![]() |
Pa osim tih sa svoje linije, i skupo plaćenih(očajnih) četverosistemaca za auto, imao je jedan frend neko vrijeme par nekakvih sonya(nešto malo većih dimenzija kutija nego linijski) i to je zvučalo loše. Brzo ih se riješio.
I, da...nemam više naviku kad tražim zvučnike gledati/slušati sonye. Kad probaš yugo 45 i vidiš da je shit od auta, bi li te zanimao koral, kao najboljii model iste marke? :D Tako sam to bar ja sam sebi postavio...bez ljutnje. Ako vas vesele ti sonyi, drago mi je. |
Pogledaj kolko kostaju najeftiniji Bowers and wilkins zvucnici. U nekim prije topicima je bio i link na ducan u zagrebu koji ih prodaje.Izgubio sam bookmarke.Mozda neko moze to repostat?
Citiraj:
|
@Gabre: Jedan dan ujutro. Prije nego kaj idem u skolu. Naprimjer četvrtak? Oko podne.
|
Sony komponenti zvucnici su ocajni isto kao i Pioneer i Magnat HT zvucnici. Dodaj još kn i kupi Dali, Tannoy, Athene ili sl. Doma imam par Tannoya i muka mi je nakon njih cuti te komplete od 100 zvucnika za 1000 kn. Bolje par kvalitetnih manjih zvucnika + sub koji ces paliti po potrebi. Kako vec imas Yamahu koja bas i nije neki HiFi ako je ne namjeravas mijenjati onda kupi nešto od Yama jer je po meni najbolji u klasi i dobro pashe sa Yamahom.
|
Netko veli da Sony grmi. S time se mogu složiti.Monoton Prenapumpan bas lupaa ko prazna kanta bez ikakve dubine i kontrole. Tko zna što je pravi bas nemože izjaviti za te Sony-je da imaju dobre basove. Slušati bilo kakav rock ili sl. na njima je muka jer Sony ima naviku podesiti skretnicu u zvucnicima da izdiže samo jednu bas frekevenciju koja stalno lupa a od ostatka ništa. Da ne govorim o basovima dubljim od 50Hz koji nepostoje.
|
Potpisujem ovo što je Doom rekao. Sony zvučnici : baad :
Sony zvučnici su samo za nagluhe i one koji to žele postati :D |
Malo OT.
Nije Sony toliko loš :p imam ovo http://www.bwltd.demon.co.uk/home/gi...act%20xb80.gif kupljeno 98 god i tad je koštala oko 6700kn.Trese,lupa,udara :D i dan danas.Nisan neki stručnjak,al zvuk je prejeben(rock,metal,techno,klasika,filmovi,igre)Prednja dva su 2x120W 4 way metallic Super Active Woofer speaker(2X15kg)BTW na njima piše 8 ohma,jel to dobro ili loše? |
Bio ja u sesvetama u poslušao ja one Senon samostojeće zvučnike koji na boku imaju ČAK i woofer :)
ajme majko.... tako mutan zvuk, nečist, ma katastrofa... http://www.boyin.hr/component/page,s...mart/Itemid,1/ ali me iznenadio jedan njihov bookshelf, isto senon, koji za cijenu od 400kn zvuči jako lijepo. iznenađujuće. http://www.boyin.hr/component/page,s...mart/Itemid,1/ nitko mi još nije rekao gdje da na netu vidim: Tannoy, B&W (za koje znam da su dobri i da su hvaljeni), Mission... ja ne uspijevam pronaći web adrese hrvatskih prodavaonica... tko prodaje te brandove? |
Moja preporuka su ti "bowersi" ili "dali" ja sam ih se fakat naslusao na poslu i o njima sve najbolje, (makar imas jos brdo zvucnika koji se stvarno ljepo cuju)
Bowers & Wilkins i dali imas u "nove boje zvuka" (bivsi big bang) pa mozes doc poslusat. |
Citiraj:
Istina, mozda i jesam :o, ali meni moji OK zvuce... :) |
ima li koja od trgovina a da drže polovne stvari?
teško je bilo što od zvučnika nać ispod 1000kn... užas.... |
hehe ...koliko para toliko....:D
|
Evo jedno super jeftino rjesenje http://www.hifichoice.co.uk/archive/...rintreview.htm
|
Citiraj:
|
Krenio sam replayati na postove ali je sam odustao jer bi to bio jedan duuugi post.:p
Dobro si na kraju krenuo, i moja ti preporuka ide za nešto polovno. Uzmi oglasnik u ruke i nešto ćeš pronaći. Još je najbolja stvar što si iz ZG-a pa ti nije problem niti poslušati prije kupovine (šta sam se ja navozao do Zagreba radi takvih stvari:rolleyes:). Evo u plavom imaš ove...http://www.oglasnik.hr/oglasi/avf/hi...s-4916745.html Kad se pojaviš tipu na vratima s lovom dat' će ih i za 900 kn a za te novce ne možeš kupiti ništa novo a tako dobro. Malo-malo po oglasima bude kakav B&W i Tannoya po sličnoj cijeni... BTW. da si ja nešto takvo kupujem stisnuo bi se i kupio Dali concept 2. Pa nakon nekog vremena Concept 6 i Center i eto mi HT iz raja. |
Imas ih i od 300 000 kn, ja nemogu vjerovat da ekipa daje tolike novce za zvucnike.
|
Citiraj:
znaš što je meni problem, što se bojim da iz bookshelfa ne mogu dobiti dovoljno jak i dubok bas... danas sam bio kod jednog dečka na slušanju, prodaje polovne Energy zvučnike, Energy 1.1e, zvučnici ne zvuče loše, traži za njih 500kn... stari su neke 4 godine... nisam sam pametan.. i onda se mislim uz njih uparit Yamaha YST-SW011 woofer, dođe za keš 720kn u Boje zvuka.. to bi trebalo biti ok kombinacija, woofer je 30hz do 200hz... 50W aktivni... ne treba se meni tresti soba, ali da može barem malo protutnjiti kad geldam film... . za glazbu mi ionako prejak bas ne treba.. što kažeš ti? |
Prvo da stavim jedno veliko IMHO ;)
Ma meni uopće nije jasna tolika fascinacija basom na ovom forumu.... Možda je stvar što neslušam techno, ili prebrzo starim pa mi uhu više leže visoki tonovi ili tko zna šta je... A ako već hoćeš bas,nećeš naći kvalitetnog basa u zvučniku koji u trgovini košta 1000 kn makar da su 2 metra visoki. Kakvi Pioniri , Kenvudi i ostalo društvo... O.K. treba ti zvučnik za HT... Pa nije vrag da samo gledaš Boška Buhu, Ramba 1,2,3 i ostale superjunake pa da ti toliko treba taj bas. Trileri, komedije itd...fino zvuče i na nekim "kvalitetnijim-od-Pioneera-Kenwooda-i-jeftinog Sony-a" bookshelf zvučnicima. Ako tebi to nije nešto, onda dodaj kakav woffer i "radujte se susjedi". Za ove Energy zvučnike prvi put čujem, ja bi se prije odlučio za one Missione. |
da, a ovi me dođu 500kn, a missioni duplo...
u sliku definitivno ulazi woofer, bez njega nema pravog ugođaja za filmove, pa bile to i komedije... a energy nije sranje od kompanije, u tome je stvar, jučer sam slušao neke nove Senon (sranje) zvučnike, kineske, koji dođu 420... tako da je definitivno, IMO, bolje uzet i polovne ali kvalitetne zvučnike.. samo da prodam svoje Geniuse, onda će bit nešto.. |
Nisu više Sony linije što su nekad bile. U svojoj sobi imam Sony rx70 liniju staru 10 g koju nikad nebih mijenjao da mi netko nudi novu. Duboki bas neces nikad dobiti bez aktivnog suba sa minimalno 100W rms pojačalom tako da ti nebih preporucio taj sub nikako. Radije kupi sve polovno od nekog audiofila koji mazi i pazi svoje komponente. Zvucnima treba par godina rada da bi se usvirali, pogotovo gumenim ovjesima . Kupiš par dobrih malih zvucnika + sub koji ces paliti po potrebi, recimo kada slušaš electro muziku ili gledaš kakav akcijski film. Sub samo napumpava najdublje baseve koje prednji zvucnici nemogu reproducurati zbog dimenzija bas/srednjetonskih drivera. On bi trebao raditi do max 70-80Hz jer toliko niske frekvencije nemožeš locirati odakle dolaze. Poslije toga samo kvari zvuk.
|
Citiraj:
Pioneer http://www.ronis.hr/default.asp?sifr...NEER%20CS-5070 Magnat http://www.ronis.hr/default.asp?sifr...0MONITOR%20880 |
Magnat rula:):)
|
Servis u kojem radim drzi garanciju Magnatu Pioneeru Marantzu Yamahi...
I magnat zvucnici su zesce smece, ja sam ih se naslusao gro, imaju jedino dve tri dobre serije auto pojacala s dvostrukim napajanjem, i to je sve od magnata, |
Dobri bookeshelf zvučnici koji te neće previše udariti po džepu:
Dali Concept 1 oko 600 kn/kom - nove boje zvuka Heco Vitas 300 1.119kn/par http://www.leocommerce.hr/detaljno.asp?id=686 |
dobro sta znaci ovo bookeshelf ?
|
Znaci da su mali i da stanu na policu za knjige, i da nemaju BASA, koji nije bitan samo u tehnu kak neki gore govore.
Odprilike to. Citiraj:
|
..ok znaci obicni stereo zvucnici...!!
|
Citiraj:
i nije istina da basa ne treba i za normalnu muziku, to je daleko od istine.. danas sam se u to uvjerio, jedna stvar od ray charlesa na ovim energy, i na energy floorstanderima, i razlika je ogromna, upravo zbog punoće zvuka, koju ovi mali ne mogu proizvesti, iako su oni čisti i melodični. ali im fali jedna veća membrana koja bi zaokružila cijelu sliku... A Doom, malo si pretjerao da za usviravanje zvučnika treba par godina... treba im par sto sati rada, i to je to.. ovisi kako kojima.. a i "pravih" 50W je i više nego dovoljno... pa neću ić na db natjecanja s njim.... neću davati za bookshelf zvučnike više od 600kn za par, nema šanse, jer s tim premalo dobijem.. a ovi energy što sam govorio novi kostaju oko milju i pol.... ;) |
Citiraj:
Frekvencijski opseg: 22 - 35.000 Hz ne znam koji woofer može ovako nisko spustit, a kamoli ovi zvučnici.. :burn: |
Citiraj:
Prije da ima nekih 35-40Hz niske frekve... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:29. |