PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Prijenosnici (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=48)
-   -   HP driveri problem (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=66772)

neuroteek 09.05.2007. 01:55

Shock, to je bio final touch, nema više upitnika, sve fercera, dakle, ipak, free dos lap zaživio je u punom windows sjaju., AMD, ako još kaj trebaš javi se. Ja sredio sve.

Pozdrav ekipo i hvala!

Cuky 09.05.2007. 08:35

Citiraj:

Autor neuroteek (Post 718610)
Shock, to je bio final touch, nema više upitnika, sve fercera, dakle, ipak, free dos lap zaživio je u punom windows sjaju., AMD, ako još kaj trebaš javi se. Ja sredio sve.

Pozdrav ekipo i hvala!

al vjeruj mi probaj si nabavit, tj obadvojica, iz nekog servisa/ducana ako mozes dvd sa svim softwerom i driverima jer ja sam isto tako kupio laptop bez iceg i naso sam sve drajvere sa neta, medutim non-stop sam dobiivo errore u win.

pa sam onda nabavio dvd sa svime i onda sam tek vidio sta sam sve propusto, tj cega sve nema na sluzbenoj stranici za skinut.

eto, tolko od mene,
pozdrav

Amdejac 09.05.2007. 11:08

Citiraj:

Pozdrav ekipo i hvala!

Da, nema više žutih upitnika. :goood:

Hvala dečki.

Ovo me je podsjetilo dok sam bio klinac na mjenjanje sličica Životinjskog carstva. :D

Cuky 09.05.2007. 11:25

djecki, ako ste iz zagreba mogu vam probat nabavit drivere za taj nx7300 .

sad sam bio u mikronisu pa ako treba recite.

shock 09.05.2007. 20:43

Citiraj:

Pozdrav ekipo i hvala!

Drago mi je što si uspio i pogotovo ako sam bio od pomoći:)

Što se tiče drajvera, kompletirao sam ih za svoj HP Compaq NX7300 RU375ES i NX6325 prijateljicin, tako da....

Ja sam imao problem jer mi je u Device manageru javljao da nije instaliran SM Bus controller, a nije bilo nigdje drajvera, riješio sam ga tako što sam sa Intelove stranice skinuo i instalirao Intel chipset software installation utility, jer im je to kao poznat problem, pa možda ovo nekome bude i od koristi.

Amdejac 12.05.2007. 12:14

Da se nadovežem na NATIVE mod SATA HDDa.

Ako ste sve instalirali vjerojatno vam je Sata HDD Native mod ostao Disable.
Ako je postupak vraćanja na Enable u BIOSu je sljedeći.
Skinite Intel Chipset Installation Utility for ICH7 (SP32781) sa ovog linka i instalirajte.
Sada ćete u Device Manageru dobiti stavku Intel 82801 GBM/GHM (ICH7-M Family) Serial ATA Storage Controller.
Daljni postupak je sljedeći:

U Device Manageru, desno-kliknuti IDE ATA/ATAPI controllers "Intel 82801 GBM/GHM (ICH7-M Family) Serial ATA Storage Controller" i
odabrati "Update Driver".

U prvom dijalogu, odabrati "No, not this time" (spajanje na Windows Update).

U slijedećem dijalog prozoru odabrati: "Install from a list or
specific location (Advanced)".

U slijedećem treba odabrati "Don't search. I will choose the
driver to install".

Ne odabrati niti jedan od ponuđenih drivera, nego kliknuti na
"Have Disk...".

Odbrowsati na lokaciju gdje se nalaze datoteke od 82801GBM SATA AHCI Controllera (to je onaj driver kojega ste na početku stavljali na CD da bi uopće mogli instalirati drivere na SATA disk.

Želite nastaviti, usprkos upozorenju, dakle Yes.

Gotovo. Bit će tražen restart Windowsa.

Restartati Windowse, i pritom ući u BIOS (F10) i ovoga puta UKLJUČITI SATA native mode

Nakon restarta, bit će pronađen novi hardver.

Ponovo restartati (nakon upita)

Gotovo!

PostuP 13.05.2007. 21:18

da se nadovežem...

"SP32478.exe" zahtjeva floppy, pa za one koji nemaju ni eksterni, a ni u pc-u... evo LINKA sa sadrzajem te diskete koju bi vam "SP32478.exe" trebao napraviti ;)

ja sam jedan od tih koji nema floppy uopce pa sam se snašao guglajuci... valjda ce ovo nekome ustedit vrijeme, ako nista drugo:p

PostuP 13.05.2007. 21:25

@ AMD... nemoj se ljutiti, ali ovo mi je vise pomoglo zato sto govori i o onom "SP32478.exe" kojeg (tek sad primjecujem) ti nisi spomenuo...

1) U BIOSu > System Configuration > Device Configurations > SATA Native Mode > Disable

2) Instalirati Windowse XP SP2 (moraju biti SP2)

3) DL Intel SATA AHCI Controller Driver (SoftPaq SP32478.exe), sa www.hp.com.

4) Pokrenuti ga i napraviti floppy sa driverima (uz pomoć vanjskog FDD-a ili na nekom drugom računalu)

5) Na floppyju moraju biti slijedeće datoteke:
a. iaahci.cat
b. iaahci.inf
c. iastor.cat
d. iastor.inf
e. iastor.sys
f. license.txt
g. readme.txt
h. txtsetup.oem

6) DL i instalirati 'Intel Chipset Installation Utility for ICH7' (SoftPaq SP32781), sa www.hp.com

7) U Device Manageru, desno-kliknuti IDE ATA/ATAPI controllers > 'Intel 82801 GBM/GHM (ICH7-M Family) Serial ATA Storage Controller' i odabrati "Update Driver".
7a) U prvom dijalogu, odabrati "No, not this time" (spajanje na Windows Update).
7b) U slijedećem dijalog prozoru odabrati: "Install from a list or specific location (Advanced)".
7c) U slijedećem treba odabrati "Don't search. I will choose the driver to install".
7d) Ne odabrati niti jedan od ponuđenih drivera, nego kliknuti na "Have Disk...".
7e) Odbrowsati na "A:\" (ili lokaciju gdje se nalaze datoteke pod 5). OK.
7f) Na upit koji driver ľelite instalirati, odaberrite 'Intel 82801GBM SATA AHCI Controller'.
7g) Želite nastaviti, usprkos upozorenju, dakle > Yes.
7h) Gotovo. Bit će tražen restart Windowsa.

8) Restartati Windowse, i pritom ući u BIOS (F10) i ovoga puta UKLJUČITI SATA native mode (vidi 1))

9) Nakon restarta, bit će pronađen novi hardver.

10) Ponovo restartati (nakon upita)

11) Gotovo!

Amdejac 14.05.2007. 01:09

Ali nije ti potreban flopy.
Raspakiraj SP32478.exe da dobiješ:
a. iaahci.cat
b. iaahci.inf
c. iastor.cat
d. iastor.inf
e. iastor.sys
f. license.txt
g. readme.txt
h. txtsetup.oem

i datoteke sprži na CD ili ih sa nLiteom ubaci u Windowse.
Ako si ih spržio na Cd. Pokreneš Windoze i stisneš F6 ako se ne varam i tražit će te da ubaciš drivere u drive A, ali onda staviš CD i pokreneš ga kao da je to driva A.
Nakon toga vratiš Windows CD i nastaviš sa instalacijom.

coconut 14.05.2007. 08:00

Citiraj:

Autor AMD (Post 722467)
Pokreneš Windoze i stisneš F6 ako se ne varam i tražit će te da ubaciš drivere u drive A, ali onda staviš CD i pokreneš ga kao da je to driva A.

U krivu si. Ako si nLiteom integrirao drivere u vindoze, F6 je nepotreban jer se oni instaliraju s vindozama. Osim toga, vindoze traže drivere isključivo sa diskete i nije moguće ubaciti ih s cd-a ili sticka.

Amdejac 14.05.2007. 09:21

Citiraj:

Autor coconut (Post 722512)
U krivu si. Ako si nLiteom integrirao drivere u vindoze, F6 je nepotreban jer se oni instaliraju s vindozama. Osim toga, vindoze traže drivere isključivo sa diskete i nije moguće ubaciti ih s cd-a ili sticka.

Sad me uvjeravaš da sam u krivu, a instalirao sam već dva HP-a nx7300 sa SATA 150 diskom.
Na jedan CD sam napržio samo drivere za SATA disk koji su veliki cca 900 kb.
Kad traži drivere da se stave u drive A: stavim mu CD sa driverima i najnormalnije ih potegne.
Vratim ponovno CD sa windowsima i nastavim instalaciju.

Da zbog instalacije Windowsa kupujem USB FDD ne dolazi u obzir.

shock 14.05.2007. 23:57

Evo uradio i ja po uputama ovo naknadno uključivanje SATA Native moda. Sve je prošlo i radi normalno, međutim, sada mi HD Tune ne očitava podatke o disku kako treba, recimo na Health tabu ne piše ništa, za buffer kaže 0KB. Ima li neko objašnjenje i da li je imao sličnu situaciju?

Amdejac 15.05.2007. 10:36

Nisam instalirao HD Tune pa neznam, ali Everest mi normalno očitava temperaturu HDD-a i ostale SMART podatke.

PostuP 15.05.2007. 17:31

Citiraj:

Autor AMD (Post 722467)
Ali nije ti potreban flopy.
Raspakiraj SP32478.exe da dobiješ:
a. iaahci.cat
b. iaahci.inf
c. iastor.cat
d. iastor.inf
e. iastor.sys
f. license.txt
g. readme.txt
h. txtsetup.oem

Potreban je floppy.

Kad raspakiras "SP32478.exe" onda dobijes "F6flpy32.exe", a kad njega raspakiras dobijes "temp.IMA" unutar kojeg se kriju svi ti falovi koje sam stavio na rapid.

ako ne vjerujes, evo ti link pa probaj:)

Amdejac 15.05.2007. 18:16

Možda nisam dovoljno jasno objasnio kako raspakirati file. Mislio sam da to znate.
E ovako.
SP32478.exe raspakriate sa WinRARom (Extact here) i dobijete F6flpy32.exe.
Ponovno sa WinRARom napravite Extract i dobijete image file naziva temp.ima.
Taj ima file stavite u UltraISO i izvucite fileove ili sa Alcoholom120 spržite na CD ili sa NEROM spržite CD.
Na CDu će biti raspakirani, ali da se ne mučite evo vam link sa raspakiranim SATA driverima.
http://my.opera.com/Amdejac/blog/2007/05/15/sp32478-exe

PostuP 15.05.2007. 18:52

To ne znaci "raspakirat":D

uglavnom, ne zna se svatko snaci kad dobije takav file, zato sam ono reko i stavio na rapid;)

Amdejac 15.05.2007. 19:18

Onaj koji nezna raspakirat ne vjerujem da zna staviti Windowse na SATA disk. :D

PostuP 15.05.2007. 19:24

ok, mozda i u tome ima istine:p

elo 08.08.2007. 23:07

a di da to skinem sve ove stranice koje su ovdje nema na njima nis za skinuti..jel mi moze netko dat tocnu adresu di da skinem taj sugavi HD bus patch.bio sam na svim str.i od HP i microsofta i nigdje nemrem nac

BlackDwarf 23.08.2007. 22:30

Ja sam poludio sa skidanjem driver-a. Normalno skida neko vrijeme i onda padne na svega 3kb/s ili ga na kraju uopce nece skidat. Kao da je server konstantno zauzet.

Tommy0021 01.09.2007. 12:33

Imam problem. u device manageru imam dva unknown device i nemogu naci drivere za njih, jel moze pomoc netko? laptop je 6715b

coconut 01.09.2007. 19:13

Reci točno što sve imaš instalirano tj. baci oko u Device Manager te usporedi s popisom drivera na HP stranici. Može biti milijun stvari - TouchPad, FingerPrint Reader, Card Reader,...

Tommy0021 01.09.2007. 21:08

sve sam instalirao sa hp stranice, imam dva unknown device

Unknown device on PCI bus
Unknown device on PCI standard ISA bridge

daddy1976 01.09.2007. 23:06

da nije ovo?

SCR3xx PCMCIA Smart Card Reader Driver

Tommy0021 01.09.2007. 23:30

to je instalirano

coconut 02.09.2007. 08:40

Ovo sa ISA bridgeom mi smrdi na chipset. Jesi li stavio .Net 1.1 ili 2.0 prije instalacije ATI chipset drivera tj. nakon instalacije vindoza?

daddy1976 02.09.2007. 09:32

ma imao sam i ja taj slučaj sa hp 6715b, s time da sam išao raditi instalaciju prema tvom naputku(net 2.0 pa ostalo) , ali je i meni ostala ista stvar u d.menageru...ili je bila pici-mici ili možda driveri za fingerprint,audio driver ili touchpad(isključeno ako radi skrolanje)...sve mi smrdi na jedno od to 3.-je

Edit: quick launch buttons maybe?

BlackDwarf 02.09.2007. 10:19

Ja se s tim necu zamarat. Znam da nisam instalirao fingerprint i quick launch buttons a treca stvar je nepoznata.

coconut 02.09.2007. 10:22

Instaliraj FP tek toliko da ga makneš iz Device Managera. Naime, to su samo driveri za uređaj, a da bi ga koristio moraš instalirati i pripadajući softver. Kod QLB su i driveri i softver zajedno. Ne vidim ništa lošega u tome da i njih instaliraš.

=Vepar= 26.12.2007. 09:01

Citiraj:

Autor PostuP (Post 722236)
@ AMD... nemoj se ljutiti, ali ovo mi je vise pomoglo zato sto govori i o onom "SP32478.exe" kojeg (tek sad primjecujem) ti nisi spomenuo...

1) U BIOSu > System Configuration > Device Configurations > SATA Native Mode > Disable

2) Instalirati Windowse XP SP2 (moraju biti SP2)

3) DL Intel SATA AHCI Controller Driver (SoftPaq SP32478.exe), sa www.hp.com.

4) Pokrenuti ga i napraviti floppy sa driverima (uz pomoć vanjskog FDD-a ili na nekom drugom računalu)

5) Na floppyju moraju biti slijedeće datoteke:
a. iaahci.cat
b. iaahci.inf
c. iastor.cat
d. iastor.inf
e. iastor.sys
f. license.txt
g. readme.txt
h. txtsetup.oem

6) DL i instalirati 'Intel Chipset Installation Utility for ICH7' (SoftPaq SP32781), sa www.hp.com

7) U Device Manageru, desno-kliknuti IDE ATA/ATAPI controllers > 'Intel 82801 GBM/GHM (ICH7-M Family) Serial ATA Storage Controller' i odabrati "Update Driver".
7a) U prvom dijalogu, odabrati "No, not this time" (spajanje na Windows Update).
7b) U slijedećem dijalog prozoru odabrati: "Install from a list or specific location (Advanced)".
7c) U slijedećem treba odabrati "Don't search. I will choose the driver to install".
7d) Ne odabrati niti jedan od ponuđenih drivera, nego kliknuti na "Have Disk...".
7e) Odbrowsati na "A:\" (ili lokaciju gdje se nalaze datoteke pod 5). OK.
7f) Na upit koji driver ľelite instalirati, odaberrite 'Intel 82801GBM SATA AHCI Controller'.
7g) Želite nastaviti, usprkos upozorenju, dakle > Yes.
7h) Gotovo. Bit će tražen restart Windowsa.

8) Restartati Windowse, i pritom ući u BIOS (F10) i ovoga puta UKLJUČITI SATA native mode (vidi 1))

9) Nakon restarta, bit će pronađen novi hardver.

10) Ponovo restartati (nakon upita)

11) Gotovo!

probao sam ovo sa 6710b i nakon svega ucinjenog on izbaci pri dizanju windowsa onaj plavi ekran. mislim da je dumping physical memory,

zbunj.:stoopid:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:47.