PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   LCD 22" Iiyama ProLite E2200WS Vs. Samung 225BW (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=52739)

Seafreak 29.11.2006. 20:22

Citiraj:

Autor SRV (Post 579720)
Ono sto mi se ne svidja na monitoru su boje, sve sto je tamno je crno! I opcenito ne valjaju boje, u kao da ih ima samo 256 :(
Znam da je ovo manje-vise normalna stvar za TN+Film, ali eto...

Ok, sad sam zabrinut... Gledao sam u Philipsovu S-IPS matricu i Samsung TN panel i nisam uocio neku drasticnu razliku u reprodukciji boja. Jasno da je Philips bio bolji ali ne tako drasticno... Malo si me zbunio s tom izjavom jer sam takodjer prije par dana priji slagao komp a kupila je 19" LG LCD M1917S-BN za nekih 1500kn i mogu ti rec da za te pare nisam vidio bolji LCD.
Stvarno mi nije jasno to s bojama... Jesu li hladne ili ih stvarno lose reproducira?

SRV 29.11.2006. 20:50

Citiraj:

Autor Seafreak (Post 579806)
Ok, sad sam zabrinut... Gledao sam u Philipsovu S-IPS matricu i Samsung TN panel i nisam uocio neku drasticnu razliku u reprodukciji boja. Jasno da je Philips bio bolji ali ne tako drasticno... Malo si me zbunio s tom izjavom jer sam takodjer prije par dana priji slagao komp a kupila je 19" LG LCD M1917S-BN za nekih 1500kn i mogu ti rec da za te pare nisam vidio bolji LCD.
Stvarno mi nije jasno to s bojama... Jesu li hladne ili ih stvarno lose reproducira?

Nisu one hladne, nego je sve sto je tamno u biti crno...
Jedino kad povecam gamma u settingsima monitora, bolje se vide tamnije scene, ali tad je slika presvijetla i naginje na zuto.
F-engine menu i ono sto je tamo ne pomaze, tek onako da spomenem.

U divx-ima je lice uvijek nekako nerealno svijetlo, bljesti. Povecavanjem color saturation-a u (BS) playeru se donekle poboljsa slika.

Seafreak 30.11.2006. 19:38

Zbunjen sam najvise zbog toga sta ti kazes da je crna pre crna. Pa opce je poznalo da TN paneli losije reproduciraju crnu boju, vec da sve baca nekako na sivkasto... Bas cudno...

Bas me zanima koliko je to cesta pojava kod ostalih modela.

Bl@de 30.11.2006. 20:29

jel itko kaj saznao o LG L226WT monitoru. to je 22'', imal bu 3000:1 contrasti i response 5 ms, istina matrica je TN ali mislim da bi mogao biti ok monitor. Tko je btw uopce zastupnik LG-a za hrvatsku brijem da je ve-mulj ali nsiam ziher.

SRV 30.11.2006. 23:15

Citiraj:

Autor Seafreak (Post 580757)
Zbunjen sam najvise zbog toga sta ti kazes da je crna pre crna. Pa opce je poznalo da TN paneli losije reproduciraju crnu boju, vec da sve baca nekako na sivkasto... Bas cudno...

Bas me zanima koliko je to cesta pojava kod ostalih modela.

Ne, ne, ne, crna je VRLO crna! Totalno CRNA! :)
Bad je u tamnim detaljima koji se "izgube" u crnoj! Tako nekako. Inace mi je nakon trodnevnog privikavanja muka gledat u stari CRT(koristim dualview). Eto toliko je ovaj bolji :)

Zapravo monitor ima vrlo velik kontrast. Brijem da onih deklariranih 2000:1 i nije cisti marketing.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:09.