PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   VHS u DVD (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=40261)

Shinichi 13.06.2006. 07:45

Citiraj:

Autor nexus-6
Pogotovo ako se radi o kolekciji filmova/serija gdje postoje mnogi drugi nacini nabave takvih materijala i to u puno boljoj kvaliteti nego sa vhs mastera :D ...

A čuj, mogu se nabavit neki filmovi/serije ali u pravilu bez prijevoda, radi se u 80% slučajeva o lošim DivX-ima i tako dalje.... Pa onda opet te DivX- e prebacivat u DVD-Video format itd. Dođeš na isto. Neke stvari je jako teško nabavit, kao recimo neke filmske klasike kojih nema na DVD-u tako da su snimke sa TV-a vrlo dragocjene. ;)

No možda je ovo već lagani OT. Nadam se da nije bed. :D

Ak će netko imat pitanja za linijske DVD recordere nek pita slobodno. Mogu dat Full review iz prve ruke. Možda će i to biti nekome korisno. ;)

p0zz :)

Rivi 15.06.2006. 23:44

Samo još jedno pitanje. WinDVR-om nikako ne mogu isprogramirat snimanje. Postoji Schedule opcija, međutim, nakon što sve upišem, postavim vrijeme, program i sve skupa, ne pojavljuje se "task".

E sad, postoji li koji program kojim mogu namjestit snimanje u određeno vrijeme?!
Ili da mi neko kaže gdje griješim kod WinDVR-a?!

Flood 16.06.2006. 20:10

Citiraj:

Autor Rivi
Samo još jedno pitanje. WinDVR-om nikako ne mogu isprogramirat snimanje. Postoji Schedule opcija, međutim, nakon što sve upišem, postavim vrijeme, program i sve skupa, ne pojavljuje se "task".

E sad, postoji li koji program kojim mogu namjestit snimanje u određeno vrijeme?!
Ili da mi neko kaže gdje griješim kod WinDVR-a?!

Imas ovdje
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=36967

Rivi 17.06.2006. 14:42

Tenk YU Flood!

Flood 18.06.2006. 11:23

Yura Welkom!

gesaugen 23.08.2009. 15:42

Frekvencija VHS playera?

Da, tražio sam i nitko nigdje nije rekao:
što kada spojim VHS pomoću antenskog kabela na TV in utor na tv tuneru? Ovako izgleda kabel: http://img.en.china.cn/0/0,0,324,200...0,e14527ff.jpg
Koja je frekvencija preko koje tražim signal? pomoću kojeg programa? Što točno da odaberem?

nino 23.08.2009. 15:47

Hmm, koliko se sjecam, oko 35-39 kanala bi trebao bit.

mymoon 23.08.2009. 15:58

prilikom traženja kanala isključi antenu iz videa, tj. ostavi samo kabel koji povezuje tv i vcr.
ako ti se izlazni signal vcr-a preklapa sa nekim tv programom, nećeš vidjeti sliku.
većina videa je radila između 32-39, a neki rijeđe 2-5 kanala.
obično piše na zadnjoj strani, pogotovo ako ima mali vijak za podešavanje.

gesaugen 23.08.2009. 16:14

er, nemam u Dscaleru pretragu prema kanalima već prema frekvenciji... koje su to frekvencije?

EDIT:
našo! 511.25mhz, oliti 26 kanal

ZAHVALJUJEM SVIMA!

Gabre 04.06.2010. 18:11

ekipa, da ne otvaram novu temu.

cura mi je u kanadi gore još, i sad je pronašla 39 VHS kazeta simanih privatnom kamerom dok su bila djeca itd itd.

e, to je u NTSC formatu. i sad joj ja savjetujem da kupineki VHS/DVD recorder, i to jednostavno skopira, i napravi od toga DVD video.

e sad, poošto su te kazetice 30minutne, da li je moguce na jedan dvd snimiti 4 kazete?

treće, kako da ja kasnije prebacim te dvd video filmove u PAL format, tako da bi bili gledljivi kod nas u hr, na normlanim dvd playerima?

hvala vam na brzim odgovorima, ovo je hitno, traže ih tamo 13$ PO KAZETI,
a ona može uzet taj VHS/DVD recorder i vratit ga kad napravi posao. (imaš mjesec dana da vratiš proizvod, ne pitajte, to je zapad :) )

njezin brat brije da to u studiju rade, ali je to dosta love za tako nesto... i jos k tome ne dobiju ni materijal u digitalnom obliku nit nista, nego obicne dvd video filmove... i to kazu jedna kazeta 1 dvd? a kazete od 30min....

Gabre 04.06.2010. 18:30

cura mi je u kanadi gore još, i sad je pronašla 39 VHS kazeta simanih privatnom kamerom dok su bila djeca itd itd.

e, to je u NTSC formatu. i sad joj ja savjetujem da kupineki VHS/DVD recorder, i to jednostavno skopira, i napravi od toga DVD video.

e sad, poošto su te kazetice 30minutne, da li je moguce na jedan dvd snimiti 4 kazete?

treće, kako da ja kasnije prebacim te dvd video filmove u PAL format, tako da bi bili gledljivi kod nas u hr, na normlanim dvd playerima?

a ona može uzet taj VHS/DVD recorder i vratit ga kad napravi posao. (imaš mjesec dana da vratiš proizvod, ne pitajte, to je zapad :) )

njezin brat brije da to u studiju rade, ali je to dosta love za tako nesto... i jos k tome ne dobiju ni materijal u digitalnom obliku nit nista, nego obicne dvd video filmove... i to kazu jedna kazeta 1 dvd? a kazete od 30min....

quazar912 04.06.2010. 21:32

Citiraj:

Autor Gabre (Post 1660363)

može, ako ideš najbolju kvalitetu na 1 DVD (single layer) ti stane 1 sat - dakle 2 kazetice, s tim da si editiraš početak i kraj da nema onog šuma između dvije snime sa kamerom

svaki video ti ima NTSC palyback (u Europi) tako da ti je slika sasvim normalna kod prednimavanja na DVD/HDD rekorder

dakle sve to ti doma izađe puno jeftinije i sigurnije.

qwertz3 05.06.2010. 16:14

Citiraj:

Autor Gabre (Post 1660363)

po meni je bolja varijanta da ukoliko posjeduješ tv karticu preko nje prebaciš taj video na svoj hard disk....za to ti može poslužiti sam software od tv kartice ili npr. Nero s kojim sam ja prebacivao video sa kamere na komp...kad prebaciš video na hard disk dalje sa njim možeš radit šta te volja...spajati, rezati, miksati, snimati u bilo koji format, bar danas imaš more softwarea koji ti to u par klikova omogućuje, bez nekog posebnog predznanja...živio

Gabre 05.06.2010. 18:36

gle, tv kartice i slično ne dolazi u obzir, imaju 39 kazeta i nemaju vremena za takvo kompliciranje.

odlučili su platiti u video studio da im to prebace (meni osobno glupo), no njihov novac.

još da im naprave ovo da im prebace barem 2 kazete na jedan dvd, ali ne... 12.50$ jedan DVD :D prestrašno

a freaking VHS/DVD recorder dođe 80 dolara mislim :D čak i manje...

Jelc 05.06.2010. 18:51

Nije ti nikad palo na pamet da te "kazetice od 30 minuta" možda ne idu u onu veliku rupu koju možeš vidjeti na normalnom VHS uređaju?:)

qwertz3 05.06.2010. 22:24

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1661149)
Nije ti nikad palo na pamet da te "kazetice od 30 minuta" možda ne idu u onu veliku rupu koju možeš vidjeti na normalnom VHS uređaju?:)

ako je u pitanju VHS-C ''kazetice od 30 minuta'' postoji i adapter za njih pa se rupa popuni :rtfm:

Jelc 05.06.2010. 22:37

Citiraj:

Autor qwertz3 (Post 1661308)
ako je u pitanju VHS-C ''kazetice od 30 minuta'' postoji i adapter za njih pa se rupa popuni :rtfm:

Pa ima-onda si lijepo izračunaj cijenu VHS uređaja, adaptera, kablovinja, capture kartice i softa za capture+mediji i svoje vrijeme da to sve napraviš.
Plus vrijeme za obradu snimke ako je loša...
I svoje vrijeme za sve to-ako ti se ne isplati dat pare uvjek možeš u svom aranžmanu to napravit:)

Gabre 06.06.2010. 18:56

jelc - daj čitaj bolje :D

taj video studio doslovno kopira kazetice na dvd, isto kao da kupiš onaj vhs/dvd recorder i pukneš play/record.

i za to naplaćuju 12.50$ + 15% poreza... po dvd-u... 39dvd.. :D katastrofa. no dobro, nek joj brat placa kad ne može/neće sam doma to raditi.

ja sam lani gore baš gledao te vhs/dvd recordere, i koštaju 60-100dolara... sitniš.

qwertz3 06.06.2010. 23:53

pa i ja sam sve svoje uspomene sa VHSa prebacio na dvd...to sam napravio zbog nekakve sigurnosne kopije....pogledao sam ih točno nijedanput :-)

MIK 07.06.2010. 16:31

Malo da uletim kao indijanac, zanima me koje programe koristite za capturing videa, te koje filtere za otklanmjanje šuma video i audio.
THX

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:21.