![]() |
pokrenem prime95 i u task manageru mi javi da je CPU load 50%, i obje jezgre su isto opterecene :stoopid: isto tako mi je i sa super pi...
|
pokreni 2 prime i onaj blending test
|
bas sam to sad htio reci, neda mi da 2 puta pokrenem prime, pokrenem jednom i kad hocu pokrenuti drugi, taj drugi se srusi... isto tako mi niti super pi neda da racunam 2 odjednom, prvi normalno racuna, a kad pokrenem drugog onda mi javi ovaj error:
http://img85.imageshack.us/img85/9837/adgiy3.th.jpg vise mi nist nije jasno :stoopid: |
Mislim da je bolje opteretit proc sa Orthos primeom ili S&M :fiju: S&M najviše zagrijava, zato pazi kolike su ti temp. A Prime 95 mislim da moraš dva pokrenuti iz različitih foldera.
|
evo, prosao mi je S&M na 2700Mhz i 1.55V, ali mi se sad nakon 11 minuta srusio u OCCT...
|
Prim95 v25.1 - beta verzija Prime-a sa fenomenalnom podrškom za više procesora
Što se tiče Super Pi-ja. Napraviti 2 direktorija, promjeniti exe fileove (staviti npr. super1 i super2) i u taskmanageru prilagoditi svakome preko affinity-ja jezgre. |
Citiraj:
istina da nije clock ko san diego koji mi je isao na 2850Mhz, ali ovo su ipak 2 jezgre, sistem mnogo lakse dise u bilo kojoj situaciji :goood: |
Ti X2 nikad ni nisu isli kao San Diego jezgre, ali i 2500 MHz je OK clock, ono neka zlatna sredina grijanja, potrosnje i performansi :)
@Vuco: thx na linku za novi Prime :chears: |
Slabi su ti vaši x2 3800+. Nekako mi previše napona traže za taj neki OC-ić :p
Max, moš staviti molim te sliku S&M-a pod load-om (10min će biti ok) i recimo coretemp pored njega ? Zanimaju me temperature... @ ^SU^ Np, samo velim, beta je, mada meni radi super. Podrška za koliko god jezgri/procesora oš :) |
M4dM4x ne valja ti ploca :D :D :D . meni je na foxconnu isao na 1.55V na 270x10 3 sata prime-a . OCCT nisam probao. A prime sam morao malo modificirati tj. napraviti 2 shortcuta i u jedan upisati -A0 a u drugi -A1 i onda je opterecivao obje jezgre. Moze biti da mi je ploca overvoltala pa mi je bio stabilniji na 1.55v?
temperatura po senzorima nije prelazila 37 u loadu sa zalmanom 7700CU. |
...stize u utorak opty 165 pa cemo da vidimo kak ide ;)
|
@ Vuco - ovo ok?
http://img119.imageshack.us/img119/4613/asdfgem4.th.jpg 255*10 i 1.45V, tako ga sad drzim @ Bruno_rv - neznam zasto, ali na 2700Mhz nema sanse da mi je stabilan, niti na 1.6V :stoopid: |
Hvala Max, ali moram reći da ti temp. jezgri baš i nisu niske. I još imaš Sonica na tome (koliko vidim u sig-u).
Još jednom puno hvala na trudu ^^ |
ma, nekako mi bas i ne nalijeze na cijeli proc, kad ga izvadim dole polovica proca je u pasti, a polovica je cista :D
morat cu se baciti na poliranje :) |
gledam nabavu.net baš. gdje nestadoše x2 xck 939 procevi?
|
nema ih već par mjeseci....
|
a nije baš tak dugo, prošli mjesec ih je još bilo...
|
Pokupovali sretni novopeceni vlasnici dvoglavaca :) A i ako se ne varam 939 procesori se vise ne proizvode, pa je nedostatak istih na policama ducana najnormalnija pojava :)
|
kupi netko mog za 1200kn? nedam :D :lol2:
|
Lako sad pricat o kupnji dvoglavog proca. Kad sam ja nekidan pitao dal da prodam svog optya i kupim x2 3800+ od Brune_Rv rekli ste mi da ne kupujem, pa sam odustao od kupnje. Al vidi cuda, jedan od onih koji su mi rekli da odustanem od kupnje su kupili taj proc i sad se kurce po forumu i klokaju ga.... ..
|
meni je nenadano uletio, Bruno i ja smo se dogovorili za zamjenu proca kad je vec grafa bila na putu prema njemu (koju je on trebao kupiti) :chears:
|
...mene ce opty doci 200kn nadoplate za proc iz siga inace nebih mijenjao posto me san diego sluzi i vise nego dobro ;)
|
Citiraj:
|
..dakle stigao opty....odma u glavu na 2800mhz...u radu nema zamrzavanja,isprobano kodiranje u adobe premiere-u i nema frke,ali s&m puca tako da se prema tom ravnam :D sto znaci nije 100% stabilan jer ploci uzasno varira napon 1.43-1.49 i mislim da je tu problem,imao sam drugih problema s kompom tako da ovo nije jos gotovo :D..pozabavim se jos za koji dan ;)...e i razlika tamperatura izmedju jezgri mi je i do 10c prema everstu :stoopid: ..ma zaboli me :fiju:
|
Meni danas stigao drugi San Diego 3700+ iz Info Game... nije da je los OC-er, ali nadao sam se ipak vise :(
stepping: ADA3700DKA5CF LCBIE 0626BPMW Z953786F61014 stabilan na 2800Mhz i 1.45V max sto sam izvukao, a da hoce odvrtiti Super PI 1M je ovo: http://img224.imageshack.us/img224/9459/3070ga6.th.jpg a dobro, i tak nije u mojoj konfi, ja sam zadovoljan i s X2 na 2550Mhz... :) |
Jedan tjedan stariji od mog :D
Više niti ne možeš izvući iz njega, imaju zid na 3.1 GHz ;) EDIT: Nekako mi je to full visok napon, 1.6V? Moj ide na 1.5, pa čak i malo manje od toga: http://img398.imageshack.us/img398/6196/30secch8.th.jpg |
na kolko je tebi max stabilan takt? jesi nasao? :)
a bas su gamad, izgleda da cu cekicem morati probijati taj zid od 2.8Ghz :D |
U editu sam dao ljinkh, izgleda da mu je oko 3 GHz max (nešto me RAM zeza). Ali nema veze, ja zadovoljan :)
Ionako ga držim konstantno na 2.8 GHz, sasvim dovoljno. Samo što matična ima dosta velik pad napona...možda bi mogao pasti neki vdrop mod. |
ma ja sam ga tak bezveze ofrljio na 1.65V, mozda bi isao i manje :D
a cuj, ja sam se nadao da ce biti stabilan na 3Ghz :) |
...da pitam,koliko je preporucena voltaza iznad koje se nebi trebalo ici za ove x2 amd proceve...??
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:36. |