PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Heroes of Might and Magic 5 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=39202)

MOrdecai83 23.05.2006. 23:40

Citiraj:

Autor Last7emplier
topla prepotruka da si s nekim izmjenite iskustva meni ovo djeluju ko najbolji herosi do sad, ima nekih negovfršenih sitnica ali to je zanemarivo
btw pokrenula sam ih na celeron800@900 , 256sdr , R9550 (128MB)
i ide , istina da trza i da je sve na min. postavkama i da se ucitava 10 min ALI IDE!! :D

OFFTOPIC!!! :: sweating

jos jedna cura na forumu! ovo je za pohvalu! :clap:

Last7emplier 24.05.2006. 12:00

: hitthewa
zanemarite ono (a) viška

neznam jeli ko od vas zavrtio Etherlordse , meni jako vuče na njih samo je puno bolje

pepe 24.05.2006. 14:58

evo instalira san igru jucer i super mi je
samo mi pocne trzat ka luda kad smanjim kut gledanja (cca 30 stupnjeva od heroja, tako da vidin gotovo drugi kraj mape) a dok kod vecih kuteva ide normalno i ovo ne ovisi o grafickim postavkama, ista stvar i na very high i low...
bice jer iman malo memorije...

MOrdecai83 24.05.2006. 15:53

Citiraj:

Autor Last7emplier
: hitthewa
zanemarite ono (a) viška

: axeman :: giljotin

Renesis 24.05.2006. 18:21

jel neko skužio kako razdvojiti jedinice (1x100 na recimo 2x50). ja nikako ne uspijevam....

inače dojmovi, sada sam na 4 misiji, igrica je ok, malo dok još sučelje pohvatam...

e da, ne znam kako vama, ali meni ždere ~460Mb RAM-a :eek:

Facelessone 24.05.2006. 20:16

Citiraj:

Autor Renesis
jel neko skužio kako razdvojiti jedinice (1x100 na recimo 2x50). ja nikako ne uspijevam....

drži shift dok razdvajas

mrtvi 24.05.2006. 23:18

neznam jeli ko od vas zavrtio Etherlordse , meni jako vuče na njih samo je puno bolje[/quote]

Zato jer ih je radio Nival

Panzer 25.05.2006. 00:19

Citiraj:

Autor Last7emplier
topla prepotruka da si s nekim izmjenite iskustva meni ovo djeluju ko najbolji herosi do sad, ima nekih negovfršenih sitnica ali to je zanemarivo
btw pokrenula sam ih na celeron800@900 , 256sdr , R9550 (128MB)
i ide , istina da trza i da je sve na min. postavkama i da se ucitava 10 min ALI IDE!! :D

Moram si je i ja nabavit...

Jel jako trza? Ja imam slican komp, celeron900@1200, 320MB, FX5700...

pepe 25.05.2006. 13:26

Panzer potpis ti je legendaran, definitivno imas najjaci potpis na forumu, preprejak ti je...

Paske 25.05.2006. 22:43

Citiraj:

Autor Facelessone
drži shift dok razdvajas

Ne radi care - barem ne meni : hitthewa

Marzd 25.05.2006. 23:11

Klikni na jedinice koje razdvajaš, drži shift, mišom prebaci na praznu kućicu i pazi da ti ljevi vrh kvadrata od jedinca bude u sredini druge prazne kućice u koju prebacuješ i onda ponovo kliknaš mišom (Ljevi klik)

Renesis 25.05.2006. 23:22

meni radi. drži shift, i onda klikni na jedinicu

CatKiller 26.05.2006. 09:08

Probao sam heroje V i nisu mi se dopali :(

Izgleda mi kao prebrikani Warcraft3 , nema do trice...

Exa 26.05.2006. 11:37

Citiraj:

Autor Paske
Ne radi care - barem ne meni : hitthewa

Ima malih problema oko toga, ako imas 600 jedinica na jednoj strani a 400 na drugoj kad prebacujes sa shiftom ove vece na manju moras klikati do besvjesti da ispadne 500-500, ali ako prebacis sve na jednu hrpu pa ih onda ides odvajati s Shiftom onda ih splita ispravno tocno na pola.

Exa 26.05.2006. 11:50

Grafika super, malo zahtjevna, ponekad trza na vecim mapama pogotovo pod kutem gdje vidis najvise ispred sebe, Puzzle Map u plavoj boji, vrlo nepregledno i tesko za naci, Heroic tezina (monsteri pljuga za proci, heroji damn too hard, prevelika razlika pogotovo kad imaju 10 puta jacu vojsku od vas u bilo koje vrijeme), neki gradovi su prilicno nepregledni, pogotovo Inferno, koristim iskljucivo skracenice s desne i lijeve strane :), muzika odlicnaaaaaa, pogotovo grad od Flower-Sniffer-a ;) i kad se ucitava mapa.
Promijenjeno napredovanje kod level up-a, malo mi se to vise svidjalo u HOMM IV (jedino sto je valjalo kod nje).
Malo kaoticno upravljanje mapom (pazite na trapez), sve je u 3d-u i izgleda fantasticno, borba u 3D-u i male su jedinice pa ne znam koja je koja :P, hmmm nasao bi sad sigurno jos nesto, ali ne pada mi na pamet, sve skupa kad se zbroji i oduzme ipak mi je bolja III-jka, igrivost na prvom mjestu, a fancy efekti i nisu toliko bitni.
Eh da heroj sad moze nositi puno manje artefakata nego u trojci i cetvorci, i jos nisam nasao da se artefakti mogu spajati :fuming: (kao u III-jci Shadow of the Death).
Pozdrav!

grizli 26.05.2006. 11:58

Cekaj malo ja sam igrao 2,3,4 kakva je razlika jer me bas zanima kaj su noco mogli dodati. Sada kad zaigram 2 treba mi malo vremena da se naviknem jer u 2 i 3 katapulti razbijaju dok ih u 4 nema uopce a onaj elven hero moze sam preci cijelu mapu bez i jedne jedinice u timu kad ga nabrijes. Lik si pozove zmajeve i elemente i oni samo deru tak da je to bilo malo glupo

gunnar 08.06.2006. 00:46

pozdrav svima, prvi put sam ovdje na forumu: hello2 :

htjela bih reci da sam probala heroje 5 i moram priznati da su jako dobri. grafika je izvrsna, ali heroes 3 su mi ipak bolji, barem za sad, jer sam tek pocela igrati... mozda je to samo nostalgija, ali subjektivno mislim tako...

tek sam na drugoj misiji kampanje (inferno), nisam jos vidla kako je u dungeonu, mom omiljenom gradu iz trojke:)

i da, nedostaje mi moj gunnar s kojim sam podijelila mnoge neprospavane noci dok smo razmisljali kako pobijediti kad igras na impossible? uostalom, zar ima ikakvog uzitka u igri, osim ako ne igras na impossible i postignes svoj najbolji rank (u prijevodu archangel; score 498): goood :

Renesis 08.06.2006. 13:42

oho, još jedna cura... welcome...

ja sam isto sada na inferno, 3 misija. malo to stagnira zbog cod2... mi uskoro u susjedstvu radimo ligu, svi mi se nešto prijete, vidjet ćemo kako će to ispast...

inače moj apsolutni best iz trojke je hero koji ima speciality sharp shotters, i onda 4*80 sharpshootera... rastura....

mrtvi 10.06.2006. 23:52

meni su preslabe obrambene zidine, te je sučelje neupravljivo,sporo i nepregledno
inače je sve bolje od 3 i 4

gandza 11.06.2006. 02:40

ma dajte molim vas... nisam ni znal da je petica uopce bila u planu, ne kad su onak zeznuli cetvorku...

nego samo me zanima dal se moze mjerit s tricom (pitanje vrijedi za one koji su tricu igrali dok je to bilo hit, jer oni koji su to nedavno probali im se ziher nije svidjelo)...?

Renesis 11.06.2006. 03:10

mjerit? u nekim stvarima je bolja, uzela je uglavnom dobro iz 3 i 4...

e sada, kao šta mrtvi kaže, sučelje je malo sporo...

Marzd 11.06.2006. 04:08

nakon 7 dana igranja petice mogu reći da mi je sve bolja i bolja, samo treba pohvatati sve stvari, igram zasada kampanje i prića je jako dobra. U svakom slućaju bolja od trojke jer je meni ipak dvojka najbolja.
Nisam skužio da li se heroj brže kreće (tj ima više koraka) ako ima brže jedinice kao u 2 i 3 i svi ti novi skilovi me malo zbunjuju kao i neke glupe magije koje neznam ni koristiti.

vex 11.06.2006. 09:37

Citiraj:

Autor gunnar
pozdrav svima, prvi put sam ovdje na forumu: hello2 :

htjela bih reci da sam probala heroje 5 i moram priznati da su jako dobri. grafika je izvrsna, ali heroes 3 su mi ipak bolji, barem za sad, jer sam tek pocela igrati... mozda je to samo nostalgija, ali subjektivno mislim tako...

tek sam na drugoj misiji kampanje (inferno), nisam jos vidla kako je u dungeonu, mom omiljenom gradu iz trojke:)

i da, nedostaje mi moj gunnar s kojim sam podijelila mnoge neprospavane noci dok smo razmisljali kako pobijediti kad igras na impossible? uostalom, zar ima ikakvog uzitka u igri, osim ako ne igras na impossible i postignes svoj najbolji rank (u prijevodu archangel; score 498): goood :

hehe gunnar...uvijek igram s njim kad mogu dungeon dobit...najbolji je :clap: , sve dobre skilove dobije

Renesis 11.06.2006. 11:44

magije su dosta kompleksnije sada, da. meni se sviđa. recimo Mass effect je luda stvar... skillove sada treba malo promisliti, ali može se dobit opak hero... ja sada igram inferno kampanju, i sviđaju mi se neke stvarčice...

ono što je definitivno minus u inferno gradu, su visoki prohtjevi za zgrade, za sve treba sulfur, a i masu gemova, kristala itd...

gunnar 11.06.2006. 11:56

Citiraj:

Autor vex
hehe gunnar...uvijek igram s njim kad mogu dungeon dobit...najbolji je :clap: , sve dobre skilove dobije

dungeon lives forever!!!! kod gunnara logostika i taktika su 2 najbolje stvari koje mozes dobiti na pocetku dok nemas vojsku... taktika je fenomenalna na pocetku, poslije kad se razvijes i nije toliko bitna, ali na pocetku je:-) cim izgradis u dvorcu beholdere, s njih 10-tak i nesto harpija, podijelis trogloide na 2 mjesta i stavis beholdere u kut a ovima okruzis beholdere i svi padaju!

grizli 11.06.2006. 19:41

Vi ste luđaci, nisam igrao 5 ali sam igro2,3,4 i sve sam proso na istu foru. Nabavis masu ekipe na daljinu(strijelce, bili su dobri iz trojke geeniji, i tak ekipa) dok lik dođe do mene svi mu popadaju (nisu losi ni titani iz 2 kad ih upgrade sa gromovima)

mrtvi 11.06.2006. 21:22

Citiraj:

Autor grizli
Vi ste luđaci, nisam igrao 5 ali sam igro2,3,4 i sve sam proso na istu foru. Nabavis masu ekipe na daljinu(strijelce, bili su dobri iz trojke geeniji, i tak ekipa) dok lik dođe do mene svi mu popadaju (nisu losi ni titani iz 2 kad ih upgrade sa gromovima)

točno tako nisi igrao 5

Mar 11.06.2006. 22:56

U petici su sve jedinice dosta brze, tako da ima otprilike 20% jedinica koje mogu prijeci cijelu mapu iz 1 turna, 75% iz 2 i 5% iz 3.
Takodjer - strijelci su ranjivi na napade drugih strijelaca, vise ne funkcionira da stavis melee jedinicu isprijed strijelaca i da ih drugi nemogu gadjati.

Sand 12.06.2006. 19:30

Još nisam igrao peticu, ali jedva čekam jer sam ju vidio koliko je ušminkana. Igrao sam sve HoMM, i samo ću reći da kako god igra izgledala, ako ima naslov Heroes of Migt and Magic, ja ju moram odigrati. Trojka je istina i meni bila najbolja, ali to ne znači da i peticu neću s velikim divljenjem odigrati do kraja.

Potpuno se slažem sa Gunnar u vezi težine. Impossible je ipak najveći gušt odigrat.

gunnar 13.06.2006. 10:35

bravo sand: roller :

što se trice tiče, meni nema smisla uopće igrati ako ne igram na impossible!!!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:12.