![]() |
Citiraj:
http://www.benchmark.co.yu/vidito.php?sid=11130 |
Citiraj:
970/971P su jaci modeli, a i cijenom su dosta razliciti. Doduse, nisam primijetio titranja pixela, ali mozda su i moje godine u pitanju. |
Evo ja sam narucio 205BW. U srijedu dolazi. na kraju sam narucio u jednoj trgovini u Vinkovcima jer tamo na neki nacin poznam gazdu pa cu ga moci vidjeti prije jer ima mrtve piksele.
Hvala svima na pomoci oko izbora! :) p.s. prodavac mi je nakon sto sam spomenuo da zelim bas 205BW rekao: "Covjek zna sta valja!" :) : lol2 : |
Dobar izbor.
Nego sad jedno pitanje oko 931BF, vlasnicima i onima koji su sigurni u ono sto govore. Monitor ima opciju refresh rate od 60Hz i 70Hz. Na koliko ga drzite? Meni je od prvoga dana na 60Hz, a sto bi uopce meni predstavljao refresh rate od 70Hz na LCD-u i postoji li uopce koji problem koristenja te frekvencije. |
Koje je vaše mišljenje o SM 940BW?
U BUG-u br.166 su pisali o njemu kao best-buy,čak su napisali da je dotični monitor bolja kupnja (bolji prikaz slike) od SM205BW. |
Citiraj:
Inace neces dobit ni na jednom od ta dva neku bogzna sliku, za takvo nesto ti treba PVA/SIPS... Oba su cist OK, tako stvari stoje... |
pitanje?
Citiraj:
1. da li igre rade od ruba do ruba ili su neke s crnim rubom 2. da li filmovi kasni slika....duhovi 3. da li se javlja izbijanje svijetlosti kada je rubovima slike....kada je crna slika na monitoru...znaš što pitam? |
Citiraj:
2.nista ne kasni,super je za filmove 3.vidi se izbijanje svjetlosti ali samo u jako crnim prostorima i kad si u mracnoj sobi..po danu nista |
1. Isključi se interpolacija pa neće bit od ruba do ruba nego crni rubovi.
|
Citiraj:
kako? pojasni malo...:) |
Citiraj:
1. Igre rade normalno. Neke igre nativno podrzavaju widescreen rezoluciju, neke se mogu narediti da slika bude ok, a za one ostale, starije uglavnom, bolje staviti u opcijama grafičke kartice da ne razvlaci sliku vec da ti ju centirira s crnim okvirima. (ja imam nvidia, valda se i na ATI to isto moze). Ali sve novije igre podrzavaju widescreen rezolucije! 2. apsolutno nema duhova. Slika mi je odlicna, a zbog velicine ekrana i zbog toga sto je widescreen zadovoljstvo je gledati. 3. nisam neko preveliko izbijanje svjetlosti primjetio. samo u gornjem dijelu zna biti kad je ekran totalno crn, ali minimalno stvarno, tako da nebi to ni navodio kao neki minus! Sve u svemu, ja sam prezadovoljan! I preporucio bi ga svakome! |
Citiraj:
1. Npr., je li to na kraju 8bit ili 6bit+dithering matrica? 2. Gdje si ga nabavio i jesi li dobio garanciju na mrtve pixele i koliko traje ta garancija? 3. Ima li sta bolje za 4 soma kuna od 19-stica? Pozdrav! |
3. dell 2007wfp
|
Samo da napomenem, da dotični Samsung 205bw košta 2600 kn u City Cnetru u Zagrebu. Postoji jedna jedina, ogromna trgovina s tehnikom i to je to.
|
Ovak malo citam i sad neznam dali sam dobro skuzio. Dakle, 20'' lcd wide monitori mogu raditi normlano na svim wide rezolucijama bez onog gubitka kvalitete slike i zamucenja. mislim pod time na rezolucije 1440x900 i 1680 x 1050.
jer desktop bi furao na 1680 ali igre na 1440 jer grafa mi toliko nebu terala :-)) u pristojom frame rateu |
Citiraj:
Nije točno. Neovisno koji format monitora bio tebi ce interpolacija uvijek naštetiti kvaliteti slike, međutim nemoj se zamarati s tim jer u igrama se ionako ne puno ne primjeti. |
Citiraj:
|
hm gledam u linksu 931 bf 2300 kn,pale cijene.
|
Citiraj:
Ti nemoj štedit na monitoru, a wide za taj posao ti je obavezan.... |
ja ne bih uzimao 20" zbog 3 stvari,
prva je da imaju jako loš kontrast boje,druga stvar je ta da sve igre ne podrzavaju wide monitor,a to stvara problem jer se slika zna navuci, a treca stvar je kao sto je u prijašnjim postovima netko napisao da je visinom manji od 17"..... a to da je vidni kut veci,fučkate taj vidni kut,rađe bi kvalitetniju sliku na 19" koji je dovoljno velik,nego slabu kvalitetu slike na jako malo vecem 20"....................a |
Citiraj:
Citiraj:
I btw 20" WS monitori nisu visinom manji od 17" modela, već zericu veći (iako zanemarivo) - imaš i slikicu gdje su uspoređene dijagonale LCD monitora i na ovom forumu, pa pogledaj). Bez obzira na to, već se stoput vodila rasprava oko widescreen monitora, i zaključak je uvijek bio da nekim korisnicima više odgovara 5:4 format, dok je drugima 20" WS savim ok, ovisno o namjeni monitora i aplikacijama koje pokreću. Meni je 20" WS također premalo, ali to nije nikakav argument protiv 20" WS monitora općenito. |
mislim na 931bf.........rađe bih uzeo tajnego 19 ili 20" wide.....
|
Posto ovih tjedana idem u nabavku 205BW, zanima me da li je netko kupio doticni model i ako je, kako je zadovoljan s istim ... Ak se nekom da neki kravi review ...
Fala! |
Citiraj:
I naravno da se malo i ja pohvalim. Vec 2 sata imam 931bf : lol2 : i jednostavno jos nemogu vjerovati kakva je slika, naravno prema mojem starom hansolu 15" crt je neuporediva razlika, ali na poslu imamo neke lcd-e 17" i ovaj 931bf ih sve potuce ko od sale :rambo: u kvaliteti slike. . |
Citiraj:
jos se privikavam na velike rezolucije |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:06. |