PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Vodič za foobar2000v9 u 13 slika (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=40904)

Virus7 11.06.2006. 19:17

zashto ovo nije sticky?

alimilano 11.06.2006. 19:37

lipo od vas šta ste neinformiranim korisnicima otkrili čari jednog izvrsnog programa.........ja sam odavno na njemu a uz njega koristim i helium manager... pogodan program za sredjivanje glazbene kolekcije........

thuNdeR 13.06.2006. 12:04

kad uvatim vremena pokušat ću se maknut s winampa;)

Ladybug 13.06.2006. 14:29

Citiraj:

Autor Freek
jednostavno meni ne funkcionira, zapnem na columns layout fale mi neke stvari??

right klikni na Vertical Splitter, i checkiraj one opcije koje su i u Crnovom skreenshotu. Isto idi up/down, kako bi bilo ko njegovo.

Mnogo dobar tutorial Crn :) Jako ljepo, daje puno više slobode za rađenje playlista itd. Sad ću pronalaziti davno zaboravljene stvari :D

Samo me živciraju ovi mp3-jevi na početku kad mi playlista sortira mp3-je koji nemaju fino posložena imena, pa im stavlja upitnike ili kajaznam šta sve ne, a i živcira me to šta mi svaku pjesmu iz jednog albuma stavi u zaseban folder ako ime albuma nije 100% isto. Kako to najbezbolnije ukrotiti, prosim lepo?:)

Ovaj tagger je luud, ja mu iz fore kažem da mi traži tag pjesme od frenda, demo izvođač, rap ovo ono, i on mi nađe Avril Lavigne i Nancy Sinatru :D hahaha

ovo je moje zasad
ima tu još pun oposla, al "led je probijen" :)

morph 14.06.2006. 13:08

evo jedan dobar site sa uputama

http://eolindel.free.fr/foobar0.9/accueil.shtml

morph 16.06.2006. 19:19

da li postoji nacin da se cleartype opcija ukljuci samo u foobaru, font calibiri izgleda katastrofalno bez te opcije ali mi ne pase u drugim programima

(probao sam namjestiti sa cleartype tuningom pa nisam bas puno napravio:( )

morph 18.06.2006. 10:28

kada promijenim layout preset foobar stavlja svoju, defaultnu velicinu panela...da li je moguce nekako sacuvati svoju velicinu (i ostale postavke kao sto je npr. (ne)prikazivanje captiona) osim kopiranjem fooobar2000.cfg?

McG 18.06.2006. 13:39

....

morph 18.06.2006. 14:41

Citiraj:

Autor McG
@morph
Ne znam na kaj si točno mislil, ali layout, moreš mijenjati kak te volja. Nakon kaj sve namestiš, sačuvaš postavke kao .fsc file i posle samo importiraš. Nakon importiranja, treba namestiti par sitnica (jer nije ni Foobar bogomdani), ali to je minuta posla.

ma znam da mogu mijenjati kak hocu, meni ne smetaju postavke same playliste i columnsa unutar nje, nego to sto kad ucitam layout playlista zauzima 1/8 ekrana ovako i onda moram rucno razvlaciti track info, album art, playlistu...da bih dobio ovo

*.fcs mijenja postavke playliste, koliko sam skuzio nema veze sa layoutom...jedini nacin koji sam ja nasao je da rucno napravim kopiju foobar.cfg sto je relativno nespretno

flajpan 22.06.2006. 12:20

@crn
Kak namjestiš da ti u prvom stupcu prikazuje foldere DOMACE, STRANO?
Sad mi je sve pomiješano, a htio bih imati domace, strano, soundtrack.

I još jedno pitanje - što trebam ostaviti u album art koju putanju da mi prikazuje covere samo iz foldera albuma?

Thnx : cheers2

crn 22.06.2006. 12:29

Citiraj:

Autor flajpan
@crn
Kak namjestiš da ti u prvom stupcu prikazuje foldere DOMACE, STRANO?
Sad mi je sve pomiješano, a htio bih imati domace, strano, soundtrack.

I još jedno pitanje - što trebam ostaviti u album art koju putanju da mi prikazuje covere samo iz foldera albuma?

Thnx : cheers2

Kod mene je to sortirano 'by directory structure' jer su mi tako pjesme složene i na disku, a za covere ne trebaš ništa podešavati, po defaultu foobar i prikazuje samo sliku koju nađe u album folderu kao cover.

flajpan 22.06.2006. 12:54

Citiraj:

Autor crn
Kod mene je to sortirano 'by directory structure' jer su mi tako pjesme složene i na disku, a za covere ne trebaš ništa podešavati, po defaultu foobar i prikazuje samo sliku koju nađe u album folderu kao cover.

Hm, ali ne znam otkud mu onda ovaj cover, a nema ga u folderu...

Vidi

http://www2.shrani.si/thumbs/foobar670688.jpg

tutix 22.06.2006. 13:03

To ti je windows media player skinuo taj cover i prebacio u mapu di su ti te pjesme. To se da pobrisat u Neru, jel ovak se ne vidi u mapi. Znači napraviš kao da ideš pržit cd i tamo kad ideš na add files i tamo će ti se vidjet albumartneštonešto izblejeđeno, to sam pobrišeš ako ti smeta.

crn 22.06.2006. 13:24

Ako je tako onda je dosta u windowsima uključiti prikaz skrivenih datoteka i provjeriti imaš li tu sliku u folderu...

flajpan 22.06.2006. 15:19

Citiraj:

Autor crn
Ako je tako onda je dosta u windowsima uključiti prikaz skrivenih datoteka i provjeriti imaš li tu sliku u folderu...

Istina, to je glupi wmp, al ne vidi se ni kad je ukljucen prikaz skrivenih datoteka, al pobrisao sam sve te gluposti klikom na open in external viewer pa mi je otvorio u acdsee.

Daj mi samo preporuci neki visualisation plugin i link ako moze : cheers2

crn 22.06.2006. 18:13

Evo isprobaj >>OVAJ<< ...

Ladybug 22.06.2006. 19:19

Citiraj:

Autor crn
Kod mene je to sortirano 'by directory structure' jer su mi tako pjesme složene i na disku,

Mislim da te on pita kako da mu "glavni" folderi budu domaće ili strano, pa da se tek otuda otvaraju albumi/pjesme koji se nalaze u tim folderima,jer po directory structure sve se pjesme/albumi sortiraju po abecedi, i na istoj "razini". I meni je to problem, jer vidiš kako mi je na hardu, a kako je u playlisti... Svaki folder (bio to za album ili za žanr muzike) tretiran je isto... :(

crn 22.06.2006. 19:54

Evo možda je >>OVAKO<< bude jasnije ...

Ladybug 22.06.2006. 20:03

Citiraj:

Autor crn
Evo možda je >>OVAKO<< bude jasnije ...

Ahaaaaaaa...... Sad sam tek skužila da sam ja u Media Library išla stavljati te foldere posebno jer nisam npr htjela da mi se scana i Download i Incomplete folder unutar MyMusic foldera! A vjerojatno ne postiji neki plugin pomoću kojeg mogu EXCLUDE neke foldere unutar foldera u Media Library? :o

Nisi Crn, ti si Zlatan haha

crn 22.06.2006. 20:10

Citiraj:

Autor Ladybug
Ahaaaaaaa...... Sad sam tek skužila da sam ja u Media Library išla stavljati te foldere posebno jer nisam npr htjela da mi se scana i Download i Incomplete folder unutar MyMusic foldera! A vjerojatno ne postiji neki plugin pomoću kojeg mogu EXCLUDE neke foldere unutar foldera u Media Library? :o

Nisi Crn, ti si Zlatan haha

: lol2 :

U media library foobar stavlja samo foldere sa pjesmama, ako u folderu nema muzičkih datoteka ignorira ga. Ako želiš naknadno iz media librarya maknuti bilo koji folder (ili pjesme) ideš na 'desni klik > remove from library'...

Ladybug 22.06.2006. 20:17

Citiraj:

Autor crn
'desni klik > remove from library'...

Jel mi Foobar zapamti kada nakon toga idem na "Rescan library" ili moram opet sve ispočetka? :S
Evo! To je zadnje pitanje, neću više gnjavit :D

crn 22.06.2006. 20:26

Mislim da moraš sve iz početka ...

flajpan 22.06.2006. 21:04

MOžda sam već dosadan, al još mi treba nešto kao "now playing" i kontrole zvuka - mislim ana pojačavanje i stišavanje (volume).

P.S.
GOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VODIMO 1:0 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

McG 22.06.2006. 21:29

....

flajpan 22.06.2006. 21:53

@crn
ili
@McG

Kak da smjestim tu vizualizaciju iznad playlist switcher i columns playlist (prema crnu na prvoj stranici). Uglavnom da bude "gore" može i desno od stop pause play itd.

morph 23.06.2006. 20:20

Citiraj:

Autor flajpan
@crn
ili
@McG

Kak da smjestim tu vizualizaciju iznad playlist switcher i columns playlist (prema crnu na prvoj stranici). Uglavnom da bude "gore" može i desno od stop pause play itd.

ovako?

Freek 30.06.2006. 23:43

Evo nakon malo prčkanja nije tolko loše ni ispalo.: stoopid
http://img305.imageshack.us/img305/3...board016ea.gif

crn 30.06.2006. 23:52

Lijepo ali imaš poseban thread baš za to : Pokažite svoj foobar setup

Bran 01.07.2006. 14:01

Lijepo. Sad znam neke novi mogućnosti ovog korisnog programčića.

ćiber_manija 02.07.2006. 10:14

Ja imam jedan problemos!
Naime nikako nemogu prikazati album covere iz pomoću samurize-a i crnovog plugina(cd vinyl ...) dok sam ih uspio prikazati u foobaru!
Please help!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:22.