PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Digitalna ili analogna TV kartica? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=39821)

tunneller 03.06.2006. 19:56

kad smo vec kod isplativosti

Hauppauge WINTV HVR-1300 navodnoima 2 tunera (1 digitalni i 1 analogni)
sad jer ja tu karticu suporedjujem sa WINTV 500 koji ima 2 analogna tunera?

drugim rijecima dal ova prva 1300 isto ima mogucnost gledanja jednog programa, recimo, analogno dok drugi snimam digitalno. Ili je to samo sminka, a ustvari mogu koristit samo jedan od tunera ovisno kako spojim?

Jer na njihovim stranicama za PVR 500 pise kao mogucnost gledanja jednog dok se drugi program snima, a za HVR 1300 nis ne spominju o toj mogucnosti!
Ovo mi je strasno bitno jer sam se vec odlucio za 1300 ali ako necu moci snimat i gledat u isto vrijeme 2 programa, onda mi ne treba!

Hvala

BIGI 03.06.2006. 21:00

Ja sam isto razmišljao o tome da uzmem hibridnu karticu, ali mislim da mi to ne treba. Odlučio sam neku usb digitalnu.

Ak se ne varam sve digitalne mogu prikazivati više programa odjednom, kao i snimati sve programe.

nicko 03.06.2006. 21:04

Citiraj:

Autor stipe_k
...
samo ne uzimaj terratecov hybrid usb :)

mislis na usb? sto mu bi?

tunneller 04.06.2006. 02:58

a evo "ukratko" objasnjenje o HVR 1300
http://www.dabs.com/productview.aspx...1138&InMerch=1

pa da nema vise zabuna!
Znaci nema 2 tunera na sebi (digital i analog ne mogu radit u isto vrijeme) uglavnom nije ono sto sam ja mislio i htio!
Za moju zelju(snimanje i gledanje 2 programa) cu morat kupit ili 2 tv kartice ili hauppauge winTv pvr 500!

stipe_k 04.06.2006. 13:28

Citiraj:

Autor nicko_029
mislis na usb? sto mu bi?

ako sam napiso usb, onda da, na to mislim :D
osjetljiva je na signal
katastrofa
možda bi na sljemenu radila normalno :)

nicko 04.06.2006. 14:27

znaci prekrizim ga...a moram priznat da sam razmisljao o njemu :D

stipe_k 04.06.2006. 16:20

830 kn, ja to nikad ne bi dao za tv-katricu

nicko 04.06.2006. 16:34

ma treba mi neka usb, tako da je i na laptopu mogu koristiti, a bilo bi lijepo da je i analogna, tako da ako odem negdje gdje nema digitalnog signala, da mogu gledati tv...

a kad kupujem vec, kupit cu posteno....ali cini se da cu ici na cinergy t2...

Luka001 08.06.2006. 15:45

Na kraju sam kupio Leadtekovu DTV2000 H. Zadovoljan sam s njom. Hvata digitalni signal kako i treba. Analogni takodjer. Samo jos nisam uspio dobiti da mi preko tog analognog ulaza hvata signal od videa rekordera iz njegovog RF izlaza.

Mozete li mi reci na kojoj bi frekvenciji zapravo trebao hvatati digitalni signal. Jer nskon sto skeniram sve frekvencije on mi ponudi sva cetiri kanala na po dvije frenvencije. Sad gledam na 522 MHz. Jel to ok?
Pod 'service' HTV1 mi pokazuje 'DVB' logo, HTV2 '9', RTL televizija isto 'DVB' i NOVA TV 'Digital forty four'.

nicko 08.06.2006. 22:09

mislim da je....imam u jednom casopisu popis svih frekvencija, neda mi se sad trazit, ali javim ti...
btw, jel imas teletext i jel ti se vide titlovi u filmovima?

Luka001 09.06.2006. 19:42

Citiraj:

Autor nicko_029
mislim da je....imam u jednom casopisu popis svih frekvencija, neda mi se sad trazit, ali javim ti...
btw, jel imas teletext i jel ti se vide titlovi u filmovima?

teleteks nisam jos probao. ali koliko znam na digitalnom se ne vidi, dok na analognom bi se trebao vidjeti. titlovi? ne.

nicko 09.06.2006. 20:57

frekvencija za sljeme je 754mhz (kanal 56), dok je za odasiljac na prisavlju 522mhz (kanal 27)...
cek, ne vidi se prijevod na filmovima kad gledas preko digitalne?

Luka001 09.06.2006. 22:51

Citiraj:

Autor nicko_029
frekvencija za sljeme je 754mhz (kanal 56), dok je za odasiljac na prisavlju 522mhz (kanal 27)...
cek, ne vidi se prijevod na filmovima kad gledas preko digitalne?

hvala za frekvencije. znaci i jedna i druga je dobra.
titlovi - vidim, naravno, one uobicajene titlove koji se vide i na analognom signalu. mislio sam da mozda mislis na neke posebne titlove. tako nesto ne vidim.

nicko 09.06.2006. 22:57

nema problema :) stavis si onu gdje ti je bolji signal...mislio sam na obicne...hvala

Spirit 14.06.2006. 22:16

eto da ne otvaram novi topic...
trebam neku karticu na koju mogu spojit obicnu video kameru i da magu s kazete prebacit na komp sta je snimljeno...
pa bih molio preporuke...
thx ;)

stipe_k 15.06.2006. 00:50

leadtek pvr2000
leadtek je dobar, sestra mi je ima
ali ne snima video i to, ali ta kartica to može ;)

Spirit 15.06.2006. 16:02

nije mi bitan tuner ni nis, samo da mogu s obicne kamere prebacit snimku na komp i to sprzit na dvd kasnije...to mi je prioritet..

nicko 15.06.2006. 16:09

a onda si uzmi najjeftiniju koja ima kompozitni i/ili s-video ulaz, po mogucnosti sa hardverskim kodiranjem u mpeg2

Caligula 29.06.2006. 22:54

A što je sa digitalnim videom (miniDV)?
Ako mi sada treba 3-4 sata da 60 minuta dug avi dv film sa kamere prebacim u mpeg2, da li te kartice sa HW mpeg2 enkoderom mogu ubrzati konverziju i kako, kojim softwareom? Analogni video, VHS i sl. me za sada ne zanima.
Recimo PVR 200, 350, Hauppauge, Terratec - mogu li to s njima? Da ne ispadne samo da mi kartica treba za gledanje i snimanje tv programa, mada ni to nije loše.

nicko 30.06.2006. 00:05

najbolje ti je spajat miniDV kameru preko Firewire-a...on moze u realnom vrememenu snimit video na komp....a kasnije s cim ces ti kodirat, to je tvoja stvar...

Ubrzat koncerziju mozes sa HW mpeg2 enkoderom, ali mislim da ti se opet ne isplati prikopcavat kompozitni ulaz s kamere na tv karticu, jer gubis na kvaliteti slike....
U ovom primjeru ces dobiti mpeg2 u realnom vremenu, samo ce ti kvaliteta biti losija...

Ja ipak mislim da ti je preko Firewirea najbolje, i onda kasnije kodiras sa Nero Digital ili sl....

A sad koje kartice imaju HW mpeg enkoder, to ti ne bih znao, potrazi na netu....

Caligula 30.06.2006. 01:41

''Ubrzat koncerziju mozes sa HW mpeg2 enkoderom, ali mislim da ti se opet ne isplati prikopcavat kompozitni ulaz s kamere na tv karticu, jer gubis na kvaliteti slike....
U ovom primjeru ces dobiti mpeg2 u realnom vremenu, samo ce ti kvaliteta biti losija...''-------------->>> slažem se, to je točno.

Kužiš, firewireom prebacim film i enkodiram ga u mpeg2 nekim programom
za video editing, nije bitno kojim.
E sad, da li bi prisustvo HW mpeg2 kartice u PC-u ubrzalo enkodiranje?
Bojim se da ne bi.:(

nicko 30.06.2006. 13:49

ne bi, jer taj mpeg2 enkoder na kartici kodira samo ulaze sa tv kartice (dakle analogne)...
vjerojatno postoji nekakav eksterni enkoder (zapravo siguran sam), samo mislim da ti se ne isplati to kupovat, jer je preskupo...

vanacc 20.09.2006. 10:02

Leadtek DTV2000 H

Citiraj:

Autor Luka001 (Post 448751)
Na kraju sam kupio Leadtekovu DTV2000 H. Zadovoljan sam s njom. Hvata digitalni signal kako i treba. Analogni takodjer. Samo jos nisam uspio dobiti da mi preko tog analognog ulaza hvata signal od videa rekordera iz njegovog RF izlaza.

Mozete li mi reci na kojoj bi frekvenciji zapravo trebao hvatati digitalni signal. Jer nskon sto skeniram sve frekvencije on mi ponudi sva cetiri kanala na po dvije frenvencije. Sad gledam na 522 MHz. Jel to ok?
Pod 'service' HTV1 mi pokazuje 'DVB' logo, HTV2 '9', RTL televizija isto 'DVB' i NOVA TV 'Digital forty four'.

Mene muči jedan problem za koji nisam mislio da će uopće postojati. Nikako ne mogu dobiti zvuk s TV programa. Ako nešto presnimavam s videa na composite ulaz zvuk dobijem preko muzičke kartice. Kad se tek prvi puta startala u postavkama su već bili postavljeni programi koji se kao mogu primati, ali kako kod nas još nema digitalnog signala uključio sam skeniranje kanala i svi ti već postavljeni kanali su nestali, ali ni kartica nije našla nikakav program. Onda sam morao otići na onu drugu postavku za traženje kanala ali tamo nije bilo Hrvatske (Croatia) nego samo izabrao Yugoslavia i tamo napravio pretraživanje i uz dosta muke nisam našao ništa, nego sam baš uključio kanale za koje znam da se kod nas mogu gledati i tek onda dobio sliku koja mi nije nešo bolja nego na staroj Pixel-ici. Očito ima malo previše i antenskog kabla pa zbog toga. Ali to bih već nekako riješio samo HOĆU ZVUK. Možeš li pomoći?

gabro 21.09.2006. 13:31

mene bi zanimalo koju karticu(digitalnu ili analognu) bi trebao kupiti da gledam kabelsku tv preko nje. moze i neka preporuka. jedini uvjet je da se moze spojiti preko usb-a jer mi treba za notebook

hooch 30.09.2006. 20:46

evo da ne otvaram novu temu, zanima me sto mislite o ovoj kartici
http://www.links.hr/index.php?option...kl=051.812.063

ovako se cini ok prema specifikacijama, ali dal ju je ima tko prilike koristiit???

i jos jedno pitanje, zna li netko ima li u zagorju signala s sljemena??

de sign 24.11.2006. 13:30

da ne otvaram novu temu a pitanje spada pod ovu temu molio bih savjet!
Na poziciji sam takvoj da mi je tv signal slab.Nemam riblju kost na krovu jer me susjedi koji su na katu zaje....da ne mogu staviti zbog nekakvih nonsense razloga, tako da imam sobnu antenu pa se programi dosta loše vide.Gledam tv preko analognog tv tunera. Da li bi mi slika bila bolja sa digitalnim tunerom ili je ista stvar kada je signal slab?

Jelc 24.11.2006. 13:45

Trebala bi ti "riblja kost" i u jednom ili drugom slučaju.

Hrvoje xyz 25.11.2006. 21:44

Citiraj:

Autor vanacc (Post 527983)
Mene muči jedan problem za koji nisam mislio da će uopće postojati. Nikako ne mogu dobiti zvuk s TV programa. Ako nešto presnimavam s videa na composite ulaz zvuk dobijem preko muzičke kartice. Kad se tek prvi puta startala u postavkama su već bili postavljeni programi koji se kao mogu primati, ali kako kod nas još nema digitalnog signala uključio sam skeniranje kanala i svi ti već postavljeni kanali su nestali, ali ni kartica nije našla nikakav program. Onda sam morao otići na onu drugu postavku za traženje kanala ali tamo nije bilo Hrvatske (Croatia) nego samo izabrao Yugoslavia i tamo napravio pretraživanje i uz dosta muke nisam našao ništa, nego sam baš uključio kanale za koje znam da se kod nas mogu gledati i tek onda dobio sliku koja mi nije nešo bolja nego na staroj Pixel-ici. Očito ima malo previše i antenskog kabla pa zbog toga. Ali to bih već nekako riješio samo HOĆU ZVUK. Možeš li pomoći?

koja je kartica?
ak je Winfast , mogo bih ti pomoc ..

sto se tice odgovora na pitanje iz naslova , imam analognu winfast pvr tv2000, platio ju nekih 200kn prije 5 mjeseci i sve pohvale , spojio sam ljepo kabelsku u karticu i sve sljaka super , snimam kad mi treba i to ..

Arthas 26.11.2006. 17:40

http://www.pc-shop.hr/addprod.asp?sr...11&ID=A1101005

de sign 26.11.2006. 18:33

problem sa zvukom

Citiraj:

Autor vanacc (Post 527983)

U postavkama kartice bi trebao imati opciju za odabiranje kanala (ulaza) preko kojeg želiš da ti dolazi zvuk.Bitno je da na TV tuner kartici spojiš preko banana kabla "audio out" sa "line-in"(ulaz) na zvučnoj kartici.Možeš spojiti i na "mic-in" (mikrofon) ulaz zvučne kartice. Poslije spajanja trebaš u postavkama software-a TV tunera označiti da želiš zvuk TVa preko npr."line-in" na zvučnoj kartici.Poslije toga otvori na windows mixeru taj kanal (makni kvačicu ako stoji na "mute"). To bi trebalo biti to!
Svakako provjeri postavke TV tunera, morala bi se naći tvoja zvučna kartica pri odabiru zvuka.Ako je uopće nema onda su ozbiljniji problemi u pitanju pa bi ti preporučao nabavku nekog drugog software-a za gledanje TV-a.
Ja imam analognu TV tuner karticu i koristim odlični i besplatni DScaler. Isprobaj ga ako ti se da! Nadam se da si me razumio!! http://forum.pcekspert.com/images/icons/icon7.gif

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:49.