PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Otključavanje i debrandiranje mobitela (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=45045)

zwer54 11.02.2008. 00:05

Citiraj:

Autor eNDy (Post 912749)
Htio bih otključati Nokiu 5300
Dali mi netko može pomoći? Sa čime i kako da to napravim.
Nisam uspio naći niti jedan calculator koji otključava kod za tu nokiu!
Hvala.

ajde kad saznas javi i meni, trebam unlock kod bas za taj mob... :D

Flake 11.02.2008. 09:06

samo da pitam, ima li netko softver za otkljucavanje LG telefona, tocnije LG KU990 (Viewty), to je najnoviji, u mobitel shopovima nemaju a ne ide mi se u T-mob ;):D

Runlevel5 11.02.2008. 09:17

Ima koja fora za SonyErricson K510i na T-mobile?

kasko 20.02.2008. 16:07

Citiraj:

Autor senad15 (Post 865641)
Bil nam da stranicu

Motorola K1 otključavanje BEZ TP:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=52897

Motorola Z3 otključavanje BEZ TP:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=50356

Motorola V360(v) otključavanje bez TP:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=38555

Otključavanje v220 - v80 - e380 - c450 - c550 - c650
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=11228

Ima još dosta motorola koje se mogu lako dekodirati, ako vam baš treba koji model posebno javite ovdje ili me kontaktirajte na msn

Corporal Clegg 21.02.2008. 00:32

Hm, a za SE Z300? Mislim da je long shot, ali...

Darth Maul 21.02.2008. 04:27

meni treba za samsung e250, onaj univerzalni iz onog programa ne radi kao ni nijedna druga stvar koju sam pronasao.
e, da, uspio sam i potpuno resetirat EEPROM tako da je IMEI... puno 0, ne da mi pisat sad sve :D

Street_Racer 21.02.2008. 20:29

Motorola v547 ?

kasko 22.02.2008. 17:08

Citiraj:

Autor Street_Racer (Post 957493)
Motorola v547 ?

Nisam našao unlock metodu bez TP, tako da ćeš otvoriti mobitel, skinuti pločicu koja pokriva TP (TP testpoint je komad lema na matičnoj koji moraš s žicom direkt spojit na masu koja je bilo koji drugi pokrov čipova ),

onda moraš imati dobro postavljene P2K Drivere, imati program P2k Easy Tools 3.9 ( koristi ovu verziju obavezno ).

I to je to.

Znači skineš lim s TP makneš bateriju, spojiš USB kabel na mob i komp, zatim spojiš TP s masom, staviš bateriju i nakon par sekundi kad si stavio bateriju makneš žicu za TP i preko P2K Easy tools 3.9 odabereš svoj model moba i odeš na Lock tab i odabereš Unlock SP opciju i gotovo....

pazi da je baterija bar na pola puna, i da su drivere dobro postavljeni znači ne oni orginal od motorola cd-a nego ovi p2k Drivers ( ja koristim verziju 2.9 koja mi je bila stabilna na svim modelima osim najnovijih kao Z3 i K1... )

slika što moraš spojiti:
http://img240.imagevenue.com/img.php...p_122_27lo.jpg

smuchac 04.03.2008. 14:21

Nokia 6080 unlock

Postovanje!
Ima li netko kakav code calculator koji podrzava Nokiu 6080...? Unaprijed zahvaljujem! :)

Hazzard 27.03.2008. 20:40

zna tko kako odkljucati nokiu 2630 rm-298 ?

Vjeko 27.03.2008. 20:52

za nokiu se dosad najbolje pokazala stranica www.odkleni.si
jeste slovenska ali jednostavna je skroz i što je najvažnije, otključala mi je svaku nokiu dosada.

naravno ne radi sa N serijama

zobla13 30.04.2008. 20:41

Ovako imam i ja problem sa otključavanjem mobitela, kupio sam samsung D900i u T-Mobile, i trazim po netu, zna li ga netko otkljucat ili da me bar usmjeri gdje bi trebao trazit?

duffy 08.06.2008. 11:36

Citiraj:

Autor night_whisper (Post 956618)
Motorola V360(v) otključavanje bez TP:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=38555

Eto meni radi ... otkljucao sam bez problema a nikad nisam prije nesto slicno radio ... samo sam detaljno citao sve postove (nisam odmah isao isprobavati) i tamo sam doznao koje sve prog skiniti i gdje i šta I da najprije treba instalirati drajvere da bi radilo ...
Normalno malo sam zapeo kod drajvera ali su me na cafe mobil forumu odmah "usmjerili" na pravi put

eto :respekt: & :fala:

hmmm 09.06.2008. 18:42

zna li netko gdje se sve moze dekodirati mobitel u rijeci. znam za samo jedno mjesto na vezici i tamo mi je stari danas odnio mob(SE w910i) i tip kaze da ga trenutno ne moze otkljucati jer je to prvi put da se susreo s tim modelom, tj. moze ga otkljucati ali treba nesto skinut s neta... long story short kad bi mi ga sada dekodirao naplatio bi mi 400kn a toliko mi se ne daje za to. kaze da ce za mjesec dva pasti cijena pa da se tada javim :/
bio bi zahvalan da mi netko kaze jos neko mjesto na kojem bi mogao probati ili ako postoji sansa da to mogu sam napraviti bi isto bilo mnogo lijepo :)

Crash009 09.06.2008. 18:59

ne radi link iz prvog posta, pa ako moze netko uploadati ponovo :beer:

Misek_Chipsy 09.06.2008. 19:22

jel ima neko mozda kakvu informaciju kako odkljucat sonyericsson P1i ?

walbandon 10.06.2008. 14:33

k550i?

atha 10.06.2008. 14:48

Citiraj:

Autor Crash009 (Post 1051774)
ne radi link iz prvog posta, pa ako moze netko uploadati ponovo :beer:

Moje isprike, nesto sam tramakao po FTPu i na kraju zaboravio da imam link ovdje.

Link je updatean. :chears:

coconut 10.06.2008. 14:55

Citiraj:

Autor hmmm (Post 1051762)
zna li netko gdje se sve moze dekodirati mobitel u rijeci. znam za samo jedno mjesto na vezici i tamo mi je stari danas odnio mob(SE w910i) i tip kaze da ga trenutno ne moze otkljucati jer je to prvi put da se susreo s tim modelom, tj. moze ga otkljucati ali treba nesto skinut s neta... long story short kad bi mi ga sada dekodirao naplatio bi mi 400kn a toliko mi se ne daje za to. kaze da ce za mjesec dva pasti cijena pa da se tada javim :/
bio bi zahvalan da mi netko kaze jos neko mjesto na kojem bi mogao probati ili ako postoji sansa da to mogu sam napraviti bi isto bilo mnogo lijepo :)

Nabavi Burzu ili Butigu. Puni su oglasa za otključavanje mobitela, pa zovi. Ako ti se ne da kupovati prosurfaj po www.ritelefax.hr/oglasi/telefoni.aspx ili www.butiga.com.hr.

hmmm 10.06.2008. 20:16

hvala coconut, prelistao sam sada ovu stranicu od burze i nema bas niti jednog osim nesto u puli.. butiga ima par komada ali ne vidim brojeve telefona :/ morat cu se zaletit to kupiti

Enter Sandman 10.06.2008. 22:24

radi na 6030...

hmmm 16.06.2008. 21:34

buduci da sam totalni njub sto se ovoga tice moze li mi netko objasniti o cemu je rijec na ovom linku... znaci li ovo da se moze nekako besplatno otkljucati w910i?

http://gsmhosting.com/vbb/showthread.php?t=510500

kasko 16.06.2008. 22:46

hmmm

to ti je za box unlock piše, ne free homemade

DeVukic1987 18.06.2008. 11:23

Da li mi netko može reći kako ide otkljuavanje SE k850. Jel to moguce izvesti i dali nasi "stručnjaci" to mogu?

Thoroughbred B 20.06.2008. 00:57

i ja bi trebao otključati se k510...

sLi 20.06.2008. 13:47

Citiraj:

Autor Thoroughbred B (Post 1062437)
i ja bi trebao otključati se k510...

to se otkljucava bez beda sa patchom...jos ga mos stavit u w660 i dobit walkman support i to vse putem obicnog dcu-60 usb kabela...pisao sam vec o tome

Dobar/Loš 20.06.2008. 17:25

Citiraj:

Autor hmmm (Post 1059045)
buduci da sam totalni njub sto se ovoga tice moze li mi netko objasniti o cemu je rijec na ovom linku... znaci li ovo da se moze nekako besplatno otkljucati w910i?

http://gsmhosting.com/vbb/showthread.php?t=510500

To znači da se preko uređaja Setool (kojeg ja BTW imam :fiju: ) može otključati taj mob.

Lud76 20.06.2008. 17:41

Citiraj:

Autor sLi (Post 1062825)
to se otkljucava bez beda sa patchom...jos ga mos stavit u w660 i dobit walkman support i to vse putem obicnog dcu-60 usb kabela...pisao sam vec o tome

Ajde pliz malo detaljnije, koji program? koji patch? nemam pojma o tome

Za k510 imam kabel koji je došao sa njim u paketu, jel to taj?

T0mB1ll 20.06.2008. 18:41

Code:

Unlocking tutorial

How to connect the phone to flashing/patching tools:
Many users asked me how to connect the phone to SETool2 Lite, XS++, etc., so I decided to write it up. First of all fully charge your battery.

I. Install USB Flash driver:
If you never modded your phone, then probably you don't have the USB Flash driver, what is required to be able to communicate with phone. So install the driver: USB Flash Driver Installation - Guide

II. Connect the phone to SETool2 Lite(or any other flashing tool):
Click on button what you need/guide says(Identify, Read GDFS, etc.)...
When SETool2 Lite says to press the C key and connect the cable you need to:
1. Turn off the phone(if it was turned on)
2. Remove the battery, wait a few seconds(2-3 seconds is enough) and put it back, but DO NOT turn the phone on
3. Press and hold the C key on phone and connect the DCU-60 cable(data cable, what comes with phone). FOR W880 owners only: if your phone is a W880 then you need to press the 2 key instead of C key.
4. When you see some progress on SETool2 Lite status window(on left side) release the C key.

What is your phone's platform and EROM CID?
If you don't know what is your phone's platform(DB2010, DB2020 etc.) and EROM CID, then read this: General Information about Patch-Unlocking (start here if you want to unlock)

A. How to apply the generated patches to DB2010 CID49 phones:

IMPORTANT: First you need backup the GDFS. If something goes wrong you can unbrick your phone with this backup. Here is how to do:
Open SETool2 Lite v1.08 or v1.11.
1. Select your phone model.
2. Click on Read GDFS button.
3. Follow the instructions given by SETool2 Lite.
4. You will get a gdfs_[yourIMEI].bin file in SETool2 Lite folder. Put it to a safe place.

I. We need to generate an unlock patch.
Run SIMLockPatchGen.exe, select the MAIN firmware (what match your phone firmware) by clicking on ... (three dots) button, then press the Make patch button. In status window you will get the path to the generated vkp file(e.g. "D:\...\SIMLockPatchGen\vkp\Remove_SIM_lock_XXX_XX  XXXXX.vkp" patch file created.) Close the SIMLockPatchGen.

II. We will apply the generated patch to unlock the phone.
With SETool2 Lite:
2. Click on ... (three dots) button near MISC files box, and select the vkp file generated by SIMLockPatchGen.
3. Click Write SCRIPT button
4. Follow the instructions in left status window...
5. READ THIS CAREFULLY, it is a little tricky: When a dialog pop-up, click "Yes" to remove the patch. Click "No" to add the patch. In this case click on "No" button.

Wait until "ELAPSED x SECONDS" appears in status window. Your phone is unlocked.

B. How to apply the generated patches to DB2020 CID52 phones:

IMPORTANT: First you need backup the GDFS. If something goes wrong you can unbrick your phone with this backup. Here is how to do:
Open SETool2 Lite v1.11.
2. Click on Read GDFS button.
3. Follow the instructions given by SETool2 Lite.
4. You will get a gdfs_[yourIMEI].bin file in SETool2 Lite folder. Put it to a safe place.

I. We will apply the quick access patch to phone. It is needed to be able to use the quick access method in future. Due to this great patch you can easily apply the further patches, just like to DB2010 CID 49 phones.
!!!YOU NEED TO DO THIS ONLY ONCE!!!

With SETool2 Lite v1.11.
2. In Windows Explorer drag the MAIN file (.mbn) onto [SETool2 Lite v1.11 folder]\qamaker\qamaker.exe. In the qamaker's folder you will get a quick_access_XXXX_XXXXXXX.vkp file.
3. Click on ... (three dots) button near MISC files box, and select the vkp file generated in step 2.
4. Tick Bypass DB2020 security checkbox.
5. Click on Add button and select the MAIN firmware file.
6. Press FLASH button.
7. Follow the instructions given by SETool2 Lite.
8. READ THIS CAREFULLY, it is a little tricky: When a dialog pop-up, click "Yes" to remove the patch. Click "No" to add the patch. In this case click on "No" button.

At one moment you will belive that nothing happens and the status windows is not changing! DO NOT remove the CABLE! Wait until "ELAPSED x SECONDS" appears in status window.

This process will take some time, about 10-15 minutes or more...

II. Now we need to generate an unlock patch.
Run SIMLockPatchGen.exe, select that MAIN firmware (used earlier) by clicking on ... (three dots) button, then press the Make patch button. In status window you will get the path to the generated vkp file(e.g. "D:\...\SIMLockPatchGen\vkp\Remove_SIM_lock_XXX_XX  XXXXX.vkp" patch file created.) Close the SIMLockPatchGen.

III. We will apply the generated patch to unlock the phone.
With SETool2 Lite v1.11:
1. Click on Clear button.
2. Select your phone model.
3. Tick Use "quick access" patch checkbox
4. Uncheck(remove the tick from) Bypass DB2020 security checkbox.
5. Click on ... (three dots) button near MISC files box, and select the vkp file generated by SIMLockPatchGen.
6. Click Write SCRIPT button
7. Follow the instructions in left status window...
8. READ THIS CAREFULLY, it is a little tricky: When a dialog pop-up, click "Yes" to remove the patch. Click "No" to add the patch. In this case click on "No" button.

Wait until "ELAPSED x SECONDS" appears in status window. Your phone is unlocked.

http://rapidshare.com/files/12161580...ckPatchGen.rar

ovo vrijedi za skoro sve SE mobitele, ne radi sa t250, P1 i ovi noviji...
rade skoro sva kxxx serija..

Crash009 26.06.2008. 21:19

jel mi moze netko reci dali K510 i K320 imaju isti soft, tj dali ce raditi ovo iz posta iznad

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:41.