![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Si probao metodu prsta, možda senzor laže? |
ne laze, vreo je na dodir, ma ruzno mi kuciste skroz nemam gdje ugradit ventove za usis, a i izduv je problematican, morao bi se prihvatit brusilice :D
drzim otvorenu stranicu, ali ne pomaze :( |
Evo meni trenutna temperatura 31 C. Disk je seagate 7200.10 320gb sata i hladjen je zalmanom ZM-2HC2 i nekim ventom od 120mm na 5V. Disk je namazan sa Artic Ceramique pastom na mjestima di se dodiruje sa zalmanom.
http://img509.imageshack.us/img509/4058/zmiy9.th.jpg http://img337.imageshack.us/img337/9...ventmr4.th.jpg |
seagate na 33c-hlađen 120mmventom
|
HDD na 33°C (s time da ga ne hladim ničime izravno - super) :)
|
evo jos montiro hdd cooler ispod da po elektronici puše i temp ne prelazi 28Ca sobna temp je 29 :goood:
|
Hard niži od sobne -> nemoguće.
|
hmm, po njemu pušu 2 venta pa mi se ne čini kao nemoguće, a možda i senzor laže il prog, koristim HDD Thermometer...
|
Citiraj:
|
Ja imam HDD Seagate Baracuda 250Gb 7200.10 (ST3250410AS)
I uopce nemogu ocitati temperaturu Everest ne prikazuje nista (kao da nema senzora na HDDu)...da li netko ima slican problem i kako to rijesiti? |
Isključi AHCI, ako ti je uključen...
|
Jel to u BIOSu?
Iskljucio sam i opet nece prikazati |
seagate(320GB/pata), u titanovom kuleru sa dva venta evo trenutno 32°..
maxtor od 160 GB (sata), trenutno 27° (hladi ga 12cm vent).. maxtor od 80GB (pata), koji je povremeno u upotrebi, nekih 25°, hlađen ili 8, ili 12 cm ventom. |
nece da mi prikaze temperature
|
Samsung 160 GB ( sata ) - 25 C svaki ( 2 kom )
Maxtor 80 GB ( pata ) - 16 C ?!?!?!?!?!?!?!? Maxtor 40 GB-tanki model ( pata ) - 25C Oba Samsunga su u donjem dijelu kućišta u svojim ladicama, a Maxtori su u 4in3 modulu |
Citiraj:
|
sva tri diska su mi na cca 30C° jednom sam slučajno previše smanjio fanmate 2 koji mi kontrolira prednji i stražnji vent (prestali su se okretati) pa su se diskovi digli na 40-45C°
@1v@n...zatvori prozore i onda izmjeri :) te naravno upali grijanje ;) |
Temp u sobi mi je 20 stupnjeva konstantno. Komp radi skoro cijeli dan, a smješten je pola metra od radijatora. Kućište je CM690 sa svih 7 ventova unutra + 1 na HDD modulu.
http://img262.imageshack.us/img262/265/image4iz6.jpg |
Citiraj:
|
Za onog maxtora koji pokazuje 15 sam siguran da krivo pokazuje, ali sumnjam da oba Samsunga i drugi Maxtor krivo pokazuju. Išao sam isprobavat na dodir i ne osjeti se toplina. Ima li kakav test za opterećivanje diskova da vidim kolko idu na max. Meni je sve to odmah bilo čudno, ali u kućištu je tornado od protoka zraka tako da mora bit nekakvog utjecaja na to.
|
Citiraj:
Inace, ako su diskovi hladni na sam dodir, nemas nikakve potrebe opterecivati se time; ja, recimo, nemam nigdje instaliran SW za pracenje temperatura. |
1 privitaka
Kod mene su dosta dobre temp. bez ikakvog hlađenja:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
pa i ne baš. temperatura se kreće oko 30C°. load ajde do kojih 33-34C° hladi ga 120mm xilence na 6V (cca 650rpm). p.s probao sam i prst metodom :) |
Evo uspio sam (temp je 40-42°C MAX) a krivo sam spojio SATA konektor na ploću imam neke ljubicaste utore pa sam na njih spojio. ali oni ne pokazuju temp. sad sam prespojio na zute i sve je ok.
Sad sam ubacio 2x12cm coolera (front i rear) Temp HDDa je 27°C |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:05. |