![]() |
Volio bi još barem gigu rama ubost i nekog jačeg semprona koliko mi matična dopušta
|
apsolutno ništa
|
cooler za grafu :)
@don: a napajnje??? ;) |
bolja matična, s više 2.0 usb rupica. brži procesor. ljepši monitor, tj. flat, da mi stane u sobu. još 512 rama. i još ovoliko harda koliko imam, već je stiska :D
a da. i cooler za nešto što mi se pregrijava nutra, vele dečki na linxu. |
S obzirom da mi se računalce počelo čudno gasit usred rada i kreshat aplikacije, brijem da mi rikava napajanje pa će to definitivno biti sljedeći upgrade - npr. Enermax Liberty ili nešto slično u rangu 450 do 500W. Na kućištu su mi shebana prednja vrata, a i dosta je bučno sa svojim 80mm ventovima tak da će vjerojatno past Silverstone Temjin TJ04, a kako testna Socket 939 konfa vrlo brzo ide u mirovinu, vjerojatno ću udomit X2 4200+ zajedno s pločom. Na kraju, mema. Nedavno sam skužio da je jedan Mushkin koji koristim definitivno ošo kvragu tako da moram izumit neku opciju da se vratim na 2GB. E sad, dal ću prodat Super Talent i uzet dva sticka po gigu ili ću nadodat još dva keksa po 512MB, to još ne znam. Ostatak konfe mi je čisto ok s obzirom da ne ganjam pretjerano zahtjevne igre i imam dovoljno mjesta na hardovima.
|
Mislim da če kod mene poslje ljeta ic točno ovak:
Kučište: http://www.links.hr/index.php?option...kl=052.601.048 Vent 92 x5: http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.908.109 Vent 120 x2: http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.908.110 Zvučnici: http://www.links.hr/index.php?option...kl=100.503.046 Hard:http://www.links.hr/index.php?option...kl=051.510.020 možda ubacim i ovo:http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.912.045 i jos okrugli kablovi za dvd i hdd |
Proteklih mjeseci sam počastil cca 5 god. starog Celerona (sck.370) i njemu pripadajuću artiljeriju, novim kućištem i napajanjem....treba misliti i na starije i nemoćne.:) Kaj se tiče ovog šrota iz potpisa njega (ja se toplo nadam) čeka 2x1GB, (tak da ne trebam više posuđivati memoriju od frendova), kućište, disk, DVD/RW i that's all folks. Pošto sam s igrama i igranjem istih na sličnom nivou ko i Blažićko s komentiranjem F1, nadogradnja grafičke me ne dira baš preveč. Uglavnom, ako sve projde po planu i nadogradim ovo kaj trebam.....ja sam miran dugi niz godina.
|
1. još stišat komp
2. novi pleksi 3. grafičku, 6600GT npr. |
Ja, evo sve prodajem i prelazim na dvojezgrenog intela :D
Citiraj:
|
narucit cu zasto?
|
Citiraj:
|
7800GS AGP ali tek najesen. Mislim da sam onda stvarno neletio na zid s ovom konfom. Tako da ce sljedeca nadogradnja biti nova konfa!
|
Citiraj:
|
Jos jednu 7600GT pa da ih puknem u SLi :D Zapravo ce prije bit da cu prodat ovu i uzet 7900GT, samo ne jos...
|
Citiraj:
ma gledam koliko bi to koštalo, pa kada bi već naručivo, ako si za javi pa da naručiš 2 komada pa ti vratim pare (naravno ako ti nije problem) |
sigurno chu josh bubnit 512 mb i neki opasni cooler za proc jer dolaze vrucha vremena. novi case jer je ovaj je presitan i mozda, ali mozda neko novo napajanje jer je ovo u qurcu. codegen 500 w :D :D
|
Stigao prvi upgrade, samo još većeg kapaciteta nego prvotno zamišljenog.
Hitachi hard disk od 250 GB, S-ATA II of kors :D Zahvaljujem svom starom koji je sam odlučio uzeti 250 Gb disk umjesto 160 Gb-tnog. Najbolji stari na svijetu :cool: |
Citiraj:
|
1. Stisat komp malim ulaganjima i kreativnim rjesenjima (to mi je stalni cilj u zadnje vrijeme :D )
2. Nabavit grafu koja ce upogoniti Sturmovika na 1280*960 na max detaljima sa 4xFSAA i 8xAniso :D 3. Mozda nabaviti DVD pržu, ako bude potreba To se nadam u sljedecih godinu-dvije... a onda prelazim na neki 64 bit, multi core procesor... koji? to cu vidjeti kada dodje vrijeme za to. |
sad kad sam vidio nove cijene amd proceva, definitivno prelazim na AM2 ili Conroe (ovisi sto bude bolje/jefitnije) i na pci-e, tako da mi ne gine maticna, proc, mema i grafa....
ostalo imam :) |
Citiraj:
3€ naplacuju za kud god i jos stave naljepnicu "for promotional purposes" tak da nema poreza hehe javit cu ti i ot smo :) |
S obzirom da ću vjerojatno imati prilike raditi za...poprilične pare, i kupiti komponente u USA, hmm...x2 4400+, još giga rama, 250 GB disk...eventualno grafa...
Ako ispadne po planu, prodajem ovaj proc i grafičku, zaključno sa 10.7. pa navali narode (no još nisam siguran, za tjedan dana ću znati) |
Ja cu vidjeti na jesen kako ce se stvari kretati onda. Vrlo bi rado ulozio u novi neki RAID, ali to ce cekati sve do izlaska.
Ja sam freak na brzinu u realnom radu, pristup disku, prava brzina igre kao igre, volim ih, ali dan danas jedino kaj igram je quake 3 i call of duty 1, tu i tamo fallout, pa mi to nije jos tako vazno. Isto tako, freak sam za stvari koje koristim svakodnevno za pristup kompu, a to je mis, tipkovnica i monitor, ali ono sto hocu imati brzo ona stara shema CPU->RAM->HDD ,CPU sam temp zadovoljan, RAM bi htio nes kvalitetno i brzo, ali HDD.. Zato mislim skupljati novce i kupiti 2 komada Serial Attached SCSI hdd-a s RAID kontrolerom kad dodju na trzistu, skupa s 22K RPM-a koji se najavljuju. Ja se ne zurim, 2 puta sam odgadjao kupovinu SCSI-a i moram priznati, da sam kupio jos prije 5 godina 2 HDD-a, strpao u RADI, dan danas bi imao full brzu stvarcicu. |
ja jos ostajem na s478/479:)
ovih dana ce nadam se doc grafa 7800, a do 9mj. ide i 2x1GB meme. i onda ne diram dosta dugo, nekih 2 god.:D sad je pitanje kolko cu izdrzat |
Sad kad vidim da ce opako past cijene X2 proceva, mozda uleti jedan X2 3800+....taman ovaj iz siga ode u sestrin komp...
|
Ma, sve su to igre, a ja kako se ne palim na nove naslove u takvoj mjeri (citaj, jako brzo dosade,) covjek skuzi da su mu neke stvari jednostavno dovoljne!
|
mislim da cu novu grafu nabaviti i zvucnu karticu :)
|
..moga bi na pci-e uskoro,planiram FOXCONN plocu i neku 7600gs...kad se ovog rijesim
|
htio bi zasad uzeti neku zvucnu bolju,a ako bude love kasnije uzeti i jacu grafu
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:30. |