![]() |
Koja je razlika izmedju digitalnog i analognog signala?
pa neznam uz onu se dobije antenica jos i dobijem daljinac koji radi i u winampu a skulje je 100kn a zao bi mi bilo da kupim ovu ako za 100kn da dodam mogu dobit jos bolju karticu?: hitthewa |
Citiraj:
|
Nije da ni ovaj daljinac ne radi u Winampu, radi onak djelomično jer daljinac na komp šalje neke naredbe s tipkovnice kao što su strelice (lijevo, desno, gore, dole), backspace ili escape i dr. tako da je vjerojatno ista stvar i tom hibridnom karticom.
Nek se Tommy malo poigra s tim, kod njega je kartica... |
Kupio sam tu karticu (Gigabyteovu) prije par mjeseci, i do sada sam je koristio za gledanje analogne TV i to preko antenskog kabela (koji je razdvojen u tri dijela, a ovaj koji je spojen sa PCom izlazi iz satelitskog receivera ili video rekordera (nisam ja spajao)) Pokušao sam hvatati analogni TV sa kucnom antenom koja je dosla uz karticu, ali je uhvatila samo RTL TV. Preko kabela sam mogao gledati sve programe (HRT1,HRT2,RTL,GTV,Nova, te satelitske programe i sliku s VHS-a). No nije u tome problem.
Odlučio sam isprobati DVB-T, no sa PowerCinema4.7 ne mogu uhvatiti ni jedan kanal, niti sa kabelom niti sa priloženom antenicom. BTW, probao sam Media portal, ali ne prepoznaje karticu, zatim ChrisTV, ni on nije pomogao, te GB-PVR, bez uspjeha. Nalazim se u Biogradu, znači da teoretski mogu primat signal iz Zadra. Može li mi itko pomoći namjestit tu TV-karticu za gledanje DVB-T? |
Jesi li u onom wizardu odabrao da želiš koristiti DVB-T odnosno digitalnu TV?
|
Jesam. Cak sam reinstalirao program i opet nisam uspio.
|
Pa gdje se nalaziš, možda nisi u dometu odašiljača?
|
A zakaj ne probaš s progDVB ili nekim drugim dvb programom? Power Cinema baš i nije reprezentativni primjerak.
|
Ni jedan program osim PowerCineme nije mi htio prepoznati karticu.
Mozes li napisati kako namjestiti progDVB za Gigabyteovu karticu? BTW, kao sto sam vec naveo, nalazim se u Biogradu, nekih 20tak minuta od Zadra, znaci da bi teoretski trebao primat signal. |
Ako nemaš barem malu optičku vidljivost, mislim da možeš zaboravit na digitalnu TV...
|
Moze li radit sa obicnom vanjskom antenom?
|
Može, ako misliš na riblju kost...
|
Da, na tu sam mislio. Pa probat cu sa tom antenom onda.
|
|
pa sa vanjsok antenom onom riblja kost zar s njom nebi slika trebala biti dobra ko na tv-u?? mislim signal bi trebo biti jak a time i slika dobra kako je na tv-u dobra kad je dobar singal s tom antenom?
|
je, al stvar je u području, ak na tvom području nema digitalnog signala moš se frigat
|
@domy
dali ta kartica može uredno hvatati signal uz pomoc obicne sobne antene |
Na koju misliš? Digitalnu ili ovu analognu koju sam testirao? Ta s testa može, ali nisam mogao isprobati jer nemam sobnu antenu... :( Što se tiče digitalne, može i ona, ali samo ako si jako blizu odašiljača.
|
|
Odgovori mi na ostatak pitanja... Na koju karticu bi to spojio?
|
pa probao bi ubosti ovu o kojoj si ti radio review u ovom topicu
|
Pa ne znam kakav bi bio signal kad imam kablovsku TV... Tommy?
|
imam i ja ali sam lijen probijati vrlo debeli zid :(
stoga sam razmisljao da ubodem tako nešto i da onda fino hvatam preko sobne antene... ok ako možda netko zna za TV karticu koja hvata fino signal sa sobnom antenom nek me cimne na pm..ali bilo bi fino kada bi to bio info iz prve ruke :) |
ja imam antenicu na krovu...i slika nije čista nikako...dok je na tv-u normalna...
tako da hamm nema ti druge već bušilicu u ruke... |
Citiraj:
|
Jel radi kome ova kartica na visti?
Meni nece zvuk, samo slika ide, ali nema zvuka. Hvala |
Isti problem, na visti nema zvuka, u powercinemi je sudio input polje prazno. Vidim da je post gore dosta star, je li netko nesto rijesio?
|
|
Da, to je bilo samo pitanje vremena. :)
|
da vas pitam,koristi li tko ovu karticu i da ima Power Cinemu 5?
hvala,ja sam inst. neku probnu i samo se zgasi kad udjem u radio ili TV... pozz |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:53. |