PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   zvucnici 2.1 do 400 kuna (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=64745)

Gabre 06.12.2007. 13:39

gle drupci - Z3 ima po meni jedan ogroman nedostatak i to je jedan razlog zbog kojeg ga sigurno neću kupiti. a to je kontrola BASS glasnoće na samom subu.
a o tome tko to reklamira ili ne, nekako čisto sumnjam da je sve i jedna stranica na kojj sam naišao na review, ali i na USER REVIEW su uglavnom popljuvani.

psychokiller, kupi si jeftini Vivax/vtrek dvd player, oni uglavnom imaju u sebi već surround dekodere, a koštaju oko 200kn. ali provjeri najprije za svaki slučaj sa zadnje strane playera da imaju 6 izlaza za zvučnike.

fuc1ker 08.12.2007. 13:34

SP MSI ML-6001 5.1 SUBWOOFER, MSI, ML-6001, Snaga satelita 4x 10 W, Snaga centralnog zvučnika 10 W, Snaga subwoofera 30 W, Odnos signal/šum 70 dB, Frekvencijski raspon 20 Hz - 20 kHz, ML-6001
236,28 kn
Što mislite o ovim zvučnicima (da ne otvaram novu temu) i je li ova snaga u RMS ili nešto drugo

Poggiali 08.12.2007. 13:57

Moja preporuka su Z3, osobno sam ih isprobavao i uspoređivao sa Z4 u vemilu, i mogu reč da su mi Z3 na istom položaju potenciometara davali veču glasnoču nego Z4.
I sam imam Z3 (wood) i za te pare nema bolji 2.1. Što se pak tiče kontrole basa, meni je na pola stavljeno i čisto dosta lupa, a nije mi potreba stalno šrafit po tome, tako da nemam zamjerke za to.

Razer 08.12.2007. 14:01

@fuc1ker - Katastrofalni zvučnici.

@Poggiali - slažem se, Z3 su dobri zvučnici za tu cijenu.

psychokiller 09.12.2007. 21:39

Citiraj:

Autor Gabre (Post 888911)

psychokiller, kupi si jeftini Vivax/vtrek dvd player, oni uglavnom imaju u sebi već surround dekodere, a koštaju oko 200kn. ali provjeri najprije za svaki slučaj sa zadnje strane playera da imaju 6 izlaza za zvučnike.

Mene brine imaju li pojačalo???Čisto sumnjam da mogu spojit 5.1 set zvučnika na običan dvd player,ali slobodno me ispravi ako sam u krivu!

Ako si možda probao to,i stvarno radi,reci...puno bi mi pomogao:care:

Igsy 10.12.2007. 00:12

imam z-3e (crne) i strava su.... preporucam svakome

sub je ionako prejak tako da nema potrebe da se kontrolira na daljincu... ja ga držima na 1/3 iza

technix 10.12.2007. 09:05

Citiraj:

Autor Igsy (Post 892249)
sub je ionako prejak tako da nema potrebe da se kontrolira na daljincu... ja ga držima na 1/3 iza

Također. Inače meni ne predstavlja nikakav problem što je kontrola za glasnoću suba na kutiji, jednom sam odredio koliko mi odgovara na (1/3) i to je to..

jollyb 11.12.2007. 11:01

bas je i meni bio prekaj. često na 0 ili 1/4. otkad sam kupio zvučnu, stvar se promijenila. bas se vidno smanjio i zvuk je bolji. tako da, ako ste u mogućnosti, preporučujem da kupite zvučnu. zvuk će biti još bolji

p.s. ograđujem se od situacije da ne osjetite promjene u zvuku. ja sam prezadovoljan i ne žalim što sam kupio zvučnu

gnomisa 12.12.2007. 12:56

Citiraj:

Autor panisher20 (Post 763467)
logitech x230 definitivno, imao ih doma istestirao, pre***en zvuk kostaju 300 kn

gdje si ih našao za 300kn? ja ih nigdje nisam našao ispod 370kn

potemkin.hr 24.12.2007. 13:32

odlučio sam kupiti x230 jer vidim da ih hvale svi poprijeko. E sad na slikama vidim ovo, serial kabel iz zvučnika. To se netko za**bava ili uistinu iz zvučnika ide van serial kabel (RS232)? I ako da kamo se šteka (ima woofer svoj inpu/ide preko nekvo adaptera ili šta)?:stoopid:

P.S.- i mene zanima gdje si ih tako jeftino nabavio (nove pretpostavljam)...

http://www.cooltechzone.com/images/r...io/x_530_3.jpg

Router 24.12.2007. 13:59

serial ide na woofer , i iz zvucnika ide jedan zelene boje na zucnu i to je to ... odlican izbor

Fleks 24.12.2007. 14:15

Ja neznam kak mozete biti tak odusevljeni sa tim z3/z4/x230 zvucnicima i to masom na integrirkama :stoopid:

Cuo sam z3 kod frenda KATASTROFA ziva.
z4 u ducanu slusao 3x gore od z3
x230 sam kupil frendu za rodjenda i kad sam to spojio mu, onak bilo me sram kolko je ocajno.

od svih tih jeftinijih jedino mi se kolko tolko sviđa altec vs222/2241 il koje su im vec sve sifre.

potemkin.hr 24.12.2007. 15:03

Citiraj:

Autor Fleks (Post 904533)
Ja neznam kak mozete biti tak odusevljeni sa tim z3/z4/x230 zvucnicima i to masom na integrirkama :stoopid:

a čuj neki nemaju 1k kuna za neke stereo zvučnike pa su zadovoljni i sa jeftinijima:chears:...
Glavno mi je kod zvučnika da zvuk nije ko Viktor Lenac(TM) u vrhuncu sezone dok malo pojačam volume. Jačina me zadovoljava, a ako hoću da me zvuk otpuše imam u dnevnoj staru samsung liniju od 150W RMS...
A kupovanje posebne zvučne kartice za bang-for-the-buck segment stereo zvučnika pak mi graniči sa glupošću...

Router 24.12.2007. 18:01

Citiraj:

Autor Fleks (Post 904533)

Cuo sam z3 kod frenda KATASTROFA ziva.
z4 u ducanu slusao 3x gore od z3
x230 sam kupil frendu za rodjenda i kad sam to spojio mu, onak bilo me sram kolko je ocajno.

od svih tih jeftinijih jedino mi se kolko tolko sviđa altec vs222/2241 il koje su im vec sve sifre.

Moze se biti itekako ... ako imas sobu od 15 kvadrata i 90% vremena je glasnoca na jednoj cetvrtini - i sve se cuje kako treba , nema izoblicenja jedino je bas malo prenaglasen ali to se popravi softverski ... i danasnje integruse nisu toliko daleko od creativea - apsolutno su losije ali rade solidno a i novije ploce su sa sve manje pci utora pa ak jedan mogu zasparati ... dovoljno za slusanje onak uz rad ili surfanje , ili za pogledati film ... to je sve subjektivno , za primjer ja u autu imam 4 pionner zvucnika koja su kostala 300kn i prezadovoljan sam , a jedan frend ima od GZ-a opreme za 30 000kn i nije potpuno zadovoljan jer nemre probiti 150db :D:D

Fleks 24.12.2007. 18:38

Neznam, meni je zvuk dosta vazan i stalno nesto prtljam i onak to mi je recimo vazno ko periferija mis i to. Nervira me ak nije tip/top.

al evo bas kazem cuo sam to sto nabrajate i meni je to onak... Mislim ni jedni PC zvucnici nisu savrseni, ali su prakticniji pun kufer vise nego pojacala + samostojeci, sto je onak kad je primarni izvor zvuka sa kompa u principu propala investicija imho.

al dobro ja sam opet druga krajnost kad sam uzeo zvucnu koja kosta 800kn :D . I imam u planu ulupat ove godine jos nesto za neki HiFi paralelno spojen na komp.... Ono prica bez kraja.

A sto se tice muzike u autu. To je FAKAT rupa bez dna. Ulupo sam u jedno 5-6 mjeseci 3500kn+ i onak gruntam jos tolko mi treba. Onda sam se opametio kad sam skuzio da ne cujem hitnu i malo smirio konje, pa to bacio u cekanje. A isto tak frend koj mi je slagao u auto ovo kaj imam ima u autu JL audia za nekih 50 000kn valjda i onak nemres disat kad odfrlji, a sve kristalno cisto, dampirano i kaj sve ne i onda kaze nije zadovoljan :D . Al dobro to su ekstremi. Al svi imam svoje veselje. Routera naprimjer vidim veseli mrsavljenje :P :D

Router 24.12.2007. 19:02

Da , istina , svako svoj film vrti , i istina - ja sam poprilicno zabrijao na ovo svoje i nadam se da na ljeto tek budu pravi rezultati :D
mislim da bi bio red da vratis sliku neke opasne industrijske flekse(bolje od one zute koju si imao) ispod nicka jer bas na to me asocira :D

:respekt:

a sto se tice z3 - negdje sam vec pisao da sam ih imao vrlo kratko i da ti zvucnici meni nisu na razini x230 i to zbog satelita , ful su me razocarali i uspio sam ih vratiti i uzeti nekaj drugo umjesto njih ...

Fleks 24.12.2007. 19:55

Vis ja bi uvjek reko da je z3 puno bolji od x230, al vjerujem ti ako kazes suprotno, buduci da nisam oba slusao paralelno.

Al z4 je onak TOTALNO razocaranje.

A industrijsku fleksu cu vec nac :D

i da. Svaka cast za skidanje kila.

Router 24.12.2007. 22:03

Hvala :)

Ono neki Fein ili bas Flex mislim da su industrijske(to sam bio cuo do starih majstora za tu neku firmu ali nisam vidio u zivo ) , to mi je ostalo iz vremena dok sam radio s alatom , tak je i moj nick nastao - kad sam se regao na forum mi je na stolu bio eng.katalog alata i slika elektricne vertikalne glodalice i naziv router na eng. :)

I ja sam mislio da su z3 bolji jer su i tezi i bolje izgledaju , ali nekad se mora i pogrijesiti ...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:41.