![]() |
Ne na tome nego na nekim Maxtorima...
|
Zato jer je WD, za razliku od Maxtora, za svaki disk napravio drugačiju elektroniku. Naravno da se ne radi o ogromnim razlikama. Teoretski je moguće pripasati drugu elektroniku uz upotrebu određenih softversko-hardverskih rješenja koja nitko ne drži doma jer KOOOOOOŠTAJU. Dakle ono što je potrebno je oprema DataRecovery servisa. Ni ja toga doma nemam.
Zašto je takvu politiku uveo WD, morati ćete pitati njih, ne mene. Maxtoru se može promijeniti elektronima od istog modela ali onda imate rizik toga da spalite jedan sitan dio kojeg nećete zamijeniti i napraviti štetu veću od vrijednosti podataka u disku. Ameri bi na TV-u rekli: "Ovo su profesionalci. Ne pokušavajte to napraviti doma!!!". |
Citiraj:
ni za ludu glavu da je svaki disk razlicit. |
naravno da nije svaki disk drugaciji, koliko bi to kostalo i koja bi im proizvodnja bila na mjesec? 30 komada? :)
moguce je da svaka serija ima razlicito donekle ali s obzirom na velicinu naseg trzista okladio bi se da bi elektronika s mog WD160JS sasvim normalno radila na ovom od olje. btw, rak, mislim da sam od tebe ovdje 2003 godine kupio maxtora 40gb i neki dan je krepao. jel vrijedi da se zalim? :D |
@s56k
Da li bi ti dao olji (posudio) svoju ispravnu elektroniku sa svog ispravnog diska. Ja ju primjerice nebi dao niti rođenom bratu. E sad treba naći identični pokvareni HDD koji ima ispravnu elektroniku. To je već malo veći problem. I da će ta elektronika proraditi. Da bi se takvo zlo spriječilo postoji eng. riječ "Backup". Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Kao što rekoh, žali se WD-u ne meni. Kada bi stvari u životu funkcionirale tako da odšarafiš 2 šarafa i promijeniš cincilator, većina bi ovdje bila gladna. |
evo da se nadovežem..imam i ja istog wd-a samo moj je 60 gb i moj izgleda sasvim normalno od isopod bez onog kao izgerenog..sve ravno..lijepo..:)
|
@Old Iggy
Jasno mi je ja se ne grozim zato jer mislim da je to teško izvedivo nego zbog same ideje... Ali upravo zato jer je to dosta LAKO izvedivo sam to i pitao, to mi se čini kao jedina opcija da se napravi baš "jedinsvena" elektronika za svaki disk... @RAK Me gle mene to ne puca, nek rade u WDu kaj oće ja ionako nemam nikakvih toliko bitnih podataka a još manje bi išao popravljati disk, osim toga imam backup svega bitnoga pa je meni šteta na disku samo to - šteta na disku, ajde dobro i gubitak vremena da ga odnesem na reklamaciju... |
Citiraj:
|
Citiraj:
kad smo kod toga, pitanje za raka: garantirate li vi uspiješan popravak, odnosno povrat podatka i kolike su šanse za to? sigurno je teško bez dijagnostike reć bilo što, ali ako može po iskustvu? p.s. hvala na odgovorima, ovako se ipak lijepše priča... |
Citiraj:
|
da pohvalim raka
sa mrtvoga maxtora i mrtvoga wda mi je vratio sve tako da covjek zna posao :) |
vjerujem... i dalje mi je on jedna opcija, trenutačno zadnja, ali samo zbog $$$. da imam viška $$$ već bi ja bio kod njega... osim ako se nije naljutio na mene, pa me ne bi niti primio :D
|
da novac je uvijek problem :( a cuj nazovi ga i probaj se dogovoriti :)
|
Nije mene tako lako razljutiti. I za tebe, kao i sve članove PCE, vrijedi i mali popust. Samo se moraš odlučiti imaš li višak novaca ili manjak podataka. Odvagneš i to je to.
|
Citiraj:
:D jel može ovako: pošalji mi pm (ti si ga isključio, zar ne?) sa kontakt brojem, ja te nazovem, pa se dogovorimo... |
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:08. |