PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Mali OT: Pribor za servisiranje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=66978)

Foxman 25.04.2007. 14:27

Uf ja imam čudo toga...

Prvo imam kutijicu sa pregradama za šerafiće, distancere, paste,.....
Imam 2 šerafciger nekih 30kn po komadu sam kupio u Pevecu prije nekih 3/4g, naravno sa magnetom na vrhu i ono najbolje je što se sam vrh šerafcigera vrti tako da ne treba rotirati ruku već samo prstima a i dalje se može stisnuti dlanom... Uz to imam komplet onih sitnih šerafcigerčića sa minijaturnim glavama (tzv urarski set) koje sam kupio kad sam skidao cooler sa grafičke i sa ničim drugim nisam mogao odšerafiti pogotovo kad sam ih već malo izglodao. Tu su i kombinirke, pinceta i škarice..

Dakle moja preporuka Pevec za šerafcigere, ne onaj neki set nego ima i malo supjih a kvalitetnijih šerafcigera i naravno meni neizostavna kutija za šerafe..

vranjba 08.04.2012. 23:18

Da iskoristim ovu temu,
dali tko zna gdje ima u Hrvatskoj, točnije u Osijeku, za kupiti preciznih šarafcigera, a da su kvalitetni. Znači oni što im se vrti vrh ručke, bio sam u chipoteci i electronic centru nemaju ništa osim kineza. Može i neka preporuka ako tko ima.

Milentije 08.04.2012. 23:22

LUX-TOOLS 585-365 CV

To su ti šrafcigeri sa izmjenjivim glavama. Vrh drške im se okreće, kvalitetni su, čvrsti i fino sjedaju u ruku. Ja sam svoj komplet kupio u OBIju. Inače ima i veći komplet (ovaj moj ima 7 imjenjivih glava).

vranjba 08.04.2012. 23:55

koliko novca dođu

Milentije 09.04.2012. 13:23

Ma nešto mizerno, takoreći džaba. :D

Oko 10€ manji komplet, ako se dobro sjećam.

Vjeko 09.04.2012. 14:25

Vidim u ovoj temi sve amateri majstorčići dok koristite Unior :D

Kada se budete ozbiljnije bavili servisom vidjet će te da je Hazet alat ipak daleko najbolji ali činjenica je da jedan PH2 odvijač košta cca 70kn.
Valja to zaraditi :)

Old Iggy 09.04.2012. 16:05

Citiraj:

Autor Vjeko (Post 2139708)
Vidim u ovoj temi sve amateri majstorčići dok koristite Unior :D

Kada se budete ozbiljnije bavili servisom vidjet će te da je Hazet alat ipak daleko najbolji ali činjenica je da jedan PH2 odvijač košta cca 70kn.
Valja to zaraditi :)

Nisam baš previše oduševljen Hazetom, ali za tu lovu je OK. Više sam sljedbenik Snap-Ona, ali u praksi je najbolje kombinirati svega pomalo po potrebi ovisno o tome što čovjeku treba. BTW, i Unior je OK za neke stvari, dapače.

Nego, zna li netko gdje se mogu nabaviti malo kvalitetniji koferi za alat? Ne baš oni iz Bauhausa za 100 kn, ali ne i za više od 1000.

Alvin 09.04.2012. 16:24

Ja sam Uniorom sasvim zadovoljan, imam dosta alata od njih i kao omjer cijene i kvalitete je možda i za preporučit(komplet kacavida oko 250, mislim da ih je 6).
Knipex preferiram za alat kao sječice noževi i sl.Precizne sječice su oko 300kn
Ne preferiram niti jednu marku alata nego kupujem ono što mi treba i cijena mi stvarno nije bitna.(bar to neke razumne granice)
Takav alat kupujem isključivo u željezarama di mogu naručit ono što meni odgovara, trgovački centri su skuplji i naravno ograničen si kupit samo ono što imaju na lageru.

Bluzer 09.04.2012. 17:00

Citiraj:

Autor Alvin (Post 2139775)
Knipex preferiram za alat kao sječice noževi i sl.Precizne sječice su oko 300kn

+1 za Knipex. Ima dosta njihovog alata u Gramatu, platio sam njihova grip kliješta oko 250 kuna ali vrijede zlata nakon šta sam doslovno krivio i lomio neka jeftinija.

vranjba 10.04.2012. 19:28

alvine jesu to ovi uniorovi šarafcigeri
http://www.unior.si/sub-subcategorie...21123&cat=2417
jesu ti za preporučit
malo sam prosurfao i vidim da su isti kao od hazet-a i elora-e :)
http://www.techazet.eu/images/produc...c_032587ba.jpg
http://images.mercateo.com/images/pr...ora/gr_620.jpg

Vjeko 10.04.2012. 20:55

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2139768)
Nisam baš previše oduševljen Hazetom, ali za tu lovu je OK. Više sam sljedbenik Snap-Ona, ali u praksi je najbolje kombinirati svega pomalo po potrebi ovisno o tome što čovjeku treba. BTW, i Unior je OK za neke stvari, dapače.

Nego, zna li netko gdje se mogu nabaviti malo kvalitetniji koferi za alat? Ne baš oni iz Bauhausa za 100 kn, ali ne i za više od 1000.

Nećemo ići u krajnosti sa cijenama :)
Malo sam se šalio sa hazetom, nije najbolji ali da je kvalitetan, bogami jeste.
Treba mješati hazet odvijače sa proxxon gedorama, knipex klještima i unior radapcigerima :D

Torbe imaš odlične za kupiti/naručiti u trgovini Crom.
Ja sam nabavljao Hepco Becker kofere za alat nosivosti 35kg sa 3 pregrade za oko 1200kn. Valja napomenuti da su koferi fantastični po izdržljivosti ali vjerojatno ih i poznaš jer taj proizvođać je jedan od boljih.

Alvin 10.04.2012. 21:11

Da baš te imam, ovaj komplet od 7 kom.
Šarafcigeri su ok, imam ih 1g. i nijedan se nije "pojeo", zamjerka bi bila slabašan magnet
Dosta tog alata sam sreo da su potpuno identični samo ime razlika, od jeftinjaka pa do skupog i kvalitetnog alata
Sve to isti kinez štampa:)

Old Iggy 10.04.2012. 22:18

Citiraj:

Autor Vjeko (Post 2140636)
Nećemo ići u krajnosti sa cijenama :)

Ma kad jednom imaš Snap-on kofer s alatom, nikad više nije isto... :care:

Citiraj:

Malo sam se šalio sa hazetom, nije najbolji ali da je kvalitetan, bogami jeste.
Treba mješati hazet odvijače sa proxxon gedorama, knipex klještima i unior radapcigerima :D

Otprilike. Iako je pitanje kome što treba, većina ekipe alat više pogubi nego što ga potroši. :hitthewal:

Citiraj:

Torbe imaš odlične za kupiti/naručiti u trgovini Crom.
Ja sam nabavljao Hepco Becker kofere za alat nosivosti 35kg sa 3 pregrade za oko 1200kn. Valja napomenuti da su koferi fantastični po izdržljivosti ali vjerojatno ih i poznaš jer taj proizvođać je jedan od boljih.

Nakupovao sam se ja u Cromu, samo je to bilo prije podosta godina nisam znao da H&B još ima kofere za alat, nisu li se prebacili na moto opremu? Jesu li još na Savica Šanci?

The Pill Man 10.04.2012. 23:19

Mixam razne marke, unior, knipex, kineze ali i beta alate.

http://www.magdd.hr/hrv/alati.asp

Iskreno, nije toliko važna marka alata koliko kvaliteta i vrsta vijka. Jer kad dobijete 3 različite specijalne glave vijaka na istom aparatu onda vam dođe za popxxdit.

vranjba 10.04.2012. 23:34

Citiraj:

Autor Alvin (Post 2140675)
Šarafcigeri su ok, imam ih 1g. i nijedan se nije "pojeo", zamjerka bi bila slabašan magnet

To prođi s nekim jakim magnetom par puta preko vrha i hvatat će super šarafciger. Ja sam ga sa onim magnetićem što bude u ekranu na nekim laptopima, sad kad trebam namagnetizirat pincetu recimo ne da mi se tražit taj magnet nego pređem tim šarafcigerom preko nje i šarafi se ljepe na nju :)

edit:
kakva su ova kliješta http://www.unior.si/proizvod-1?doc=21125&prod=87488
trebala bi mi i neka takva preciznija malo, gledao sam i knipex, ali su preko 200kn i naišao sam na netu da nemaju nazubljene čeljusti iznutra, može neka druga preporuka

Vjeko 11.04.2012. 06:37

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2140755)
Ma kad jednom imaš Snap-on kofer s alatom, nikad više nije isto... :care:

Otprilike. Iako je pitanje kome što treba, većina ekipe alat više pogubi nego što ga potroši. :hitthewal:

Nakupovao sam se ja u Cromu, samo je to bilo prije podosta godina nisam znao da H&B još ima kofere za alat, nisu li se prebacili na moto opremu? Jesu li još na Savica Šanci?

Old Iggy, sve je isto. H&B možeš kupiti i u chipoteci ali ispadne jeftinije u Cromu. H&B još proizvodi kofere za alat, ne kao prije, smanjena je paleta proizvoda za majstore ali valjda rade još za nas nekoliko :)

Alvin 11.04.2012. 10:08

Citiraj:

Autor vranjba (Post 2140872)
To prođi s nekim jakim magnetom par puta preko vrha i hvatat će super šarafciger. Ja sam ga sa onim magnetićem što bude u ekranu na nekim laptopima, sad kad trebam namagnetizirat pincetu recimo ne da mi se tražit taj magnet nego pređem tim šarafcigerom preko nje i šarafi se ljepe na nju :)

Pa da, mislim da je najbitnije da su one od dobrog materijala a za magnet manje više.
zvučnik za testiranje mi služi tome.

Citiraj:

Autor vranjba (Post 2140872)
edit:
kakva su ova kliješta http://www.unior.si/proizvod-1?doc=21125&prod=87488
trebala bi mi i neka takva preciznija malo, gledao sam i knipex, ali su preko 200kn i naišao sam na netu da nemaju nazubljene čeljusti iznutra, može neka druga preporuka

Stvarno neznam, imam nekakav komplet tih klješta lux tool i u biti su skoro neupotrebljiva, pogotovo cvikcange, pa sam zato i kupio knipexove
Gledao sam katalog od knipexa i ne vjerujem da nemaju u ponudi nazubljena s obzirom da su cvikcanga imali sigurno 15-ak modela samo za elektroniku
Uniorove cvikcange sam gledao ali nisu mi se dopale, bile su neš preko 200kn
Ja sam gledao ona crvena, inače Unior-ov alat za električare/elektroničare je crven(testiran na visok napon), meni je njihov plav alat bolji pogotovo šarafcigeri

Old Iggy 11.04.2012. 17:29

Citiraj:

Autor Vjeko (Post 2140979)
Old Iggy, sve je isto. H&B možeš kupiti i u chipoteci ali ispadne jeftinije u Cromu. H&B još proizvodi kofere za alat, ne kao prije, smanjena je paleta proizvoda za majstore ali valjda rade još za nas nekoliko :)

I u Chipoteci? Tamo mi ne bi palo na pamet...

Ajd morat ću pogledati u Cromu...

Vjeko 11.04.2012. 23:55

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2141455)
I u Chipoteci? Tamo mi ne bi palo na pamet...

Ajd morat ću pogledati u Cromu...

Da ne bi ispalo da te varam :)

Old Iggy 12.04.2012. 09:10

Citiraj:

Autor Vjeko (Post 2141711)

Ma da sam se prošetao koji put u zadnjih n godina možda bi i vidio. :D

Thermaltake 24.02.2015. 16:15

Pozdrav, da li netko zna di mogu jeftine šerafcigere nabavit za rastavljanje grafičkih kartica itd. imam tu neki "Professional Tool" set šta sam uzeo sa ebaya i ovaj jedan križni nastavak mi dobro sjeda u šerafić no nekako je nespretno s njim odšerafit jer je premali šerafciger, a ako stavim onaj željezni nastavak i malo jače stisnem a moram jer se mora sila upotrijebit da ga zavrtim, a da ne preskoči on mi upadne u prazninu u šerafcigeru :D banana, pa bi htio par komada uzet bez nastavaka znači gotovi šerafciger za rastavljanje kartica npr. gtx-ica 470 i ostalih grafičkih kad ju skroz rastavljam znači one sa zadnje strane grafičke šerafiće da ne izližem ko da sam neki amater(šta mi se desilo na dva upravo, a prije toga se ne sjećam kad mi se to desilo).

syss 24.02.2015. 16:19

http://www.links.hr/?naziv=alat-za-r...kl=080.000.037

najjakiji alat kojeg sam valjda u životu kupio.

Thermaltake 24.02.2015. 16:23

Aha, vidio sam taj baš maloprije, al reko da pitam možda kakvih još ima. Najvjerovatnije ću onda taj i uzet kad je najjakiji :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:14.