![]() |
|
Dodavanje novih satelita je poboljsalo DL i UL
|
Pa nemres u RH uzet Starlink.Samo Usa i Uk brijem zasad
Poslano sa mog Galaxy S10 |
Jos se ne moze?
|
Preorderas, tj platis mislim 500e polog (povratni ako odustanes) i čekaš. Navodno kroz 2022 ide EU. Već ima dosta uplinka po EU tako da samo što nije.
|
Polog je 100 EUR, 500 EUR je cijela oprema koju valjda platis kada bude dostuno kod nas, mislio sam da je vec dostupno
|
Citiraj:
|
vjerovatno 100E/mjesecno
|
Citiraj:
|
obzirom koliko su neki ovdje spičkali para na 4g opremu, tih 500 eur je još super cijena za opremu.
jedino tih 100 eur/mj je khm. mada već vidim da bi se isplatilo otočanima, npr hvar ili slične turističke lokacije gdje nema nikakve broadband infrastrukture i gdje 3g/4g dolaskom turista padne na 0.x mbita. netko kupi ovo, digne si hotspot i okolnim iznajmljivačima naplaćuje 50eur za pristup netu preko starlinka dok ostali umiru na 0 mbita. mila majka. |
Da, ako nekome odgovara ping od 100+ ms, zašto ne...
|
a 4g pod load-om koliki ping ima?
ruku na srce 100ms je fantazija ako će download brzina biti 10-20mbita u području gdje je prosjek 0.5mbita. radim na lokaciji gdje je trenutno toliko turista, da su 2g, 3g i 4g svih operatera preopterećeni da ne prolaze ni transakcije na pos uređajima. speedtest na 4g-u na HT daje do 1mbit u najbolju ruku, dok a1 više nema ni signala, spojen sam na 2g jer 3g i 4g ne rade. na svu sreću cijeli prostor je pokriven wifijem, trenutno je nakačeno na wifi oko 5000 ljudi i guramo preko 10mbita i dalje. |
Citiraj:
Klasicna prica lokalnih iznajmljivaca sto ce im internet dosli su na more neka idu na plazu :roller: |
Citiraj:
Citiraj:
|
To je tvoj GO, ima ljudi koji si hoce navecer pogledati kakav film ili video klinci igrati online igrice i slicno.
Ako gostu nudis internet neka budu onda i pristojne brzine. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ne znam kako vama, ali u Istri (poreč i okolica) meni je internet tako čudovišno spor preko mobilne mreže.
|
Citiraj:
|
Ma i Umag je totalna Banana. Koji god operater, koji god band...3g imam na mobu, samo da ikako dobijem mobilne poruke i slicno.
|
Citiraj:
Ovo je sve jos beta. |
Za youtube, video, stream dovoljno :)
|
dali bi vi na otocima mogli sebi sagraditi baznu stanicu ? i da bude vaša privatna ?
|
Vjerojatno bi bilo jeftinije dignuti pravi wifi link nego baznu stanicu za 4G
|
Citiraj:
|
pa staviš šifru :D
|
Uz cijenu privatnog repetitora slozili bi da ti otopi mobitel ako se spajas na nas repetitor bez autorizacije :)
|
Evo ih kod nashttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8014578a5e.jpg
Sent from my RMX2002 using Tapatalk |
da, i meni je stigao maill
oprema je 4000kn, a naknada mjesečna 700kn ? |
i ja sam dobio isto mail ali kod provjere mi nije dostupno
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:09. |