Citiraj:
Autor hmmm
(Post 505692)
podnesi tu zalbu i mirno cekaj zastaru. frend je ostao bez vozacke, 2 puta prespavao sudjenje i docekao zastaru:)
|
prespavao suđenje nije sigurno, jer za to bi platio 5000 kn (pettisućakuna) po "prespavanju", tj. neopravdanom izostanku.
ja sam prije 2 i pol godine pijan žlajfao na parkingu, doletile su mi 2 patrole, kad sam ih vidio ugasio sam auto, pokucali su mi na staklo, napuhao 1,32 i odbio potpisati kaznu.
nisam otvarao poštarima, nisam podizao preporučene pošiljke (5-6 puta godišnje), kada je dolazila murija na vrata (2-3 puta godišnje). Napokon su me dočekali pred kućom kada sam krenuo prošetati psa, uručili mi poziv za na sud, došao sam, proglasio me krivim uz mogućnost žalbe od 8 dana, reko sucu da mi vozačka treba jer sam počeo raditi kao dostavljač, te da bi bilo lijepo da mi odgodi oduzimanje vozačke za kraj sezone, tj. oko 9. mjeseca. Pristao je, ali za to napraviti, morao je dokazati da sam kriv jer sam u žalbi napisao da sam bio pijan, ali da nisam upravljao vozilom jer je isto bilo ugašeno te da imam 7 svjedoka. Naravno da nije povjerovao, ali morao je srediti novo suđenje, čije sam pozive opet izbjegavao, kada su me opet ulovili, policajac koji me je trebao s***************ati se nije pojavio tako da se to odugovlačilo i odugovlačilo...
na kraju su me opet ulovili s pisom u kojem piše da sam kriv, ali 7 dana nakon šta je trebala nastupiti zastara, te da se mogu žaliti još Visokom prekršajnom sudu u ZG. U žalbi sam napisao isto što i prije, ali uz napomenu da je prije toliko i toliko dana trebala nastupiti zastara. Nakon par dana mi je stiglo rješenje o zastari, di piše da se ukida postupak protiv mene :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
|