![]() |
moj 3000+(e6) bez greške radi na 2700 (1.45v) ,a radi i na 2900 ali za sigurnost sam ga malo spustio jer razlika u performansama nije velika
|
znam da je pitao za iste taktove, za iste taktove ne bi nikad prelazio na nivi proc. fora je u tome na koje se taktove da nabrijati a da ne radi na rubu snage. tu su opteroni bolji.
a na istom taktu opteron ima malu prednost zbog većeg keša i to je to. dakle... nemoj prelaziti ako nećeš klokat. ja ne bi... |
Ako nekog zanima, došao mi je opti 146 iz HG spota. Ide na 2.8GHz na defaultnom naponu, za 3.0 mu moram dati 1.45 - sranje od proca-:) Bezveze, a taman sam mislio da mu budem fino zaokružio brzinu na def naponu---:::)))
|
Citiraj:
Prasac.... |
Citiraj:
Šalu na stranu, dobar primjerak, da bi čovek reč rekel: goood : |
Citiraj:
mislim, kad je već tak loš primjerak... meni bu dobar:D :D :D |
Citiraj:
|
1 privitaka
Evo CPU-z za sad, dok ne skinem hladnjak...
Proc je s_t_r_a_v_a. Odličan primjerak. Šteta što imam slabu memu, moram izvlačiti mast iz nje da proc radi kako treba. |
stvarno dobar primjerak, svaka čast.
daj vidi gdje mu je maksimum. moj opt 144 na 2.8ghz troši 1.47v, a s 1.65v ide do 3.1ghz edit: čini se da su nam procesori iz istog ''krda'', barem prema cpuz-u: http://img377.imageshack.us/img377/3770/cpuz27fi.th.jpg daj vidi koji je točni stepping, baš me zanima |
Budem, ostao sam bez paste pa ga moram skidati svejedno.
|
Citiraj:
Svaka čast na procu!: goood : |
Citiraj:
:D |
Citiraj:
Mislim da svaki cpuz očitava isto za opterone tj.san diego jezgre. Edit-obratie pažnju na volzažu na kojoj ga sada držim 15c mi je pala temperatura. Inače prijedlog od masnog:beer: |
ja sam nedavno došao na sličnu ideju ali nisam išao ispod 1.15v, bilo mi bez veze jer mu na defaultu fakat treba mrvicu struje i kolko god da sam mu korak po korak snižavao voltažu on je radio ko od šale:
http://img227.imageshack.us/img227/1...117v5rq.th.jpg inače moj je CAB2E 0602 DPAW nažalost nikako da ga ustabilim na višljem od 2.9ghz pa do 3.1ghz, bez obzira na voltažu. normalno radi na tim frekvama ali ne prolazi occt... al daj reci ima li kakve stvarne koristi od držanja proca na default voltaži uz što je moguće manji napon? npr., da mu nakon toga treba manje struje za više frekve? ili pričam gluposti? |
Jebi ga meni su bile problem temperature koje su skoro kao na athlonima x2 kada je opteron na 3gz.1.4Vcore.
Pa sam ga stavio na ove taktove dok ne riješim neko bolje hlađene jer svakako mislim prelaziti na opterona 170dual core:D Kažem pale su mi temperature 15c.A to za frekve mislim da pričaš gluposti... |
Citiraj:
mislim da se još ne isplati prelaziti na dual core, no ako budeš rješavao proc, javi se:D :D :D |
Citiraj:
Kažem meni su problem temperature s ovim opteronom,grije se više od tvog dosta pa ga freezer ne može ohladiti.Imao sam CABGE opterona pod freezerom i nije se grijao ništa na spram ovoga. Biće na tržnici ako ga ne prodam frendu. |
Citiraj:
|
Je,je sad ga hladi odlično kada je na defaltu 23-24idile,full 32-33.Svaka pohvala freezeru ali na 3ghz freezer je čisto *sranje*.:D
|
Na thread mi nitko ne odgovara pa da ovdje probam. Kakvi su to Opteroni u HG Spotu i Bingu? Piše Sledgehammer ali svi ostali podaci govore da se radi o Venus jezgri.
|
Ma krivo su napisali, Venus jezgra je, nemaš brige.
|
Nakon onih B-grade Athlona XP, opreza (pogotovo na našem tržištu) nikad dosta:D
|
A cijene su slične onima u Europi:p :D
Dobro bar imamo rupe u poreznoj:D |
Dečki, Venus ne postoji, to samo CPU-Z krivo očitava jezgru sa AMDovog roadmapa. Taj Venus je najobičniji San Diego. :)
|
Citiraj:
|
Kolko ja znam, ne očitava CPU-Z krivo nego to i je ista stvar samo su je nazvali drugačije. Rebranding:D
|
pa da nebi izgledalo da prodaju isti proc pod drugim imenom
|
Kakva je razlika između 144 i opterona s većim brojem?Jel 144 ima zalključane množitelje iznad x9?Recimo ko što je razlika između venicea 3000+ i 3200+ ta što veći ima x10,jel 144 im x10 ili je ograničen na samo npr,300x9?
EDIT: provjerio sam na techpowerupu i našao odgovor na svoje pitanje.Koliko je 144 teško poterat na 3GHz? |
Citiraj:
Imaš odgovor na prvoj stranici ovog topica.....ovisi na koji stepping naletiš iliti kakve si sreće:) |
Citiraj:
uglavnom sam htio reći, ako uloviš 2.8ghz već si na konju:beer: do 3.0ghz će ti dati 2-3%više performansi ( barem je tak meni) tako da... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:15. |