PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Death Stranding (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=300692)

xGAME 06.11.2019. 13:23

Sad je malo jasnije zašto ga Konami izbacio :D
Lik im došao sa idejom da unajme hollywoodske glumce i naprave walking simulator od 40 sati :D

Baš me zanimaju komentari ljudi sad kad izađe igra.

Manuel Calavera 09.11.2019. 21:42

Dvojica naših sa forum.hr kažu da su zadovoljni, jedan kaže da uopće nije kojima fan i da mu je igra ispunila očekivanja, drugi kaže da hodanje uopće nije dosadno, da se sa svakom bazom otvaraju nove mogućnosti i da je apokaliptična radnja kao u filmu "poštar", samo bolje :D. Jedino što kaže da je dosta lagana

Mommistake 09.11.2019. 22:53

Ja sam naručio igru, valjda će mi doći drugi tjedna, pa javim :)

Albert Wesker 10.11.2019. 11:13

Citiraj:

Autor xGAME (Post 3351631)
Sad je malo jasnije zašto ga Konami izbacio :D
Lik im došao sa idejom da unajme hollywoodske glumce i naprave walking simulator od 40 sati :D

Baš me zanimaju komentari ljudi sad kad izađe igra.

Kojima je oduvijek imao "hard on" na Hollywood, ok je imati tu i tamo neki cutscene ali 10+ sati cutscenea....

Vidim da na youtubeu ima klip koji traje 7 sati i 22 minute a unutra su sve cutscene od Death Strandinga :D

xGAME 10.11.2019. 21:05

"Odigrao" sam prvih 2h i za sada je zanimljivo. Pod navodnicima jer su od toga 80% vremena bile cutscene :D

Morpheous 11.11.2019. 09:56

Citiraj:

Autor xGAME (Post 3352933)
"Odigrao" sam prvih 2h i za sada je zanimljivo. Pod navodnicima jer su od toga 80% vremena bile cutscene :D

Da li se isplati uopće ovo kupovati ako je igra takva? Nemam nekog velikog iskustva s walking simulatorima osim par indie igara poput Gone home, ali me zanima da li bi iskustvo bilo slično ako jednostavno upalim neki longplay na youtubeu i pogledam sve od početka do kraja, pa uštedim novce?

xGAME 11.11.2019. 10:10

Ne mogu ti još odgovoriti na ovo pitanje. Moram ipak više odigrati ili odgledati da mogu dat neko mišljenje.
Ono u što moraš biti siguran je da ti se igra Kojimina igra. Njegov stil je dosta specifičan i dosta često je radnja prerastegnuta i na momente cringy.
Osobno sam uzeo igru jer me priča i setting zanimaju te činjenica da mi se u zadnje vrijeme ništa ne igra pa mi ovo čak dovoljno blesavo izgleda da popunim tu prazninu :D

Morpheous 11.11.2019. 10:31

Citiraj:

Autor xGAME (Post 3353032)
Ne mogu ti još odgovoriti na ovo pitanje. Moram ipak više odigrati ili odgledati da mogu dat neko mišljenje.
Ono u što moraš biti siguran je da ti se igra Kojimina igra. Njegov stil je dosta specifičan i dosta često je radnja prerastegnuta i na momente cringy.
Osobno sam uzeo igru jer me šriča i setting zanimaju te činjenica da mi se u zadnje vrijeme ništa ne igre pa mi ovo čak dovoljno blesavo izgleda da popunim tu prazninu :D

Thx na infu :chears: Zapravo sam najviše postavio ovo pitanje jer sam svojevremeno odgledao jedan longplay od Beyond two souls. Super priča, ali sa jako malo interaktivnosti i zapravo ne bih imao volje držati kontroler u rukama satima da bih svakih 5 minuta stisnuo jednu tipku, pa mi je gledanje tog longplaya došlo kao gledanje nekog filma. U cijeloj igri ima možda 10% samog igranja, a usudio bih se reći i manje od toga i to ako gledamo i interakciju igrača u dijalozima, a ne samo micanje lika po ekranu. Naravno, postoje razne odluke kroz igru, ali to je sve minimalno i ide se uvijek prema cilju uz poneku varijaciju. U tom slučaju mi se nikako ne isplati kupovati tu igru jer bih dobio sličan osjećaj gameplaya zbog minimalne interakcije igrača.

mamutarka 11.11.2019. 10:36

nebih ja to uspoređivao sa beyond two souls koji je više kao nekakav film u kojem ti čak nešto i upravljaš, slično kao heavy rain, until dawn etc.

death stranding imaš kaj za igrat i to dosta, samo eto ima i tih cutsccena filmskih dugačkih, al kad se igra se igra i to pošteno

bar sam ja taj dojam dobio u ovih par dana što sam gledao stream

Mommistake 11.11.2019. 10:38

Ja sam se zaletio neki dan na twitch i idem vidjeti gameplay. Prvih 10 streamera koje sam kliknuo, svi su bili u cut scenema, nigdje gameplay...

Rage quit Twitch :D

Hrconja 11.11.2019. 10:39

Što više igram to postaje sve bolje i bolje. Ali ako ste call of duty fanboy ili niste nikad igrali Kojimine igre onda vam se možda i neće svidjeti jer se na početku sporo razvija radnja

mamutarka 11.11.2019. 11:29

kojima ruši rekorde :D

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net...60&oe=5E40B87D

Deathwish 11.11.2019. 15:47

Za one koje zanima Metal Gear Explained https://www.youtube.com/watch?v=aaLiLRVeaZA

Manuel Calavera 11.11.2019. 21:29

Citiraj:

Autor Deathwish (Post 3353148)
Za one koje zanima Metal Gear Explained https://www.youtube.com/watch?v=aaLiLRVeaZA

:roller::lol2:

Morpheous 12.11.2019. 08:26

Citiraj:

A u k*rac :lol2::lol2::lol2::lol2: TO JE PRIČA METAL GEARA? Nisam uspio pratiti već nakon minute i pol i onda još lik veli "this is where things start to get little confusing" i rasplali do kraja.....na čemu su ti ljudi bili kada su tako ispremiješali priču po nastavcima koji su pak razbacani po različitim vremenskim razdobljima malo u budućnost i malo u prošlost....usput imamo i ne samo dvostruke nego i trostruke agente, likove čija imena se mijenjaju 3-4 puta kroz serijale, vampirske likove, ljubavne priče....

gin.tonic 12.11.2019. 10:45

Igra navodno počinje nakon 20h igranja? :kafa:

mamutarka 12.11.2019. 12:04

:D :D

Morpheous 12.11.2019. 12:33

Ok, sad definitivno gledam longplay na youtubeu umjesto da kupujem igru :D Prema onome što sam čitao čini mi se kao walking simulator i fetch quest simulator u jednom.

Manuel Calavera 12.11.2019. 13:19

Odigrali smo najiščekivaniju igru godine i jedno je sigurno, isplatilo se čekati

Citiraj:

Ako vam se čini jednolično i dosadno, donekle ste u pravu. Da se radi o bilo kojoj drugoj igri, ovaj tip misija bio bi neizdrživ gnjavež, ali iz nekog neobjašnjivog razloga, sav ovaj istovar-utovar u ovom slučaju funkcionira. I ne radi se o rezultatu predimenzioniranog hypea povezanog s Kojimom. Osobno, nikada nisam razvio opsesiju Kojimom niti je njegovo ime dovoljno da me igra istog trena pridobije, ali "Death Stranding" me oduševio. Zašto? Nemam pojma. Vratit ću se na početak teksta i ponoviti da nemam pojma kako bih bilo kojeg prijatelja uvjerio da je ovo dobra igra. Sve što izgovorim zvuči neizdrživo dosadno, ali previše sam se puta zatekao kako hipnotizirano analiziram svoju sljedeću isporuku. Štoviše, malo me koja igra toliko privukla i tjerala da idem dalje i vidim kako će sav ovaj cirkus završiti.

Brko 12.11.2019. 14:47

Koliko čitam po netu, svatko tko kaže da je igra bezveze, odgovor mu je: "glup si jer nisi shvatio" ili "nisu igre od Kođime za svakoga".

Mašala :)

Garro 12.11.2019. 14:57

Citiraj:

Nasmijao sam se do suza... :D

Citiraj:

Autor Morpheous (Post 3353333)
A u k*rac :lol2::lol2::lol2::lol2: TO JE PRIČA METAL GEARA? Nisam uspio pratiti već nakon minute i pol i onda još lik veli "this is where things start to get little confusing" i rasplali do kraja.....na čemu su ti ljudi bili kada su tako ispremiješali priču po nastavcima koji su pak razbacani po različitim vremenskim razdobljima malo u budućnost i malo u prošlost....usput imamo i ne samo dvostruke nego i trostruke agente, likove čija imena se mijenjaju 3-4 puta kroz serijale, vampirske likove, ljubavne priče....

Kojima je lud ko puška...

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3353508)
Koliko čitam po netu, svatko tko kaže da je igra bezveze, odgovor mu je: "glup si jer nisi shvatio" ili "nisu igre od Kođime za svakoga".

Mašala :)

Vrag mi nije dao mira pa sam išao pročitati priču Death Strandinga, jer i tako nemam namjeru igrati igru.

Nakon pročitanih par rečenica, mogu samo reći: W. T. F!? Nisam imao snage dovršiti čitanje tih baljezgarija.

Kojimi je bolje da se ostavi teških droga ili bar promijeni dilera, jer priča zvuči kao gadno loš trip.

edit: evo skeča koji kao da je Kojima pisao: https://www.youtube.com/watch?v=IHQr0HCIN2w :D

Deathwish 12.11.2019. 15:12

Citiraj:

Više manje da, dodano malo komedije ali je i preskočio neke stvari. Tipa kako u mgs V nisi zapravo big boss, nego medic koji je imao operaciju lica(face off) i misli da je on, a cilj je tipa dati svima nuklearke kako bi imao world peace. A da ne spomenem virus koji te u ubije ako Govoris specifični jezik

Mommistake 12.11.2019. 15:20

I meni igra stigla.

Ali tek ću doći doma oko 20h dana, jbmu.

Javim se oko 23h. :D

Prođem pa ide dalje ;)

Manuel Calavera 12.11.2019. 18:34

Citiraj:

boldano je najjači dio :roller:

Ma najjače kod MGS serijala je što ne znaš s kim igraš. Ovako tko gleda sa strane površno misli da je to jedan te isti lik, no to su sve klonovi i kojekakve rodbinske veze :roller:

Citiraj:

Autor Deathwish (Post 3353518)
Više manje da, dodano malo komedije ali je i preskočio neke stvari. Tipa kako u mgs V nisi zapravo big boss, nego medic koji je imao operaciju lica(face off) i misli da je on, a cilj je tipa dati svima nuklearke kako bi imao world peace. A da ne spomenem virus koji te u ubije ako Govoris specifični jezik

boldano - OK that's new :roller:

Nije se ovaj u video ni osvrtao nešto puno na MGS V (kojeg btw donwloadam :D)

Citiraj:

Autor Morpheous (Post 3353440)
Ok, sad definitivno gledam longplay na youtubeu umjesto da kupujem igru :D Prema onome što sam čitao čini mi se kao walking simulator i fetch quest simulator u jednom.

Čuj teško da je fetch quest kao u TES serijalu. Očito je to drugačije i da je mnogima odlična igra, kao što sam quotao gore ili spomenio više igrača koji uz to nisu neki Kojima fanboyevi

Brko 12.11.2019. 18:44

Citiraj:

Isuse... sad znam zašto sam ovo zaobilazio u svojim PC gamerskim počecima :)
Ovo ko da je pisao netko tko piše HR sapunice :D

Manuel Calavera 12.11.2019. 18:50

Priču na stranu, MGS je ipak kultni stealth/high-tech/spec-ops/nindža kornjača serijal. Inovativni Boss fightovi, a pogotovo kultni sa Psycho Mantisom je čudo neviđeno gaminga, "neprevaziđeno" što bi rekle komšije. U ono vrijeme do MGS3 ništa mu nije bilo blizu, barem u tom nekom nedefiniranom žanru

Mommistake 12.11.2019. 20:24

Instalira se, piše još 107 min :)

1

Mommistake 13.11.2019. 08:04

Eto, igrao jučer sat i pola.

Odigrao Prologue, meni je igra top za sada.

Jest da se u tih sat i pol igra svega 15 min, ali... Kakva igra, kakva priča, kakva atmosfera, kakva MJUZA i ono najbolje, kakva grafika...

Po meni najbolja grafika, tj. okoliš od kada igram PS4. PS4 Pro, 65" 4k TV, HDR upaljen, nemam riječi. Niti trža, nemaš osjećaj da je na 30FPS-a, PS ne buči, uglavnom, nemam zamjerke.

Danas ne znam hoću li stići igrati, ali drži me brutalno.

Cutscene ni malo dosadne, već je neki osjećaj kao da gledaš film.

Dajte čujte soundtrack...

Badboy 13.11.2019. 09:11

Bolesna mjuza,al mgs 2 jos uvijek vrh vrhova

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk

Mommistake 13.11.2019. 09:36

E, da.
Kada predaješ cargo koji nosiš, meni je isti kao kod MGS4 :D

Font, meni, fakat isti MGS :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:55.