![]() |
Citiraj:
|
Ok, ja dodam taj račun preko forwarda i onda bih ga trebao najnormalnije vidjet u andorid gmail applikaciji?
|
Citiraj:
Btw. s ovom opcijom si limitiran na 5 računa. :) |
Pokušavam, ali, nula bodova :D
Za taj mail koji pokusavam uvesti u google, dolazni server je IMAP, a odlazni SMTP. Kad odem na gmail/settings/acounts and imports/import mail and constats, prvo me pita koji account zelim uvest i ja napisem pero.perić@preduzece.hr, ok u sljedećem prozoru me trazi pass za taj acc, i tu upisem, no tu me i trazi POP servere, a ja imam IMAP, i sta god upisem, nikako da se maknem sa step1 :D |
Onda napravi forwarder sa @poduzece.hr na @gmail.com. Nakon toga u gmailu dodaj taj mail u "Pošalji poštu kao".
|
Citiraj:
|
E onda ga :fiju:
Meni je to sasvim dovoljno. Sve mi je na hrpi i uz pomoć labela sve mogu fino filtrirati. |
Ma znam, ali mi je nekako tesko i gotovo neprihvatljivo da neka takva stvar na android aplikaciji radi savrseno jednostavno i dobro, a da na kompu za tu istu stvar treba toliko kemijanja.
EDIT: Odnosno kako to da te u android aplikaciji prilikom dodavanja novog accounta fino pita koji je to tip accounta (POP3 ili IMAP), a kad ides preko web browsera odmah postavi da je POP3? Jel to normalno? |
A eto, u web gmailu ne možeš birati između POP3/IMAP-a. Zašto je tako napravljeno, nemam pojma.
|
Sad koliko nabrzinu googlam, izgleda da android aplikacija u biti radi kao klijent, pa samim tim, prilikom importa ima mogućnost odabira POP3/IMAP servera, dok web gmail nema te opcije, vec je podrzan samo POP3. Iako mi to nema smisla.
|
Citiraj:
Preko weba sigurno možeš odgovarati kao da odgovaraš s tog emaila, ali preko gmail aplikacije za android nisam siguran, probaj. |
Sve ja to znam, u teoriji, u praksi to ne ide tako i očito nis paziljvo čitao sta sam napisao.
Na web gmailu kad idem dodat novi acc on je automatski postavljen kao POP3, a meni treba IMAP, i to recimo u android aplikaciji ima za od barat na početku, preko weba nema. Znači ne mogu ni importat novi acc na web gmail. |
http://webapps.stackexchange.com/que...r-imap-account
http://webapps.stackexchange.com/que...ount-via-gmail Imaš li POP pristup svom računu? Ako imaš, stavi POP i uključi "Ostavi poruke na poslužitelju". Neće ti brisati s tvog poslovnog emaila, a dobit ćeš na gmail. |
Nemam POP pristup svom računu, vec kako sam napisao, dolazni je IMAP, odlazni SMTP
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:31. |