PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Problem s kodiranjem u DivX (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5943)

Bl@de 26.09.2003. 13:13

Ja to sebi isto radim iz gusta naravno samo za sebe. kaj se tice field operations to je zaprano deinterlace koji isto imas u flaskmpeg-u.
Tako da ti jos uvjek kazem da je flask vrhunski program ali pored novije verzije gordiana je ipak drugi.:beer:
I jos neto, kaj ti koristis Quarter pixel?
Mislim da ti to nema smisla jer koliko ti vremena oduzme je previse a koliko sam ja vidio nedaje nista bolje rezultate.

Daj mi jos reci da li se tebi kod jakih boja (stvarno jakih) npr. kricavo plave, zelene i crvene na rubovina javlja mala ali iritirajuca nazubljenost?

tor 26.09.2003. 16:22

Citiraj:

Originally posted by Blade_chaos
Ja to sebi isto radim iz gusta naravno samo za sebe. kaj se tice field operations to je zaprano deinterlace koji isto imas u flaskmpeg-u.
Tako da ti jos uvjek kazem da je flask vrhunski program ali pored novije verzije gordiana je ipak drugi.:beer:
I jos neto, kaj ti koristis Quarter pixel?
Mislim da ti to nema smisla jer koliko ti vremena oduzme je previse a koliko sam ja vidio nedaje nista bolje rezultate.

Daj mi jos reci da li se tebi kod jakih boja (stvarno jakih) npr. kricavo plave, zelene i crvene na rubovina javlja mala ali iritirajuca nazubljenost?

I na jedni i drugo je odgovor NE! Igrao sam se malo s quarterima i par puta dobio stvarno dobre rezultate ali i par puta podosta lošije i pošto ih nisam baš uspio prokljuviti okanio ih sam se. Sad tek tu i tamo ih uključim na sreću pa kud puklo puklo:D
A ovo za boje moram priznati da to nisam nikad ni vidio:confused:
Neznam jel flask ima ali ja koristim YUV 4:2:2 s konverzijom na TV skalu tako da dobije prirodnije boje na TV i potpuno su čiste na rubovima tak da stvarno neznam što je to...

Bl@de 26.09.2003. 17:22

Gledaj to je jedna jako rijetka anomalija i moze se primjetiti kod navedenih boja, kad normalnih boja toga naravno nema. da bolje vidis o cemu pricam poslati cu ti jednu sliku pa ce ti biti jasnije.
Sada jos testiram novi Dvix 5.1 i jedino kaj mogu reci da se je usporio. rezultati kvalitete ce biti ubrzo. A mozda se sa njime i rijesi ovaj problam "nazubljivanja".

tor 26.09.2003. 19:08

Citiraj:

Gledaj to je jedna jako rijetka anomalija i moze se primjetiti kod navedenih boja, kad normalnih boja toga naravno nema. da bolje vidis o cemu pricam poslati cu ti jednu sliku pa ce ti biti jasnije.
Sada jos testiram novi Dvix 5.1 i jedino kaj mogu reci da se je usporio. rezultati kvalitete ce biti ubrzo. A mozda se sa njime i rijesi ovaj problam "nazubljivanja".

Ajd pošalji. Ja sam napravio par filmova s 5.1 i da je usporio-je... Ali iovako stavim film raditi kad idem spavati pa mi je tak svejedno radio 2 ili 4 sata:clap: Uostalom 5.1 ti nudi opciju da ideš na kvalitetu ili brzinu. Kad staviš na brzinu dođe negdje na isto kao i s 5.05. A sad kvaliteta- čini mi se da daje bolje rezultate, slika mi je nekako ipak ljepša i uglađenija.

Bl@de 26.09.2003. 21:24

Meni bas i nije svejedno jel mi je komp u sobi pa mi se neda slusati zujanje cijelu noc.
Sporiji je a jesi li probao staviti na najsporije pa ide mi po 4-5 fps-a to je ipak malo premalo.

tor 28.09.2003. 15:24

Citiraj:

Meni bas i nije svejedno jel mi je komp u sobi pa mi se neda slusati zujanje cijelu noc.
Sporiji je a jesi li probao staviti na najsporije pa ide mi po 4-5 fps-a to je ipak malo premalo.

Na najsporije mi i je stalno! I meni je comp u sobi ali navikao sam, više ga ni ne čujem.

Šapa 10.02.2007. 08:22

Ja od pamtivjeka koristim Flask ,ali u zadnje vrijeme sam naletio na neke prepreke , npr . neke novije (ne sječam se točno) filmove nisam mogao konvertirati s integriranim titlovima (jer bi propadao Flask) pa mi je bez frke prolazilo bez njih. To je još podnošljivo.

***.

E sad, dali su ti filmovi bolje zaštićeni ili nemam pojma ,ali ako sad bude sve više takvih filmova ,morat ćemo naći bolja rješenja (možda bi sa G-notom prošlo bez frke) ,a ja sam tako emotivno vezan za Flask da me to boli.:mad:

EDIT: Nema spominjanja konkretnih stvari. Prouči pravila

Costa 10.02.2007. 09:07

Sad vidim da si dignuo temu stariju od 3 godine. Ajd fino odi na http://www.autogk.me.uk/

Skini AutoGK i zaboravi na Flask... on je umro još davno.

tor 10.02.2007. 11:05

VUššš, koja tema i od kada...Budemo organizirali nekakav natječaj :p

rendula 10.02.2007. 11:29

Citiraj:

Autor tor (Post 640782)
VUššš, koja tema i od kada...Budemo organizirali nekakav natječaj :p

mislim da je ovaj za sada na drugom mjestu :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:07.