![]() |
Nema kod nas digitalnih kartica za skupljanje bodova.
|
Citiraj:
Jesi siguran? https://www.multipluscard.hr/ a vjerujem da i druge trgovine imaju nesto slicno... |
Citiraj:
Multipluscard je imao potencijal, ali s obzirom na agrokor mogu ga samo ukinut. Jos cemo neko vrijeme nositi novcanike. BTW u Elipsu nemaju beskontaktno placanje:stoopid: |
Pa postoji limit do kojeg možeš bezkontaktno.
Ovdje je $100, cca 500kn. |
Citiraj:
Isto radi, ali za Wave2Pay ti PBZ uzima neke pare (iako i to mozes imati besplatno ovisno o onim nekim nivoima ili koji q). Dakle, motiv i dalje ne vidim. Citiraj:
Tamo i ovi "najmanji", tipa male Prehrane, NTL-ovi i slicni imaju to vec duze vremena. Citiraj:
Citiraj:
Sto se tice "slanja love", da, ocito to nije bas kao PayPal, jel... Barem ne jos. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
https://i.imgur.com/tY8iril.jpg https://i.imgur.com/s0HFwBp.jpg Recimo, za Crodux imas vise detalja. To valjda ovisi o samom prodavacu...:lol2: https://i.imgur.com/7cDYsGq.jpg |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Ili netko nije dobro prijavio ducan ili je blagajna u podrumu pa nema signala. |
Citiraj:
Citiraj:
Ali vidis, dobra poanta, tamo u shopping centru Precko u Lidlu u podrumu skoro da nikad nema signala, tako da ovakav nacin placanja ne bi ni sljakao... |
Meni konzum ne zeli preko moba jer teta tvrdi da to nije kartica i da ce dobit otkaz ako provucem "to" :roller:
Isto koristim 2 godine wave2pay. Zadovoljan skroz. |
Citiraj:
|
Ne znam da li je procedura u hr drugačija, ovdje doslovno instaliras aplikaciju, ideš na dodavanje kartice, ubacis podatke i gotovo.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pa da, ne kužim ove priče o odlascima i aktivacijama u bankama.
|
Da sumiramo, jer imam filing da jedni pricaju o jednome, a drugi o drugome:
Google pay - ne moras ici u banku, sve odradis na mobu bilo dodavanjem kartice u gpay app ili kroz novi app od pbz internet bankarstva koji za tebe u 2 klika doda karticu u gpay. Gpay app samo instaliras. Nema kerefeka. Wave2pay - moras doci do 2 koda za aktivaciju wave2pay appa. Ako to mozes dobiti "od doma" onda bi svi voljeli znati kako. Inace moras ici u banku jer ako ti je prvi put to znaci da ugovaras novu uslugu i ceka te par potpisa. Naknadni aktivacijski kodovi se vjerojatno (kao i za ostale usluge) mogu redistribuirati kroz mpbz sajt. |
Naslov je Google pay I ne znam zašto se piše o wavetopay
|
Ako ne mozemo povuci paralelu s nekom slicnom/istom uslugom mozemo se komotno nastaviti informirati na indexu. Buba je pitao o pbz usluzi, ne znam sto ti nije jasno
|
Ja sam danas detaljno istestirao Google pay i sve uredno radi na svim mjestima koja primaju beskontaktno (bili su, doduše, većinom PBZ-ovi POS-ovi u Hrvatskoj), a nije bilo problema ni u Mađarskoj (Spar, Penny, Lidl, Tesco) osim što je terminal banke koju koristi Penny iz nekog razloga tražio potpis slipa.
|
Gingerbread je dosao 2011 skupa sa ugradenim nfc-om. Mi vec dugo imamo nfc kod androida, samo sto dosta mob ih nije podrzavalo, ali vjerujem da vec u sadasnjosti rade na tome da svi budu, nešto kao tipa, univerzalni kabel za punjenje jer svi imaju isti.
|
Citiraj:
Tu je "problem", odnosno dok ne postane ozbiljnija usluga ne služi u biti ničemu. |
Citiraj:
Citiraj:
Jedini fail u cijeloj ovoj priči je činjenica da moraš imat zasebnu app za beskontaktno plačanje - al ne bi bilo bolje da je ta usluga implementirana u nativnoj app za internet bankarstvo? |
Citiraj:
|
Citiraj:
"Interface" je prema PBZ karticama tekućih računa, ali isto tako ostale banke koje koriste te beskontaktne kartice mogu sklopiti ugovor s Googleom. Za razliku od postojeće PBZ-ove usluge koja ima istu funkcionalnost i koja košta 2 kn mjesečno (Wave2Pay), ova usluga je besplatna i ne moraš vidjeti banku kod aktivacije. Citiraj:
Meni je to prednost. |
Inače, DM-ova loyalty kartica je prva koja se pojavila u GPayu za dodavanje. Dovoljno je skenirati barkod s originalne (nove) kartice.
|
To s loyalty karticama mi je odlicna stvar jer imam samo 6 slotova za kartice u novcaniku. Inace ih sada ima fakat puno podrzanih, dovoljno da pod Passes upises "croatia" i izlista valjda sve podrzane.
|
Uf pa ovo za loyalty je glavno, šta ne spominjete to :D
Jel ima i metro kartica? Pa pola novčanika ću izbacit :) Edit: dodao i metro, pa ovo je preporod :) |
Pa baš, da ne spominjemo da moš i darovne pohranjivat unutra :D. Onak cijelu temu borba između stickera i aplikacije ...ni mi bila zanimljiva, sad ovo sa ostalim karticama nije uopće loše ....
|
Mene jebe što ne radi na rootanim telefonima😢😢😢
|
Citiraj:
Znači, neovisno o banci, kartici itd. Ovako je to samo drugačiji interface koji ne ukida odlazak u banku po ugovor, karticu i ostalo. No to bi značilo i ozbiljnije postavljanje Googlea kao payment gatewaya. Ja npr. nisam PBZ korisnik, što znači da mi GP ne služi ničemu. A oni korisnici koji imaju tu uslugu bez obzira koje banke praktički ne dobivaju ništa novo. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:24. |