko sam vidio, ak oces AHCI onda moras drivere stavljat (cak i windowse reinstalirat) sta je uopce taj AHCI? tj. ukratko: jel bolje IDE ili AHCI mode? |
http://img222.imageshack.us/my.php?image=jphd5.jpg
Koliko iz ovog vidim, samo omogucuje NCQ, sto mislim da bas i nema neke prevelike koristi... |
NCQ i hot plug...
|
NCQ- bolje preformanse za dvojezgrene procesore i procesore sa HTom
|
Citiraj:
i sta sad? ocu morat reinstalirat ak ukljucim AHCI? |
te bolje preformanse nećeš ni primjetit ;)
ali ako ti se da napravi to :) |
Citiraj:
: Machineg |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:37. |