PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Kako spojiti Audigy 2 ZS digitalno na Z-5500? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=58261)

Mikeyy 26.01.2007. 12:37

A šta je onda sa front pannelom? to se može nekako preko metične još uvijek dobiti ili ćorak?

Gabre 26.01.2007. 13:02

ćorak, koristiš za preko integruše jedino....

Gabre 26.01.2007. 22:32

evo ja danas uspio spojiti spdif na receiver kako je crn rekao.

i RADI. imao sam od prije bandbridge kabel 3.5mm na 2xrca, i mogu vam reć da mi je zvuk jedno, bez zafrkancije, duplo bolji. Čišći, bez šuma, stvarno preporod.

Ipak receiver star 5 godina bolje obradi zvuk nego jedna Live! ica...
i ovo sam samo probao na mp3-cama... sutra ću probati i original audioCD-e, te dvd filmove.. e taj me dio zanima, kako će se dekodirati dolby digital zvuk...

i jedna stvar mi nije jasna, kako će se dekodirati ac3 zvuk?

crn 26.01.2007. 23:33

Citiraj:

Autor Gabre (Post 629540)
evo ja danas uspio spojiti spdif na receiver kako je crn rekao.

i RADI. imao sam od prije bandbridge kabel 3.5mm na 2xrca, i mogu vam reć da mi je zvuk jedno, bez zafrkancije, duplo bolji. Čišći, bez šuma, stvarno preporod.

Ipak receiver star 5 godina bolje obradi zvuk nego jedna Live! ica...
i ovo sam samo probao na mp3-cama... sutra ću probati i original audioCD-e, te dvd filmove.. e taj me dio zanima, kako će se dekodirati dolby digital zvuk...

i jedna stvar mi nije jasna, kako će se dekodirati ac3 zvuk?

AC3 = Dolby Digital :D i ako ti ga receiver podržava dekodirat će se bez problema (bar onaj u filmovima koji je 48 kHz). Signal koji ide preko S/PDIFa nije zvuk nego podaci koje receiver interpretira i zato je važno da se signal ne procesira (npr. resamplira sa 44.1 > 48) nego samo proslijeđuje do receivera da bi ga ovaj prepoznao.
U suštini stvar bi trebala biti jednostavna... da Creative nije zasrao motku sa internim resampliranjem svega na 48 kHz. Zbog hardwerskog ograničenja EMU10K1 chipa morali su 'zaključati' clock na fiksnu vrijednost i odabrali su 48 kHz ...

Citiraj:

Good day. Thanks for the email.

In order to mix digital audio signals,each signal must be at EXACTLY
the
same sample rate, deviations of a few parts per million must be
eliminated.

In the design of the EMU10K1( the soundcards synthesizer chip) a single
master sample rate at which the mixer would operate had to be chosen.

The choice was between 44.1 kHz the CD standard, or 48 kHz, the
professional audio and DVD standard.

48 kHz was chosen for the following reasons:

If processing incoming audio signals at nominal 48 kHz, use of 44.1 kHz
causes lose of information.
In the preparation of 44.1 kHz CD's in professional studios today, 48
kHz is the preferred standard, with a final conversion to 44.1 kHz as
the last step.
The almost double "guard band" (the difference between 20 kHz and the
Nyquist frequency) of 24 kHz means virtually every audio process and
effect performs much better at 48 kHz than at 44.1 kHz.

If you have other queries, please let me know in next reply.

For faster service please reply with previous correspondence when
replying to this email.

Best Regards

Kasey Tan
Technical Support
Creative Labs Americas

Iako sam chip podržava i 44.1 pa ga je zato na nekim karticama bilo moguće otključati sa Kx-project driverima ali je taj projekt napušten.
Teoretski X-Fi serija ne bi trebala imati ta ograničenja ali...

Pink_Floyd 27.01.2007. 01:43

Ja li ko uspija spojit x-fi karticu digitalno sa kojim reciverom,Z-5500 ili sta vec??Evo ja upravo spojia ps2 optičkim kabelom nekim najjeftinijim sa Z-5500 i sta rec,jednostavno strava,to nema nikakve veze sa analognim zvukom preko x-fia ili audigiya kojeg sam prije ima bila to mp3ca ili original cd,sad san opet zavolia z5500,nikako mi nije bia sjea zvuk od početka kad sam ih kupia a ima vec podosta! : cheers2

Gabre 27.01.2007. 13:42

@crn - pa pop ovome ispada da je 48khz "bolje" odnosno, više raširen standard? sad sam upalio neki film koji ima ac3 zvuk, i čujem ga na zvučnike, pa pretpostavljam da ga receiver dekodira :) na receiveru ne piše ništa o ac3... dolby digital ofcourse da, a ja biser se na znam izraziti pismeno... ;)

pink floyd - isti takav efekt sam ja dobio kad sam spojio sinoć preko digitalije komp na receiver... čudo koliko bolji zvuk, visoki su čudo, nema uopće šuma, ma strava. i to sve sa običnih mp3-ca...

SRV 27.01.2007. 14:30

Ma jok Gabre, 48kHz je losa stvar. 44.1kHz je dobar. CL zvucne rade to procesiranje 44.1>48 i to je lose.

Gabre 27.01.2007. 15:49

procesira znači i kad je spojeno preko Spdif-a?

SRV 27.01.2007. 16:12

Citiraj:

Autor Gabre (Post 630121)
procesira znači i kad je spojeno preko Spdif-a?

Kako sam ja skuzio, da. Jednostavno nema lijeka na ovim zvucnima sta procesiraju.

Naveo je crn zvucne koje podrzavaju 44.1kHz, pa pogledaj.

nicko 27.01.2007. 16:16

Ja ću probati danas sa KX driverima, jel radi...

Gabre 27.01.2007. 16:35

pa ja ima drivere kx, ali ne kužim što u njima treba podesiti, ikako da saznam da li procesira na 44.1 ili 48?

s kojim materijalom?

nicko 27.01.2007. 16:38

Nemam pojma kako je tebi na Live-ici....ne znam imaš li onu Audio Console-u?? Tamo sve namještaš....uostalom, crn ti je sve objasnio....
Ne znam niti je li što promijenjeno u KX driverima...pronjuškaj...

crn 27.01.2007. 17:10

Citiraj:

Autor Gabre (Post 630182)
pa ja ima drivere kx, ali ne kužim što u njima treba podesiti, ikako da saznam da li procesira na 44.1 ili 48?

s kojim materijalom?

Pogledaj OVAJ post, a onda i OVAJ thread da vidiš kako to treba izgledati ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:52.