![]() |
moj paše :p
|
Odgovara Freezer i još neki...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Valjda će biti adaptera za AM2, isto kao i Zalmanovih adaptera za LGA775 jer se 7xxx nije mogla montirati na utor, tj. ležište. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Amd: s. A - 754 - 939 - AM2 - ??? Necu nabrajat starije sockete. |
Bruno nisi skužio Coconut-a...on se našalio ;) Iako nije bash nešto i da Intel mijenja sockete...
|
Citiraj:
|
A di je 370, 423 i raniji? :)
|
slot 1 i 7 :)
|
@Domy & Coconut : Da i...pa kroz koliko je to godina...samo šta čipsete dosta mijenjaju,bar u ovo novije doba...
|
Mene nervira što za svaki novi Pentium moraš kupiti i novu ploču. Dan-danas možeš naći socket A i proc i ploču, a za ekvivalenta tj. P3 ništa. A s.A već ima koju godinu...
|
Kompanije mijenjaju sockete tak da ljudi koji kupe novi proc procom moraju kupiti i novu matičnu ploču. A onda i novu memoriju (naravno uz novi socket dolazi nova memorija)... Tak ispada da ti se ne isplati mijenjati proc i matičnu češće od svake dvije generacije, osim ako nisi performance freak ili ti zbilja treba svakih 0,1% ubrzanja.
edit: par tipfelera:) |
Citiraj:
|
Domy, stalno zaboravljas i slot 1 :D
|
Nije samo slot, ima tu i socketa od 1 do 8 te još mnogih...
|
Ma dobro to sad oni fc-pga i te fore...i jopet je i to kroz podosta godina...tako da im ne zamjeram;iako si što se AMD-a tiče u pravu da su držali taj s.A fijuuu,a i dan-danas ga ima... :)
Globalno gledano računam ove novije i popularnije,odnosno eto neka budu s.370 pa s.478 i s.775 to mi je poznato... :) Iako sam i sam imao još Celkasa 333A & 366 na Slot 1 sa FC-pga-->PPGA adapteru...hell,čak mislim da sam i Katmai imao :) Što se s.423 tiče,nisam upućen;ali šta je to bilo na tržištu poduže i koliko dugo,ili...? :confused: Edit : Isprike na silnom OT-u... :) |
Na 423 su bili prvi Pentiumi 4, od 1.4 do 1.8 GHz, Willamette jezgra.
|
Citiraj:
Intel: Socket 5, Socket 7, Slot 1, Socket 370, Socket 423, Socket 478, "Socket T" AMD: Socket 5, Socket 7, Slot A, Socket A, Socket 754, Socket 939, Socket AM2 Dakle, nista AMD nije manje stedio socketa nego Intel... |
Ali si zato malo malo ako si mjenjao proc morao kupiti ploču sa drugom revizijom chipseta:p
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
stigli am2 procevi u ve-mil i links!
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja, recimo, vec godinu dana udomljujem ne jedan, nego cetiri PPro u Netfinityju 7000. ;) No salu na stranu, PPro je bio itekako dobro prodavan, i usudio bih se reci zadnji kvalitetan Intelov CPU jos dugo godina nakon sto su razno razni "napredni" Pentijumi poceli zauzimati low end trziste. |
Ne sjećam se točno ali dok sam ja u KT 400 (Socket A) trpao Duron 800, Athlon1600+, XP 1800+ i 2500+ mobilca frend je morao mjenjati ploču pri kupovini novog proca. (ne sjećam se više koji Intel je bio u pitanju)
Socket A je po tom pitanju fakat dugo živio... Sad su nas zeznuli sa 754 i 939, dosta brzo je došao AM2. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:46. |