![]() |
x1950pro bi i guees trebala gurati na 1680x1050 rezi?
|
Citiraj:
|
Dammit! :D
xPsycho je pisao kako mu i na 7800GT radi na toj rezi, sto bi znacilo da ce raditi na x1950pro. Treba ocito probati. |
jedno je raditi a jedno je moći i nekaj raditi tj igrati se bez cukanja
|
Citiraj:
@theprofiler. Dosta mu je pojacan brightness, dok je konstast tu negdje. Ja sam ostavio malo jaci brightness, a snizio gamu preko drivera od grafe. Uglavnom treba se igrat da si podesis sliku jer u defaultu nije najslavnije podesena. Inace boja nije "uzasno" losa kao sto to gorluk voli naglasavat, no nije ni najbolja. Najboljji primjer ti je taj TN uz nekog IPS-a ili boljeg CRT-a. |
Citiraj:
|
upravo donesoh 226BW doma, tek ga prikopcao. javim dojmove, za sada zakon, samo da boje postelam :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja sam ponosni vlasnik 206bw.
Moram reći da mi je veličina monitora taman i drago mi je kaj nisam uzeo 22" 226bw. Uštedio sam 450kn koje sam potrošio na malo bolju grafu. inače, monitor je odličan! prije kupnje čito sam puno po netu o monitorima i što sam više čito sam bio neodlučniji pa bi predložio onima koji kupuju novi monitor da ne čitaju previše negu samo za par modela koji ih zanimaju :) nego, kod paljenja monitora zna se čut neko zujanje iz njega na 3-5 sekundi pa me zanima jel to normalno? |
i još jedno pitanje: ako ja recimo na takvom monitoru zaigram neku staru igru na 4:3 rezi, jel se slika razvuče ili je moguće podesiti da mi bude sa strane crno, a slika u pavilnom omjeru?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kako stavit je da sa strane crno tako da nebude razvučena?
|
S kojim panelom dolazi sm226bw u nas, Samsung TN Film (LTM220M1) ili AU Optronics TN Film (M220EW01)?
|
Citiraj:
Prije same kupovine trazi da ti pokazu monitor (na straznjoj strani ti uz model pise S za Samsungov ili A za AU Optronicsov model) - ja monitor nisam htio kupiti prije nego ga izvadi iz kutije i pokaze. |
Citiraj:
|
Citiraj:
bdw-sa zadnjim driverima ta opcija NIJE radila (Endivia 8800 GTS) Osim toga-sam monitor mora podržavati hardware interpolaciju, to se u pravilu dobije na skupljim modelima. Pa onda možeš igrati na npr. 1024x i imati ćeš sa svih strana crne rubove. Ovi Zamzunzi mogu raditi prihvatljivu interpolaciju na 1440x, sve ostalo je šljuka.... |
Citiraj:
Citiraj:
Ja imam 7600GS i razmišljam o velikom monitoru, da počnem razmišljati i o novoj grafici? |
Sto se tice panela, vidio sam par entry modela monitora s sukladnim low quality TN panelima i ova 2x6 serija stvarno odskace od onog ustaljenog vjerovanja kako su svi TN paneli losi.
No nije ni vrhunski no kao i ja i barem 95% korisnika ne bi se previse bunilo na sliku. Sto se tice igranja, ja se previse ne igram (uopce). No bas sam jucer za potrebe isprobavanja hamachi-ja instalirao stari Unreal Tournament i "novi" HL2 te se zacudio sto UT ima podrsku za wide format. Izgleda odlicno sto se tice wide formata. Interpolacija radi skoro pa zadovoljavajuce, no kod novih igara (koje vjerujem podrzavaju wide) dolazi samo nativna rezolucija u obzir jer se gubi eye candy. No isto kao i UT uspio sam tjerat i HL2 u nativnoj rezi no kako mi je grafa turbo moderna GF4 ti4200 mozete si mislit kako je to islo (uz sve na low bilo cak nekih 30 FPS-a). |
ponavljam pitanje: ako kupim 20+ inčni ekran, da razmislim i o jačpj grafici?
hvala |
Citiraj:
|
Ako si igrač-onda pucaj na modele sa 640MB (Endivia) ili 512MB (ATI)
Ja sam isprobao jednu GTS 320MB na 20" wide Zamzungu i kad nafrljiš AA i ANISO (ili nedajbože large texture) siroče se lagano pridavi:D |
Kaj mislite bi li moja 7900GS sa 256Mb mogla ok vrtiti igre na 20" WS?
|
Ako ne pretjeruješ sa AA i malo je clockneš-da.
Ovisi i koliko ti je jak proc. Ako misliš igrati Oblivion 4xAA+HDR i 16xANISO u 1680x rezi-to ne bi išlo... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Eo ja sam danas dobio dotični monitor i mogu reći da sam se iznenadio koliko je dobar, već sam se privikao na veličinu i sva sreća da nije bilo mrtvih pixela :sweating:
Evo recimo netko je pitao za igre: recimo UT2004 je starija igra i na 1680x1050 leti glatko, 100+ FPS :D Dok recimo COD2 na 1280x1024 sa svim **anjima ide na 35 FPS :D Sad procijenite koliko jaku grafu trebate za neke igre http://forum.pcekspert.com/images/icons/icon12.gif Ako treba kasnije mogu probati Carbon, Doom3, ili ako treba Oblivion i Stalker, samo te dvije bi mogle biti u petak http://forum.pcekspert.com/images/icons/icon12.gif |
ček, vrtio si COD2 u 1280x1024 na 22" lcd?
stavi to u nativnu rezu pa probaj. jer je nebitno koja je reza monitora, ako si ti u igri stavio manju rezu, ona će na većem monitoru biti samo razvučenija.... a što ste se prepali da će vam kartice biti slabe, dajte malo optimizma... kupio mi prijatelj neodavno dell 24", reza 1920x120, ima Leadtek 7600GT, i zamisli, STALKER, u HIGH detaljima, sa isključenim Dynamic Lightning radi TEČNO bez trzanja, u nekih 50fps, možda i više... tako da nemojte se bojati reze, sve se da poštimati da radi pristojno. Možda bez kojeg detalja, ali će raditi brzo i lijepo. Mene ovi LCD-i u igrama ubijajau jer su bljijedi za popizdit, crnu nikako dobit, jadno.... CRT.. ŠMRC |
Citiraj:
Kad odeš drugi put kod njega provjeri u izborniku kakvi su ti "high detalji" i za koju je rezu igra naštimana. Pa da ne pričaš onda drugi put o Stalkeru na 1920x rezi sa high detaljima a sve to vrti 7600GT (na 50 ako ne i više fps-a):wtf: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:16. |