PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Konfiguracije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=28)
-   -   matična ploča (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=29836)

E.T. 22.12.2005. 21:48

Sve zavisi o tome za sta mislis koristiti racunalo i koje su ostale komponente... Ako neces oc-ati i/ili imas BOX cooler pa ces ici samo vidjeti do kud ide bez dizanja napona, ako ti netreba SLI, RAID opcije i mogucnosti te nezanimaju, onda nema smisla bacati novce na "visak tehnologije" na ploci. U tom slucaju uzme se neki "obicni" nForce4 chipset il jeftiniji ULI1695 (on ima i SATA2) il Via 890...
Uglavnom ni s navedenom (a bome ni s jeftinijim) Gigabyte plocom neces imati problema, niti bi, recimo, 99% korisnika skuzilo razliku u odnosu na Epox, DFI, ABIT...
Dakle-ovisno o namijeni (spomenuto u prvoj recenici)-nekome gamerski nastrojenom vise bi se isplatila kombinacija jeftinija ploca (500-800Kn) i bolja graficka kartica...
E da i dobrodosla na forum! :beer:

zippo 22.12.2005. 21:57

I ja kazem dobrodosla :clap:

mighty 23.12.2005. 08:44

Citiraj:

Originally posted by gunje
prvo ne moraš psovati, drugo ja se slažem da je epox dobar i da ste vi iskusni, mislim sve to stoji ali samo želim reći da je Gigabyte cjenjen proizvođač u svijetu pa valjda mu onda ploče nešto valjaju i kako to misliš mogu ga zaboraviti a uostalom u Bugovom dvobroju ovo ljeto oni su istakli neke druge marke uključujući i Giabyte a ja mislim da oni itekako znaju o čemu govore.
rado bih kupila Epox ali ne mogu ga ovdje nabaviti.
ne znam oko čega se svađamo sve će se to brzo promojeniti jer tehnologija ide dalje a došla sam vas na forumu pitati savjet, čuti vaše mišljenje ne trebaš odmah tako biti neugodan

samo da razjasnimo: ti si ta koja je prva postala neugodna.pročitaj malo bolje svoj prethodni post.

stuc 23.12.2005. 09:24

[QUOTE]Originally posted by gunje
prvo ne moraš psovati, drugo ja se slažem da je epox dobar i da ste vi iskusni, mislim sve to stoji ali samo želim reći da je Gigabyte cjenjen proizvođač u svijetu pa valjda mu onda ploče nešto valjaju i kako to misliš mogu ga zaboraviti a uostalom u Bugovom dvobroju ovo ljeto oni su istakli neke druge marke uključujući i Giabyte a ja mislim da oni itekako znaju o čemu govore [/QUOTE)

Gigabyte ,Asus,Epox,Foxconn... itd...
svi su oni dobri i cjenjeni proizvođači ploča ali radi se o tome da svaki od njih ima bolju ili lošiju seriju(model) ploča. Bug ? Se šališ ili si ovo ozbiljno mislila ? U 99% takvih časopisa se piše za onoga tko više plati:smoke: Oni pišu ono što ti "želiš" čitat:D Ako 100 ljudi kaže za neku ploču da je dobra , onda tu nema rasprave.... ja te neću ubjeđivat da kupiš Epox jer imam Intela P4 i nemam pojma o toj ploči ali okladio bi se da si zapela za Gigabyte jer je vjerojatno neke ljepe boje ?:D Kod računala je najvažnija stabilnost i da ne moraš svako malo "servisirat" pa se isplati i zekati sa narudžbom. U svakom slučaju ovdje se nitko ne vodi politikom "nek susjedu crkne krava" te možeš dobit samo dobar savjet. :gringo:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:24.