PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   The Witcher 4 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=312128)

Spikeman 13.12.2024. 13:23

Meni cist ok zgleda, nemam prigovora

RainZG 13.12.2024. 13:40

kud 1,2&3 tud ce i 4 :D

p3r02d3r0 13.12.2024. 14:29

Citiraj:

Autor tuna3 (Post 3779418)
Već čitam komentare kako su woke sjebali Ciri da izgleda ružnije :)

Nisam to primjetio, osim što je ovdje bar 10g starija nego u trojci

Ružnije lol. Izgleda starije i ozbiljnije.

Vgg. Preorder će past kad bude raspoloživ iako ću vjerojatno stić to odigrat tek kad mali krene u školu :D

d0X 13.12.2024. 14:44

Citiraj:

Autor tuna3 (Post 3779418)
Već čitam komentare kako su woke sjebali Ciri da izgleda ružnije :)

Ma i anti-woke ekipa je puna debila, pušu na hladno. Odličan trailer, Ciri izgleda super kao i prije, samo starija.

IGoR_2803 13.12.2024. 14:51

Trailer bomba, tko će ovo dočekat. Taman razmišljam kad ću trojku po treći puta prelazit. I želim li sebi napraviti to da igram sva tri dijela kao prije koju godinu.

tuna3 14.12.2024. 02:45

Citiraj:

Autor IGoR_2803 (Post 3779446)
Trailer bomba, tko će ovo dočekat. Taman razmišljam kad ću trojku po treći puta prelazit. I želim li sebi napraviti to da igram sva tri dijela kao prije koju godinu.

Ja sam napravio baš to i nisam požalio.
A prije toga sva 3 Mass Effecta u komadu. E to je bilo zabavnih par mjeseci.

Ali za Witchera bi možda pričekao remake jedinice.

Spikeman 14.12.2024. 17:36

The Witcher IV | Official Cinematic Trailer Breakdown:

▫️ The cinematic featured in the trailer is a playable quest in the game.
▫️ It will be possible to save the girl based on your choices and actions.
▫️ Ciri can fight using Chains, which can be enchanted with different magic.
▫️ Ciri is able to drain energy from elemental sources and turn it into powerful spells (water, fire, lightning, etc).
▫️ The Chain scene is a callback to the very first trailer for The Witcher 1.
▫️ Several years have passed since The Witcher 3 - Ciri has undergone the Trial of Grasses and is now a full-fledged Witcher
▫️ The monster is a powerful creature called the Bauk, based on Serbian mythology.

mkey 14.12.2024. 18:10

Aha, sada znam odakle izraz za nešto što nije teško kao što se mislilo, da nije bauk :D

mamutarka 14.12.2024. 19:52

bor1s 14.12.2024. 21:01

Mislim da sam u debeloj manjini onih koji su igrali sve Witchere i ovaj trailer mi je onako li-la.
Onako više casual me zanima na šta će ličit kad izadje, a ne gajim velike nade jer je hrpa ekipe koja je radila na witcher trilogiji otišla.

gin.tonic 16.12.2024. 11:11

Citiraj:

Autor bor1s (Post 3779662)
Mislim da sam u debeloj manjini onih koji su igrali sve Witchere i ovaj trailer mi je onako li-la.
Onako više casual me zanima na šta će ličit kad izadje, a ne gajim velike nade jer je hrpa ekipe koja je radila na witcher trilogiji otišla.

Nisi jedini bez brige, mislim da ne bude nekih bitnijih promjena u odnosu na trojku a i lik Siri bi mogli uništiti :kafa:

tuna3 26.12.2024. 18:51

Citiraj:

Autor gin.tonic (Post 3779811)
Nisi jedini bez brige, mislim da ne bude nekih bitnijih promjena u odnosu na trojku a i lik Siri bi mogli uništiti :kafa:

Ako je to ista ekipa koja je radila Cyberpunk DLC ona nemam brige

gin.tonic 13.01.2025. 13:15

Žene Witcheri kolko sam sjećam lore-a ne postoje :kafa:

Možda su dodali nedavno...

mamutarka 13.01.2025. 13:17

u jebemti al vas pobrisalo :D

Vjeko 13.01.2025. 13:19

Cenzura hahaha

gmax 13.01.2025. 13:33

Citiraj:

Autor gin.tonic (Post 3783785)
Žene Witcheri kolko sam sjećam lore-a ne postoje :kafa:

Možda su dodali nedavno...

U pravu si.

Kao netko tko je pročitao sve knjige, mogu reći da po knjigama žene Witcheri ne postoje.

Prema knjigama proces je namijenjen isključivo dječacima jer se smatra da su žene fizički manje sposobne za podnošenje mutacija i treninga. I samo cca. 3 od 10 dječaka preživi i postane Witcher.

Ti koji prežive proces mutacije, obično znaju psihički(PTSP) biti ne sasvim svoji pa nisu baš omiljeni među običnim priprostim pukom, plus fizičke mutacije. :D

OuttaControl 13.01.2025. 20:17

Koliko se sjecam ciri ni nema mutacije nego neke svoje drugacije skilove, ali barata sa macevima dobro

d0X 13.01.2025. 21:13

@OuttaControl škicni boldano:
Citiraj:

Autor Spikeman (Post 3779621)
The Witcher IV | Official Cinematic Trailer Breakdown:

▫️ The cinematic featured in the trailer is a playable quest in the game.
▫️ It will be possible to save the girl based on your choices and actions.
▫️ Ciri can fight using Chains, which can be enchanted with different magic.
▫️ Ciri is able to drain energy from elemental sources and turn it into powerful spells (water, fire, lightning, etc).
▫️ The Chain scene is a callback to the very first trailer for The Witcher 1.
▫️ Several years have passed since The Witcher 3 - Ciri has undergone the Trial of Grasses and is now a full-fledged Witcher
▫️ The monster is a powerful creature called the Bauk, based on Serbian mythology.

@gmax kao netko tko je također pročitao glavni serijal, slažem se. Ali Ciri ipak nije bilo tko, ona je Izvor, Dijete iz Proročanstva itd. I Vesemir ju je šopao steroidima dok ju je trenirao :D

OuttaControl 14.01.2025. 09:42

Ahaaa nisam to vidio, no dobro znaci teoretski po loreu je moguce da ona pokusa to napravit, sansa da uspije je minimalna ali ciri je ipak posebna. Za djecake je 30% za zene nek bude 3% jer sam ja tako reka :D

All in all approved by me, ne vidim nikakav problem, u igrama uvik i igras nekoga ko je unique, kolika je sansa da te ugrize radioaktivni pauk i da dobijes paukove "supermoći":D

Mommistake 14.01.2025. 09:49

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3783880)
Koliko se sjecam ciri ni nema mutacije nego neke svoje drugacije skilove, ali barata sa macevima dobro

Ima, dobivene krvno, ne kao witcheri, laboratorijski, to dobije tek kasnije.
Ciri kao predak Lare Dorren je naslijedila krvnu mutaciju, pa može putovati kroz realmove/dimenzije.

Plus toga, ona želi biti Witcher mada joj zakoni i gen govore da to ne može biti.
Ali kasnije postane punopravni Witcher kada završi taj Trial of Grasses.

Citiraj:

Autor gmax (Post 3783791)
U pravu si.

Kao netko tko je pročitao sve knjige, mogu reći da po knjigama žene Witcheri ne postoje.

Prema knjigama proces je namijenjen isključivo dječacima jer se smatra da su žene fizički manje sposobne za podnošenje mutacija i treninga. I samo cca. 3 od 10 dječaka preživi i postane Witcher.

Ti koji prežive proces mutacije, obično znaju psihički(PTSP) biti ne sasvim svoji pa nisu baš omiljeni među običnim priprostim pukom, plus fizičke mutacije. :D

Po knjigama da, ali lore je puno dublji.
Postoje ženski witcheri, Witcheresses.
Pričalo se u povijesti da su postojale ženske Witcherice, no nitko nije vjerovao te su se prenosile priče kao bajke s koljena na koljeno.
Ali kasnije su uspjeli laboratorijski napraviti novi potion koji je izdržljiviji kako bi ga žene mogle izdržati i tako su nastali ženski Witcheri.

Pročitaj malo o Školi mačaka ili "Cat School".

Adela je jedna od poznatijih i kasnije Zhira.

gmax 14.01.2025. 10:37

Volim se držati originalnih knjiga, dal se radilo o Tolkienu, Sapkowskom ili nekom trećem.

Općenito nisam veliki pobornik fanfictiona koji se ne drži kanona, načitao sam se raznog mishmasha i rekao nije to za mene.

Mommistake 14.01.2025. 10:48

Citiraj:

Autor gmax (Post 3783959)
Volim se držati originalnih knjiga, dal se radilo o Tolkienu, Sapkowskom ili nekom trećem.

Općenito nisam veliki pobornik fanfictiona koji se ne drži kanona, načitao sam se raznog mishmasha i rekao nije to za mene.

Ali knjige nisu prve gdje je witcher spomenut, barem ne u onim knjigama iz 1990. i novije.

Lore kreće još tamo 1985. ili 1986., gdje isti pisac kreće već s Lore-om.

Sam Lore je dokumentiran službeno, nije izmišljen kao u Rigs of Power (LOTR lore).

d0X 14.01.2025. 11:01

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3783949)
Adela je jedna od poznatijih i kasnije Zhira.

Adela je, koliko vidim, lik iz serije, pa je ok, ali Zhira je fanfic.

gmax 14.01.2025. 11:07

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3783966)
Ali knjige nisu prve gdje je witcher spomenut, barem ne u onim knjigama iz 1990. i novije.

Lore kreće još tamo 1985. ili 1986., gdje isti pisac kreće već s Lore-om.

Sam Lore je dokumentiran službeno, nije izmišljen kao u Rigs of Power (LOTR lore).

Te kratke priče se nalaze u prvoj knjizi, Posljednja želja.
Prva knjiga je skup tih kratkih priča.

Mommistake 14.01.2025. 11:08

Citiraj:

Autor d0X (Post 3783975)
Adela je, koliko vidim, lik iz serije, pa je ok, ali Zhira je fanfic.

Pa logično je da je FanFic jer je iza druge konjukcije sfera, ali za to treba otići dublje u lore i priču da bi se objasnilo zašto.

Witcher i LOTR mi je "k'o doma", tak da, meni je logično, ali vjerujem da 99% ljudi nije.

Ali ukratko, postoje ženski Witcheri.

Da ne spamamo temu, igrat će se ako neće trebati komp od 3000EUR.

d0X 14.01.2025. 13:07

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3783978)
Pa logično je da je FanFic jer je iza druge konjukcije sfera, ali za to treba otići dublje u lore i priču da bi se objasnilo zašto.

Nemam ništa protiv ženskih witchera ako budu kvalitetno ubačene, pogotovo Ciri kako sam poviše napisao, ali fanfic ne uzimam u obzir :rolleyes:

Mommistake 14.01.2025. 13:11

Citiraj:

Autor d0X (Post 3784004)
Nemam ništa protiv ženskih witchera ako budu kvalitetno ubačene, pogotovo Ciri kako sam poviše napisao, ali fanfic ne uzimam u obzir :rolleyes:

Ciri nije tehnički witcher mada je prošla kroz Trial of the Grasses, Witcher je persona koja svojom mutacijom je stvorena za jedan jedini razlog, a to je "Monster hunting". Ciri to nije.

Tako da....

Ali ok, to što ti ne uzimaš u obzir, ne umanjuje činjenicu da su postojali ženski Witcheri.

Disco 14.01.2025. 13:22

''Žene Witcheri''....Witches? :D
Nisam igrao, čitao,gledao pa ne znam da li je on Vještac ili nešto drugo, ali ovako na prvu rekao bih da se nespretno izražavate.

Mommistake 14.01.2025. 13:41

Citiraj:

Autor Disco (Post 3784007)
''Žene Witcheri''....Witches? :D
Nisam igrao, čitao,gledao pa ne znam da li je on Vještac ili nešto drugo, ali ovako na prvu rekao bih da se nespretno izražavate.

Ne.

Witcheresses je službeni naziv.

"Dobar dan, ja sam ovdje s biciklom...".

Disco 14.01.2025. 13:56

Opet sam omašio muški.... :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:26.