PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Ima tko Sony Ericsson k750? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=36324)

tomasini_ 17.04.2006. 02:39

Ovo što gumb svijetli, to je osobna stvar koja ako nekom smeta smeta mu. Ali izjavit da K750i nije digitalac jednostavno nije istina. Po kojoj definiciji? Pa po toj definiciji da su fotke snimljene njime ( i dnevne i noćne) kvalitetnije od fotki snimljenih PRAVIM digitalcem (manje poznata marka,kupljen nedavno od strane mog rođaka tako da ne znam točan model. Znam da je koštao 1000 kn). Nije li onda logično nazvati K750i digitalnim fotoaparatom?

Codiac 17.04.2006. 14:24

Ne nije jer k750 kosta oko 2500kn a za 2000kn kupis digitalca kakvoga nema ni jedan mob jos duuugo vremena (naravno po nekim ok cjenama)

K750 je mobitel sa kamerom i daleko je od digitalca... pa nema cak ni pravi flash...

niksy 17.04.2006. 14:51

K750 imam vec gotovo dva mjeseca - mobitel je genijalan. Isto kao i Codiac, imam osjecaj kao da se sve klima i skripi, al' naviknes se. Dosad nisam imao nikakvih problema sa joystickom.
Sto se tice firmwarea, poznata je greska u R1N035 verziji koja brise neke podatke prilikom prijenosa na MemoryStick, imam osobnih iskustava s tim, ne znam kakva je situacija sa D750 i W800, pretpostavljam ista; ako mob nije brandiran, samo stavis novi fw, a ako je, u EM i trazi da ti ga debrandiraju.

Mislim da je K750 isplativa investicija u usporedbi sa W800 jer se lagano moze staviti softver od W800, a opet ga srediti da djelomicno lici na W800 npr ovo

Sto se tice K750-digitalac, pa ne moze ga se bas zvati digitalcem, jer kad usporedis kvalitetu slike jednog prosjecnog digitalca i moba, primjeti se razlika, tako da se on moze zvati nekim polu-digitalcem, ali nikako pravim digitalcem.

tomasini_ 17.04.2006. 21:24

Codiac- napisao : Ne nije jer k750 kosta oko 2500kn a za 2000kn kupis digitalca kakvoga nema ni jedan mob jos duuugo vremena (naravno po nekim ok cjenama)

K750 je mobitel sa kamerom i daleko je od digitalca... pa nema cak ni pravi flash...

Opet se ne bih složio sa tim što govoriš. Kao prvo, K750i košta 2500kn ali on je mobitel/mp3 player/radio/digitalac/ + sve to u malom kučištu što se dodatno cijeni i plaća.
Kao drugo, rekao sam ti da je bratić kupio DIGITALAC (po tvojoj definiciji niti ovo nije digitalac ??) za 1000kn i sve fotke snimljene sa K750i su kvalitetnije od fotki snimljenih tim digitalcem. Naglasio bih ovdje da ne raspravljamo ovdje o samoj kvaliteti fotki nego može li se K750i nazvati digitalcem. Smatram da je to sasvim neupitno. A ovo za flash.... sad, dali je to pravi flash ne znam jer ne znam koja je definicija flasha al da fotke u mrklom mraku ispadaju sasvim pristojne to je istina. Pa neki dan prijatelj je fotografirao jedan događaj u crkvi....crkva je malo mračnija a fotke su ispale katastrofa.Iako je koristio flash. Znate čime je fotografirao? Poluprofesionalni Canon SLR. I jednostavno ne razumijem vaše razmišljanje da K750i nije digitalac kad on to je. Kakav takav al digitalac je 100%.

vodokotlic 17.04.2006. 22:35

Citiraj:

Kao drugo, rekao sam ti da je bratić kupio DIGITALAC (po tvojoj definiciji niti ovo nije digitalac ??) za 1000kn i sve fotke snimljene sa K750i su kvalitetnije od fotki snimljenih tim digitalcem.
Taj digitalac moze bit od firme tipa trust, benq i slicnih proizvođaca racunalne periferije iz klase web kamera - digitalac wannabe.
Citiraj:

Pa neki dan prijatelj je fotografirao jedan događaj u crkvi....crkva je malo mračnija a fotke su ispale katastrofa.Iako je koristio flash. Znate čime je fotografirao? Poluprofesionalni Canon SLR.
: hitthewa Ja bi se sramio takvih frendova.
Citiraj:

I jednostavno ne razumijem vaše razmišljanje da K750i nije digitalac kad on to je. Kakav takav al digitalac je 100%.
K750 je tri-band mobilni telefon s kamerom od 2MP i mp3 playerom, ne digitalac.

Nekom mogu bit fotke s mobitela totalna ludnica dok ce drugima ispast oci od muke, isto kao sto ce se neko klanjat sony mini-liniji dok ce neki audiofil imat dojam da sluša bačvu s membranom ergo u taj subjektivni dio ne ulazim. ali k750i nije digitalac nego mobitel.

Codiac 17.04.2006. 23:59

Eto niksy pravo zbori. :)

inace u nekom recemo mid endu taj mob je za mene best.

Gladius- 18.04.2006. 08:48

Taj mobitel je usao u paket gdje kosta 890kn(+pretplata bla bla), frend mi ga je kupio prije mjes dana za 1600 kuna tj kupio SE d750=isti k... taq da mu cijena poprilicno pada tj pretkraj godine ce bit ko k700 prosle godine taq da cu ga def uzet jer mi je mobitel super!: goood :

tomasini_ 18.04.2006. 19:35

vodokotlic napisao: "Taj digitalac moze bit od firme tipa trust, benq i slicnih proizvođaca racunalne periferije iz klase web kamera - digitalac wannabe."

Evo docekao sam i to, da netko pravi pravcati digitalac proglasi veb-kamerom koja želi biti digitalac. U redu. Vodokotlic? Ajd molim te pojasni mi što je digitalni fotoaparat, koje sve mogučnosti jedan uređaj mora imati da bi ga se moglo nazvati digitalnim fotoaparatom.

Codiac 18.04.2006. 23:46

tomasini ajde ti napisi model tog digitalca i oznaku a zatim uplodaj dvije slike slikane jednu sa digitalcem a drugu sa mobitelom.

tomasini_ 19.04.2006. 03:47

evo dok čekam odgovor od vodokotlica (definicija digitalca), postavio sam nekoliko fotki:
1. K750i makro: http://img488.imageshack.us/img488/2...00200lm.th.jpg

2. K750i makro: http://img226.imageshack.us/img226/9...00476yi.th.jpg

3.K750i dnevna fotka: http://img226.imageshack.us/img226/3...00555zd.th.jpg

Fotke od pravog digitalca nisam uspio staviti jer su veče od 1024 MB koliko max. dopušta ImageShack, a baš neki dan mi se poremetio ACDSee tako da ih nisam uspio smanjiti.U ImageShacku mi iz nekog razloga nije htio smanjiti fotke. Pokušat ču uskoro postaviti usporedne fotke od pravog digitalca, ali evo zasad je ovo tu.

Codiac 19.04.2006. 23:51

slike su lijepe ali su dvije po dnevnom svijetlu i jedna je staticna znaci stanes namjestis se i slikas.

Uglavnom slike nisu lose ali imho to nije digitalac...

Doom 20.04.2006. 00:11

Moram priznati da su slike odlicne. Meni k750 dolazi sutra pa cu ga testirati. Znam da to nije ko pravi i skupi digitalalci ali zato u jednom uređaju dobijem odlican Mp3 player i RDS radio a digitalac dođe onako usput. Napokon mobitel sa upotrebljivom kamerom na našem tržištu. Imam neki 2 Mpix Fujifilm digitalac doma i mislim da njegove slike nisu puno bolje osim toga što on ima pravi flash koji se može nadokupiti za k750. SE je opet napravio hit mobitel nakon T630 modela kojeg ima gotovo svatko.

Gladius- 20.04.2006. 11:30

Citiraj:

Autor Doom
. SE je opet napravio hit mobitel nakon T630 modela kojeg ima gotovo svatko.

ispravak doom nakon k700i kojeg ima puno ljudi vjeruj mi ;)

Gladius- 20.04.2006. 11:34

Citiraj:

Autor tomasini_
Fotke od pravog digitalca nisam uspio staviti jer su veče od 1024 MB koliko max. dopušta ImageShack, a baš neki dan mi se poremetio ACDSee tako da ih nisam uspio smanjiti.U ImageShacku mi iz nekog razloga nije htio smanjiti fotke. Pokušat ču uskoro postaviti usporedne fotke od pravog digitalca, ali evo zasad je ovo tu.

Probaj na http://www.imagesforme.com/ tamo je dopustena vel slika 1.5 MB ;)

tomasini_ 20.04.2006. 11:55

Codiac- napisao : "slike su lijepe ali su dvije po dnevnom svijetlu i jedna je staticna znaci stanes namjestis se i slikas.

Uglavnom slike nisu lose ali imho to nije digitalac..."

Fora je u tome što je takav digitalac meni dovoljan. Prvenstvena namjena digitalca K750i u mojem slučaju je fotografiranje statičnih scena u ribolovu (fotografiranje ribolovca sa ulovom ili samog ulova),te fotografiranje krajolika.

Još uvijek čekam(o) vodokotlicevu definiciju digitalca.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:19.