![]() |
Ja sam se sa svojih 82kg objesio za njega. Malo se čulo savijanje ali nije otišao nikuda :)
U njemu će biti 13kg UPS i par kg skalamerije pa će nadam se biti OK. |
Zavari čeličnu pravokutnu cijev na mjestu vješanja i ništa se neće saviti. :)
|
Dobro kaže Lewis, jedno od rješenja da se ne iskrivi i ako ne smeta > https://www.bauhaus.hr/zidni-nosaci/...ice/p/10691024
Poželjno montirati prije nego se ormar iskrivi :D |
Ljudi moji, s čim bi trebao napuniti 6U ormar da mu se iskrivi? Eventualno s betonskim serverima. Dajte ne dramite :)
|
Na kraju to zavrsi kao kod mene, skines zidni nakon XY vremena i kupis podni (ili usarafis nogice u zidni i postane podni :)). Dakako to je za ove 15+ unita. Ovi malo 5/7/9/12 unita us jos ok za Zid jer nemos objesit puno.
Imam jedan 9U na zidu ali u njemu svega jenu strujnu letvu, mali switch i NAs tak da tezi je ormar od opreme :). |
Tražim isto neki 12-15U ormar za na pod, pa ako nekome pomogne čini mi se da Elmaž ima dosta dobru ponudu po OK cijenama.
https://elmaz.hr/ponuda/PAS002-komun...dni-ormari-19/ |
Da oni su ok, ja sam moj 27U kupio kod njih (i hrpu druge mrežne opreme od kabela,patch panela, keystone konektora, polica...). I brzi su u komunikaciji/slaganju ponuda...
|
Ja sam uzeo na amazonu svoj, bila je cijena 30% manja nego kod nas, tako da treba provjeriti sve izvore kada se odluči za nešto.
|
Ja sam 17u podni rack stavio na zid na nosače za klimu. Još nije pao, a ka'će ne znam.
|
Citiraj:
jbmt, kod nas je sve najskuplje izgleda. od boce vode u dućanu pa do svega ostalog. ontopic: https://www.instar-informatika.hr/po...58762/product/ imam ovog, nemam zamjerki osim na porast cijene 2021 godine koštao je 305 eura, sada je 538 € |
Da li mogu APC SmartUPS 750kVA (11kg) staviti na dno zidnog ormara ili da ga ipak stavim na neku rack policu?
|
Pa trebo bi on doci sa rail kitom/vodilicama, ili ako "stede" onda se sigurno mogu zasebno kupit vodilice.
Boje ce mu biti da ima malo zraka od dolje nego da samo lezi na polici/stolu... |
Citiraj:
Za UPS od pola megavata vjerojatno zidni ormar nije prikladno mjesto jer stvar teži više tona :D Nego, taj 750VA dolazi u dvije verzije koliko mi je poznato, rackmount verzija ne usisava zrak ni odozdo ni odozgo pa nema problema da bude na dnu, a ova druga verzija što izgleda kao pola mini-tower kućišta ima nogice odozdo, a mislim da ionako ne usisava zrak od ispod pa isto nema problema da bude na dnu racka. |
Hehe, lapsus da :D Minitower kućni SOHO 750VA, nije rack mount.
Kad ga stavim na ono ranko dno ormara sve se malo savine a zadnji kraj legne na one otvore koje treba izbiti za kabele i ventilator. Rackmount verzija je p.k. skuplja i ima Li-Ion bateriju. No go :) |
Citiraj:
Ja sam kod sebe drzao Synology RS1221+ sa 8 diskova (i to se nakupi 10ak kg) na polici na izvlacenje (pa nisam morao kupovati Synology Rack vodilice koje su 100€ a police sam ionako vec imao :)). P.S. Ako se odlucis za policu javi se na PM, imam nekoliko komada na prodaju (na trznici su). |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:57. |