PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   120mm vent na thermalrighta? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=6860)

rendula 29.12.2003. 19:06

Citiraj:

Originally posted by Sky
Mislim da bi to trebalo biti ok ( ovi 92 i 120 mm upuhuju zrak, jel tako?).
Da. Trenutno su prikopčani 2 Enermaxa 80 koji ispuhuju zrak straga i 92mm kod diskova. Svi rade na min okretaja, kućište je zatvoreno, a temp proc/case je u idleu 35/23, a bit će i manje kad stavim Titana na bok.

Sky 29.12.2003. 19:28

Ček, tebi je temperatura sistema 23? Ako je tako (malo sumnjam, može biti da temperaturna sonda laže, ne znam), za kog vraga stavljaš dodatni vent?
Ne možeš ohladiti sistem ispod sobne temperature, a samo ćeš povećati buku.
Ostavi se toga ( pogotovo to sa bušenjem kućišta, ako zbilja ne znaš što radiš), temperature su fenomenalne i da imaš vodeno hlađenje.:clap:

rendula 29.12.2003. 19:43

Citiraj:

Originally posted by Sky
Ček, tebi je temperatura sistema 23? Ako je tako (malo sumnjam, može biti da temperaturna sonda laže, ne znam), za kog vraga stavljaš dodatni vent?
Ne možeš ohladiti sistem ispod sobne temperature, a samo ćeš povećati buku.
Ostavi se toga ( pogotovo to sa bušenjem kućišta, ako zbilja ne znaš što radiš), temperature su fenomenalne i da imaš vodeno hlađenje.:clap:

Meni je isto malo sumnjiva ta temp kućišta. Ak ga otvorim onda je 20C što je jednako temperaturi moje sobe. Pretpostavljam da neki vent točno puše po senzoru. Motherboard Monitor mi čak očita 18C kad ga tek upalim, a proc 25C, al to je greška :( jer kad ga restartam onda je 23/35. Kućište mi ne pada na pamet bušiti nego ću to prepustiti frendu od starog koji ima svoju radionu.

Sky 29.12.2003. 20:31

Jel modaš kućište radi izgleda ili zbog hlađenja? Ako je samo zbog hlađenja, možeš se slobodno ostaviti toga, situacija ti je odlična, a ne treba popravljati ono što nije pokvareno. Ako je zbog izgleda, JUST DO IT!:D

rendula 29.12.2003. 20:42

Stavit ću taj vent na bok jer mi se temperatura proca jako sporo spušta nakon kaj ga opteretim, a temp kućišta se opće ne spusti. A i fan gril na boku izgleda opako:D

Sky 29.12.2003. 21:36

Jesi razmislio možda da napraviš rupu i staviš taj 12 cm vent na vrh kućišta da izvlači topli zrak okomito gore? Ili da napraviš tunel za odvodnju toplog zraka drito van, a ne da bezveze grije sistem?
Samo prijedlozi, ali moraš postati slikicu kako je na kraju ispalo!:)

rendula 30.12.2003. 11:49

Izgleda da mi je temperatura kućišta zbilja tak niska, trenutno je kućište otvoreno, a senzor kaže 20C. Gurnuo sam ruku unutra i u gornjem dijelu je ledeno, ispod grafe je malo toplije, po mojoj procjeni 23-24C. Mislio sam staviti taj vent gore, al mi gornji poklopac nije odvojiv.

choby 30.12.2003. 12:36

pa i zakaj bi ti bio odvojiv, izvadiš sve komponente van i odneseš frendovom tateku da zbuši gornju stranu. zmontiraš vent s donje strane i grill s gornje i bok

rendula 31.12.2003. 22:39

Okrenuo sam sada vent na procu i hladi skoro jednako dobro, Thorton 2000+@9.5x211, 1.6V Idle=37, Load=42, a hladilo bi bolje kad bi vent uzimao više zraka sa samog pasivca.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:06.