PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Dubrava (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=38483)

frANZi 01.05.2006. 18:06

Ma treba samo bježat iz grada.

Zapadni svijet je to već davno uočio, a kako vidim, sve više i više ljudi ovdje se odlučuju na gradnju kuće izvan grada. (Velika Mlaka, Velika Gorica, Sv. Nedjelja, Sv. Ivan Zelina itd.)

Al mislim da bi najbolje bilo otići živjeti u Varaždin.

MRKONJA 01.05.2006. 18:11

Ma šta se svi bojite dubrave :confused:
Kvart ko kvart danas svugdje možeš dobit batina ako si bahat i ne razmišljaš.
Dubrava nije ono šta je bila prije 5-10 godina

EnErgy 01.05.2006. 18:22

Svatko ima losa iskustva, neovisno o kvartu u kojem zivi.
Puste su price da je netko dosao u Dubravu i popushio batina od Janjevaca ukoliko to nije sam trazio nekim bahatim i prepotentnim ponasanjem.
Janjevci sami po sebi uopce nisu losi, samo ih treba shvatiti, uglavnom se ponasaju kao zivotinje, tipa love u coporima...itd...
Statistike kazu da ipak najvise razbojstava ima na podrucju Novog Zagreba (malo globaliziram), sto povlaci za sobom cinjenicu kako Janjevci sami po sebi nemaju nikakve veze sa sitnim glupostima vec ih je najbolje smatrati kao krupne ribe za koje mi obicni smrtnici samo trosimo njihovo dragocjeno vrijeme.
Kao sluzbena osoba ono sto mogu sa sigurnoscu tvrditi jest da je veca vjerojatnost da cete naprimjer u nocnim satima prije popushiti ciglu tam negdje kod Sigeta (karikiram) nego u Dubravi.

Amdejac 01.05.2006. 18:29

Nemogu vjerovati. Ja plantuzim po noći po skoro svim kvartovima i čudnim mjestima pa se nitko neće napiknut na mene, a nisam baš tak velik, samo 100 kila. Di su te bande i razbijači???

Vuco 01.05.2006. 18:30

Citiraj:

Autor MRKONJA
Ma šta se svi bojite dubrave :confused:
Kvart ko kvart danas svugdje možeš dobit batina ako si bahat i ne razmišljaš.
Dubrava nije ono šta je bila prije 5-10 godina

Pa to i ja velim ;)

U svakom kvartu, ako tražiš sranja, buš dobil po nosu...

BmwMPower 01.05.2006. 18:36

A ja bi htio stupiti u kontakt sa bivšim frendovima iz dubrave 87` godishta... :(

jed2i 01.05.2006. 18:39

dosta puta sam kasno navecer pratio curu doma u dubravu i nikad mi nije nis bilo

i nemora bas bit ces dobit po njonji samo ako trazis sranja

Fleks 01.05.2006. 18:39

Citiraj:

Autor AMD
Nemogu vjerovati. Ja plantuzim po noći po skoro svim kvartovima i čudnim mjestima pa se nitko neće napiknut na mene, a nisam baš tak velik, samo 100 kila. Di su te bande i razbijači???

Zato kaj si zderonja, a pred njima sve bande beže.

Žderonje; banditi nad banditima.

Vuco 01.05.2006. 19:30

Citiraj:

Autor jed2i
i nemora bas bit ces dobit po njonji samo ako trazis sranja

Naravno, al su šanse puno manje ;)

IceFisherman 01.05.2006. 19:35

.. sad kad sve ovo citam tak sam sretan kaj sam vu Krapini .. Bogu iza leđa :) .... tu je takav mir ... jedino kaj taj mir remeti su dva tri ofucana punkera sa kazichem pod vrbom kraj krapinčice i par tikvi sa jugichima u kojima na sav glas pustaju one "narodnjake" .. ali nek njim bude ... malo ih je .. glavno da ja imam spokojan mir ... a bash ak mi h gradu ( skoro pa da sam kraj centra .. ak se to more nazvati centrom ... ) dosadi ... odo ja k svojoj vikendici na breg .. daaaaaaaaleko od svih ..

sorry na OT. :)

Codiac 01.05.2006. 22:54

Citiraj:

Autor AMD

NEMA ih a zasto zato jer ako neseres nece ti biti APSOLUTNO nista... Zivim u Dubravi vec jedno 21god :D i nikada ni nitko nije srao dapace o janjevcima sve najbolje jer ama bas nikada nisu nista srali a sto god sam kupovao sam prosao jeftinije :)

Naravno to nevrijedi za cigice ali necemo u tome smijeru dakle dobrava je nesigurna za FACA wannabe likove jer ce dobiti batine... Mislim dobili bi batine i u mom kvartu jer sta imas kenjati ako si novi. Uglavnom donja dubrava ti je full miran kvart dok je gornja malo recemo "urbanija" :)

frANZi 01.05.2006. 23:01

Donja Dubrava izgleda k'o kokošinjac moje babe. Tamošnji ljudi ne poznaju nešto što se zove urbanistički plan... zgadio sam se (tamo smo gledali neku kuću)...:fuming:

Roberto 01.05.2006. 23:09

Citiraj:

Autor Vucko
Ak si magnet za sranja, svugdje će ti biti isto.

Ako ne tražiš frku, onda ti je opet isto...nema danas više dobrih i loših kvartova, pogotovo ne u ZG-u...

to je točno, ali opet... ne bi baš išao živjeti u dubravu, nekako mi je pitomiji i kulturniji zapadni dio grada (ne mislim tu samo na ljude).
kad sam prije 2godine iznajmljivao stan, svašta sam doživio i vidio na području dubrave...
ne bi čovjek povjerovao kakvi ljudi iznajmljuju odvratne šupe po 1500kn mjesečno, i još se onda ljute kad nećeš to iznajmit!!!!
ali, daleko od toga da je tamo opasno po život. dosta frendova ,mi živi u dubravi i sve ok. samo mi se čino da je ovdje (črnomerec, kustošija) mirnije. valjda ekipa ovdje manje brije na mafiju:)

thuNdeR 01.05.2006. 23:11

sad se sve tu svodi na to da ćim dođeš u dubravu da budeš dobil po nosu, naravno da ćeš dobit po nosu ak se petljaš tam di ti nije mjesto???
idem u razred s par janjevaca i mogu samo reči da su dobri ljudi i pošteno rade bar njih 60%, a ostalo je šverc komerc

btw. xan zašto bi ti gledao tuđu curu:D

ja sam hodao kvartom u svako doba noči i nikad mi ništa nije bilo, a nije mi bilo jel se točno zna ko radi sranja i ko je upetljan u sumnjive poslove i ta mjesta se izbjegavaju (sva sreća nema toga puno)

e da.....mislim da mi koji tu živimo smo najpozvaniji pričati o našem kvartu, a ne da mi neko donosi loše zaključke o kvartu a jedino kaj je bil tu kod ''nas'' je bil kad je prolazil avenijom jel je išal na obilaznicu;)

Ladybug 01.05.2006. 23:34

Citiraj:

Autor $$kiLL3Rr
mi koji tu živimo smo najpozvaniji pričati o našem kvartu

ja i rekoh da mi se ne sviđa dubrava jer se bojim sama ići doma kad je mrak. Za to imam razloga, nisam neki paranoik.

A kasina svugdje orobljavaju, jel? :D

Sorry, jedna od dobrih stvari u Dubravi su kebabdžinice na svakom koraku!!! (ne zezam se, stvarno sam sretna zbog toga)

Fleks 02.05.2006. 00:26

i sretna imas 120 kila :D

Xan 02.05.2006. 01:13

Citiraj:

Autor $$kiLL3Rr
btw. xan zašto bi ti gledao tuđu curu:D

samo sam uzeo primjer iz svakodnevnog zivota :D

MasterX 02.05.2006. 07:58

dubrava = ghetto

Amdejac 02.05.2006. 08:56

Ma svi su kvartovi mirni i u nijednom nemaš problema. Jedini problem ti može biti prvi susjed ako je čudak, ali takvih ima svigdje.
Djeliti ljude po nacionalnosti ovi su ovakvi ili onakvi nema osnove. Il je čovjek ili je govno od čovjeka (znate na šta mislim).
Druga je stvar kako se kome sviđa koji dio grada.
Ja preferiram zapadni dio grada jer sam na taj dio navikao, čak ne grad nego van grada Bistra, Zaprešić, Samobor, Brdovec. Drugi djelovi grada su mi nekako naopačke, ne leže mi.
Da kupujem stan ili kuću prvo što bih gledao je povezanost i prijevoz, škola, vrtić, dućan, ne velike zgrade (urbane vile do 10 stanova), blizina posla, a tek na kraju sigurnost. Jer niti ju jednom dijelu grada nije više ili manje sigurno.
Imam par frendova koji žive u Njemačkoj i ovdje im je super sigurno jer mogu noću propješaćiti cjeli grad, a da ih nitko ne napadne i opljačka.

Citiraj:

Autor Fleks
i sretna imas 120 kila :D

:eek:
Nemoj biti bezobrazan. :mad:
Cure su osjetljive po tom pitanju.

Bran 02.05.2006. 09:48

Citiraj:

Autor IceFisherman
objasnite priglupem zagercu kej su te "janjevci" ?

...faljem ljepem ..
:beer:

A međimurcu?? Dajte mi pojasnite kaj to je?

Fleks 02.05.2006. 09:51

Citiraj:

Autor AMD
:eek:
Nemoj biti bezobrazan. :mad:
Cure su osjetljive po tom pitanju.

Primjeti mr. Greena :D

Sam se salim :D

Crais 02.05.2006. 12:57

Citiraj:

Autor buljo
Neće ni u Dubravi ako znaš par ljudi...

Ili ako si "stranac" pa imaš glavu dolje kad ti nešto dobacuju.

MA NEMOJ?! Ja moram 'znat ljude' da bi se šetao po nekom dijelu grada u miru? Pa m*jku *BEEP* svim tim kompleksašima koji nemaju pametnijeg posla nego dobacivat ekipi okolo iz čista mira, i samo čekat da ih netko krivo pogleda. Svima im treba koljena propucat pa će se naučiti pameti.
Baš me zanima, kad su takve face njih 308 u grupi, jel bi nekome tipa Filipović šta dobacili.

Citiraj:

Autor AMD

My point right there.

buljo 02.05.2006. 13:16

Citiraj:

Autor Crais
MA NEMOJ?! Ja moram 'znat ljude' da bi se šetao po nekom dijelu grada u miru? Pa m*jku *BEEP* svim tim kompleksašima koji nemaju pametnijeg posla nego dobacivat ekipi okolo iz čista mira, i samo čekat da ih netko krivo pogleda. Svima im treba koljena propucat pa će se naučiti pameti.
Baš me zanima, kad su takve face njih 308 u grupi, jel bi nekome tipa Filipović šta dobacili.

A što se čudiš??

Nemaju pametnijeg posla...: nono :

I baš čekaju da ih netko krivo pogleda, naravno ne svi al ako naletiš na takve....:rolleyes:

Cataphract 02.05.2006. 14:02

dubrava je ... osebujna. nisam veliki obožavatelj kvartova istočno od Kraša, ali ruku na srce - ima dobrih djevojaka tamo. od kvartovskih droljica za zabavu do finih i pristojnih.

acer 02.05.2006. 14:16

Vidim ja po sve ovdje napisanome da Zagreb pomalo postaje relativno opasan grad.
Hvala Bogu kod nas u Rijeci je sve OK

Pomo 02.05.2006. 14:24

Citiraj:

Autor acer
Hvala Bogu kod nas u Rijeci je sve OK

A kad si zadnji puta prošao Industrijskom iza 8 navečer? Ne pričaj gluposti. Svugdje možeš dobit po nosu, evo ja imam uspomenu na čelu iz Opatije. Jedina stvar sa Zagrebom što je dovoljno velik da neke stvari ostanu unutar jednog kvarta. Drugi gradovi kod nas su jednostavno premali za tako nešto, pa eto Zg po tom pitanju ispada malo specifičan.

Emissary 02.05.2006. 14:24

Citiraj:

Autor Bran
A međimurcu?? Dajte mi pojasnite kaj to je?

Evo:
Citiraj:

Autor Router
Janjevci su ti katolici sa Kosova iz sela janjeva , navodno imaju povijesne veze sa Dubrovcanima , iako vecina izgledaju ko Siptari - dakle nizeg rasta i malo ih padezi zezaju u govoru .od 70-tih se naseljavju u dubravi i takvi su iglavnom ok - vec su se asimilirali na mentalitet , ali problem su uglavnom ovi kaj su dosli u zanjih 15 god.

Router 02.05.2006. 15:00

koliko gluposti i predrasuda . dubrava je kvart ko i svaki drugi , jedino ima malo izrazeniji odnos urbano-ruralno zbog puno kuca . ali isto tako ima puno zelenih povrsina sto ju cini posebnom . uostalom , meni nema ljepseg kvarta u zg ( svako svoje voli najvise ) .

acer 02.05.2006. 15:12

Citiraj:

Autor Pomo
A kad si zadnji puta prošao Industrijskom iza 8 navečer? Ne pričaj gluposti. Svugdje možeš dobit po nosu, evo ja imam uspomenu na čelu iz Opatije. Jedina stvar sa Zagrebom što je dovoljno velik da neke stvari ostanu unutar jednog kvarta. Drugi gradovi kod nas su jednostavno premali za tako nešto, pa eto Zg po tom pitanju ispada malo specifičan.

Prošli utorak, i jedno tri godine svaki dan dok sam radio tamo u jednoj firmi pa nikad ništa.
Rijeka je što se toga tiče još uvijek koliko toliko sigurna.

Pomo 02.05.2006. 16:32

Ulicu sam samo naveo za primjer dijela Rijeke koji bije loš glas. Ima ih i ona još...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:31.