PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Koja DVD przilica? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=39134)

Ozy 13.05.2006. 16:57

Pioneer je meni zakon. :) Dvd-RAM mi ne potrebuje nikad i nikako;tako da mi ovi NEC i lG nisu nužni...
Ali za ovaj Benq mi stvarno nije jasno...e čovječe,pa to je ono Benq,di su ostala imena (pa makar zvučnija) od njega...:rolleyes:

E da,jel tko zna kakv je ovaj Samsung s-ata..? :) Znam da su im jedno vrijeme cd-prže full suxale pa me zato zanima...

Vuco 13.05.2006. 17:33

Citiraj:

Autor Mar
Kad smo vec kod toga:
Imam LG 4167B koja se ovdje hvali, medjutim nisam bas odusevljen s njom, ladica je klimava kad je izvucena da klimavija nemoze biti, triba joj 100 godina da ucita cd/dvd, samo 10x je citanje dvd-r, i u zadnje vrijeme me zahebaje, tj. od 10 verbatima "prdnula" je 2, a vecina stvari koju zaprzi u 2 druga opticka pogona se nemogu citati u velikoj vecini slucajeva.

Od svih ovih tvojih problema, jedino se slažem sa ovim koji spominje ladicu. I to nisam sužio dok ti nisi spomenuo :)
Al onda sam skužio i da mi je na 7 godina starom ASUS-u CD-ROM-u isto takva ladica, al ako on radi 7 godina bez problema, i ova će ;)

Istina, ja nisam delao nikakve testove čitanja, tako da je vjerojatno onako kako si ti rekao. Al dok mi sve očitava (makar trajalo 5 sekundi sporije od ostalih) i dok mi krivo ne sprži CD/DVD (a i ja samo snimam na Verbatime DVD-ove i to komotno bez problema na 16x, iliti cca. 5,5 min za DVD). Snimao sam dosta i ekipi uokolo, nitko mi se nije još javio da mu ne čita dobro.

Vjerojatno je tebi pržilica malo riknula, pa ju otpeljaj na reklamaciju :beer:

Pomo 13.05.2006. 17:37

@Vucko: pa vidiš da je čovjek već riješio LG-a
Citiraj:

Autor Mar
Hehe, evo otisao sam do ducana, odnio lg i pokupio neca 3550A, flešnuo ga na 4551A i svi sretni (pogotovo ja :D)

Vuco 13.05.2006. 17:47

Nisam dobro čital, moj bed...isprika Mar-u

Al eto, vidi se da je onda ipak njemu bila prža u banani (a to je mislim prva na forumu), sva sreća pa ima 2 godine garancije :) ;)

Pomo 13.05.2006. 17:49

Ma shebao ju je namjerno čim je čuo za caku nec3550@4551 : pirate :

Wolverine 13.05.2006. 18:14

Citiraj:

Autor Ozy
Ali za ovaj Benq mi stvarno nije jasno...e čovječe,pa to je ono Benq,di su ostala imena (pa makar zvučnija) od njega...:rolleyes:

kaj imaš protiv Benq-a?

Ozy 13.05.2006. 18:37

Lool,nemam ništa protiv njega;ali nije mi zvučno kao Pioneer,Plextor;AOpen,Samsung,NEC... :) To sam htio reći... ;) I sad odjednom njihova prža najbolja,malo mi smiješno... :D

G0RKI 13.05.2006. 21:15

Citiraj:

Autor Ozy

I ja sam tako mislija glupo ime neš ti marke...i kvalitete a jos uz to ruzno zvuci...ali kad te pritisne uza zid i kad trazis nesto bolje (a da nije plextor) dugorocnije onda mi se taj benq ucinija ka dobar izbor... dobro sam proštudirao po netu da vidim kako radi i opcenito performanse (vec spomenutog 1655 modela) i svi korisnici su bili zadovoljni i vise od toga... ima par dana da je opet izasa novi firmware za njega...svako malo ga lansiraju i updateju...podrska je na dobroj razini...ma koliko gadno ime benq zvucalo :D ;)

Wolverine 13.05.2006. 21:37

Još da znate da su npr Benq 1650 i Plextor PX-750 isti uređaji ali sa drugom etiketom...... ;)

Ozy 13.05.2006. 21:39

Booooo,pojma nisam imao;ako je tako,naprijed BenQ :)

Wolverine 13.05.2006. 21:41

Philips, Benq i Plextor su identični uređaji
npr PX740 i 1640 ili 750 i 1650 ili 755 i 1655 itd.

zato sam se ja zahebo kaj sam kupio 740A a ne 1640 no nije ga bilo pa sam uzo Plexy-a ali sam zato dao cca250kn više bezveze

BrunoZG 13.05.2006. 21:42

Jesu , od kad plextor vise nije sposoban sam napravit dobar uredjaj, tj od kad je DVD-a.

Citiraj:

Autor Wolverine
Još da znate da su npr Benq 1650 i Plextor PX-750 isti uređaji ali sa drugom etiketom...... ;)

BrunoZG 13.05.2006. 21:44

Pa je , ispada da je sad najbolji izbor ili BENQ ili NEC, al kak veliš kad već moze pisat NEC , zakej ne :beer:

Citiraj:

Autor Ozy
Booooo,pojma nisam imao;ako je tako,naprijed BenQ :)

Ozy 13.05.2006. 21:47

Ma šta ja znam;ja ni prije nisam hebao tog Plextora,dok su bile cd-prže;a kako je riječ o dvd-ima;nekako najzahvalniji mi Pioneer;pogotovo serije dok su još sami radili glave,dok nisu počeli uzimat od AOpena... Ali i sad su zakon,sumnjam da ih makoji NEC pere,makar imao i taj LightScribe i dvd-ram support. Jedino možda taj Benq ako je bash pobrao toliko nagrada i tako je nahvaljen :)

Inače,da ponovim pitanje;jel tko ima/čuo il' čitao šta o Samsung SH-W163A S-ATA snimaču...?

Wolverine 13.05.2006. 21:48

IMHO NEC nebi nikad uzimo ali to sam samo ja ;)

A zakaj to Plextor ne bi bio sposoban napravit OK uređaj?

BrunoZG 13.05.2006. 22:18

pa ne rade, vidiš da uzimaju od drugih , przilice su im BENQ, i neki DVD romovi su bili, vidiš da ne proizvode više sami.U CD ROM-ovima i pržilicama je bila druga priča.iako je kasnije i njih bilo dobrih, plextor je bio bezobrazno skuplji ali i bolji.

A sad im CD Romove flashaju sa firwmare-om od duplo jeftinijeg BENQ-a , koji je u stvari isti uredjaj.

A ti si se OZY napričo gluposti gore al neka ti :)

Citiraj:

Autor Wolverine

A zakaj to Plextor ne bi bio sposoban napravit OK uređaj?

Wolverine 13.05.2006. 22:56

elektronika je u biti Philipsova ;)
a čuj danas ti više manje svi uzimaju stvari od drugih

McG 13.05.2006. 23:14

Citiraj:

Autor Wolverine

Kaj kvare se, sfušaju medije prilikom snimanja, ne čitaju sve medije kak spada ili nekaj deseto?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Wolverine 13.05.2006. 23:31

Ne čitaju kako spada a ponekad uopće ne čitaju medije!
Govorim o cd-ima kao što su npr cd sa driverima za ploču ili tako nešto!

BrunoZG 13.05.2006. 23:40

Bas bi volio naić na takav medij koji moj prastari NEC 2500A , flashan u 2510A (Dual layer) ne bi mogao procitat.

ne citam sa njim jer je spor kod przenih medija, ali cita sve. kad ni jedan nije mogao ripat on je uredno izripo izgrebavi tiskani dual layer. je da je trajalo,al nije mogao ni AOPEN rom, ni benq ROM, i mislim da je bila jos neka lite on przilica u igri.

Citiraj:

Autor Wolverine
Ne čitaju kako spada a ponekad uopće ne čitaju medije!
Govorim o cd-ima kao što su npr cd sa driverima za ploču ili tako nešto!

Wolverine 13.05.2006. 23:55

Ja ne govorim o starim modelima već novim ;)
Također ako je nešto prije 2g imalo dobar proizvod ne mora značit sa su i nove serije dobre, a vrijedi i suprotno...

BrunoZG 14.05.2006. 00:02

Novi NEC burneri, su izuzetno brzi čitači. jednako brzi kao i ti novi BENQ ovi.
Ne mora značit da ako je nešto bilo najbolje brije 2,5 godine , da je i danas. Ali NEC je i dalje dobar i dalje ima najbolju mogucnost alternativnih firmware-a itd.

Citiraj:

Autor Wolverine
Ja ne govorim o starim modelima već novim ;)
Također ako je nešto prije 2g imalo dobar proizvod ne mora značit sa su i nove serije dobre, a vrijedi i suprotno...

Wolverine 14.05.2006. 01:08

Kako god ti kažeš!

Milentije 14.05.2006. 22:02

Zna li neko da li i PIONEER 111D ima opciju lightscribe?

Tomo 15.05.2006. 01:27

po ovom nema...
http://www.pioneer-eur.com/eur/produ...onomy_id=43-92

Ramses_III 29.05.2006. 19:39

Citiraj:

Autor Mar
Imam LG 4167B koja se ovdje hvali, medjutim nisam bas odusevljen s njom, ladica je klimava kad je izvucena da klimavija nemoze biti, triba joj 100 godina da ucita cd/dvd, samo 10x je citanje dvd-r, i u zadnje vrijeme me zahebaje, tj. od 10 verbatima "prdnula" je 2, a vecina stvari koju zaprzi u 2 druga opticka pogona se nemogu citati u velikoj vecini slucajeva.

Tako da ide sada na reklamaciju, pa me zanima sto kazete za ovaj Pioneer 111?
Ili je bolje ici na sigurno i uzeti NEC 3550?

Citiraj:

Autor Vucko
Od svih ovih tvojih problema, jedino se slažem sa ovim koji spominje ladicu. I to nisam sužio dok ti nisi spomenuo :)
Al onda sam skužio i da mi je na 7 godina starom ASUS-u CD-ROM-u isto takva ladica, al ako on radi 7 godina bez problema, i ova će ;)

Istina, ja nisam delao nikakve testove čitanja, tako da je vjerojatno onako kako si ti rekao. Al dok mi sve očitava (makar trajalo 5 sekundi sporije od ostalih) i dok mi krivo ne sprži CD/DVD (a i ja samo snimam na Verbatime DVD-ove i to komotno bez problema na 16x, iliti cca. 5,5 min za DVD). Snimao sam dosta i ekipi uokolo, nitko mi se nije još javio da mu ne čita dobro.

Vjerojatno je tebi pržilica malo riknula, pa ju otpeljaj na reklamaciju :beer:

Evo ja malo zaostajem, nisam pratio ovu temu, ali sam u meduvremenu nabavio (dobio za rodendan :D ) LG GSA - 4166B, sa LightScribeom i podrskom za DVD RAM medije. I dogodilo mi se isto sto i Vucku, nisam obracao paznju na ladicu i stvarno je dosta klimava, vise nego TEAC koji je staaari. Ja sam imao gadnih problema sa General DVDovima (blank), przio sam nesto i 6-8 puta (tj. 6-8 DVDa!) mi je verification nasao greske, koje sam potvrdio daljnjom provjerom. Ali ljudi moji, nikada mi nista na kompu nije toliko zujalo kao ovi DVDi! Ne pretjerujem, ali ja sam morao izaci iz sobe dok je przenje bilo u tijeku, a isto je bilo i dok je citao iste DVDove. Zvuk je bio slican onome kada HRT prekine program pa bude ono zujanje i slika nekih geometrijskih oblika, samo ne tako ujednacen nego kao da ga rezucka. Sa ostalim DVDima osim tih General blank nisam imao problema.

Hmm, napisat ces mi kako si tocno izveo onu zamjenu LG za NEC : lol2 :

salim se, ne moras

coconut 31.05.2006. 07:35

Citiraj:

Autor Milentije
Zna li neko da li i PIONEER 111D ima opciju lightscribe?

Nema. Pioneer još nema Lightscribe pržu u svom programu.

acidburn 22.11.2007. 21:35

a sta mislite o przi pioneer 212D cca 270 kuna dode mislim pa recimo za te pare dal je to dobar izbor

Buger 22.11.2007. 21:56

Citiraj:

Autor acidburn (Post 877039)
a sta mislite o przi pioneer 212D cca 270 kuna dode mislim pa recimo za te pare dal je to dobar izbor

em si fulao podforum, em si iz arheološke baze PCE-a izvukao temu

ali svaki početak je težak...

acidburn 23.11.2007. 10:36

Citiraj:

Autor Bugger (Post 877061)
em si fulao podforum, em si iz arheološke baze PCE-a izvukao temu

ali svaki početak je težak...

sry nov sam tu a velik je forum nego di onda postavit ovo pitanje volio bi cut misljenja :lol2:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:58.