PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Električna četkica za zube (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=291561)

telefunken 11.08.2020. 09:35

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 3426519)
Pozdrav, planirao sam uzet električnu četkicu neku pa reko da pitam malo ostatak kakve koriste. Pročitao sam gornje postove i primio i njih na znanje. Neki mi govore šta uzimat električnu kad možeš za 30ak kn curaprox, samo si kao vidi koja ti odgovara da li soft ili ultra soft tj. 1500, 3000 ili više vlakana. Pa sam sad tu malo stao razmišljat i ne znam šta točno uzet, da li električnu ili curaprox, pa da ribam ručno :D

evo nakon 2,5god korištenja mogu reći da sam super zadovoljan svojom kupnjom
Ono što bih napomenuo je da električna ne isključuje upotrebu obične i obratno. Naime s električnom kad perem imam osjećaj da sam stvarno izribao zube i skinuo sve naslage no s običnom puno bolje operem meso i jezik, štoviše, s električnom imam osjećaj da oštećujem meso. Neki prosjek korištenja je da perem 5 dana s elektičnom pa 2 s običnom. Od običnih koristim lidlove ultra soft koje su se pokazale vruhnski omjer cijene i kvalitete
I niti električna niti obična ne mogu zamijeniti konac za zube pogotovo ako imaš jako stisnute zube

Ziga 11.08.2020. 15:09

Citiraj:

Autor telefunken (Post 3428475)
I niti električna niti obična ne mogu zamijeniti konac za zube pogotovo ako imaš jako stisnute zube

Apsolutno potvrđujem

imam električnu četiku za zube
imam Philipsov tuš za usta u koji stavljam Listerine vodicu

i svejedno nakon toga moram koristiti zubni konac

Pentel33 11.08.2020. 15:14

Citiraj:

Autor Ziga (Post 3428601)
imam Philipsov tuš za usta u koji stavljam Listerine vodicu

Totalno pogrešno i bez svrhe, u tuš se toči obična voda.

danijel_b 11.08.2020. 15:29

Imam i OralB i Phillips Sonicare. Sto se tice ciscenja naslaga jednako su dobre.
Phillips je doduse bolji za zubno meso i za ciscenje izmedju zubi jer iznimno jako vibrira dok oral B samo rotira. Phillips baterije traju puuuuuuno duze. Oral B nema skoro nikakve razlike izmedju najjeftinijih i najskupljih modela. Ako su vam zubi manji Phillips se zbilja moze zagurati do umnjaka i moze doprijeti na sve 3 plohe jednako dobro.
Moj glas bi isao definitivno za Phillips, iako je mislim dosta skuplja investicija.

Gesendet von meinem LM-V405 mit Tapatalk

Ziga 11.08.2020. 17:08

Citiraj:

Autor Pentel33 (Post 3428604)
Totalno pogrešno i bez svrhe, u tuš se toči obična voda.

meni je s Listerineom OK

em ide jako malo tekućine u posudu
em osvježi usta

Pupo 24.06.2021. 15:34

Malo dižem temu. Raspitivao se tko u zadnje vrijeme i kupovao?

Budžet mi je nekih 100€ za četkicu. tnx.

telefunken 25.06.2021. 11:22

Jel tko koristi tuš za zube iz Mullera, Sensident? Ako da, kakva su vam iskustva i da li ste možda koristili neki drugi tipa Waterpik pa da ih možete usporediti?

mamutarka 25.06.2021. 11:30

ja samo waterpik koristim, mogu preporučit

b1tterman 25.06.2021. 12:37

Dobio od žene Oral B IO 9 za Božić - apsolutni vrh svih četkica. OLED ekran, AI praćenje pranja u stvarnom vremenu, LED indikator za pritisak, timer s vibracijom za intervale kad nije spojeno na mobitel, putna kutija koja je bezicni punjac... sve odlično osim visoke cijene i to što baterija traje jedva 5 dana ako se redovito koristi. Lamborghini među četkicama.

m4dm4n 25.06.2021. 13:14

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3527769)

Xiaomi ultrasonic T100 cetkica, cca stotinjak kuna sa dvije cetkice. Jako dobro ocisti naslage sa zubiju.

flajpan 25.06.2021. 13:32

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3527769)

Imam Oclean One i Oclean X Pro - obje su super. Ova druga je manja i ima OLED ekran gdje možeš birati načine četkanja.

masterCG 25.06.2021. 13:35

Citiraj:

Autor b1tterman (Post 3528048)
Dobio od žene Oral B IO 9 za Božić - apsolutni vrh svih četkica. OLED ekran, AI praćenje pranja u stvarnom vremenu, LED indikator za pritisak, timer s vibracijom za intervale kad nije spojeno na mobitel, putna kutija koja je bezicni punjac... sve odlično osim visoke cijene i to što baterija traje jedva 5 dana ako se redovito koristi. Lamborghini među četkicama.

Drugim rijecima hrpa nepotrebnih gluposti koji su ubaceni na cetkicu tek toliko da dignu cijenu. :)

Kao sto kolega iznad kaze, xiaomi T100 i peglaj.

m4dm4n 25.06.2021. 15:24

Citiraj:

Autor masterCG (Post 3528066)
Drugim rijecima hrpa nepotrebnih gluposti koji su ubaceni na cetkicu tek toliko da dignu cijenu. :)

Kao sto kolega iznad kaze, xiaomi T100 i peglaj.

Više ni zube ne znamo oprat bez da nam netko ne čestita na Oled ekranu. 😃

mkey 26.06.2021. 17:34

Ja imam od Digoo četkicu s BG, više niti ne prodaju taj model, kupio pred kakve tri godine. Mislim da su te vibracijske dosta bolja opcija od bilo čega drugog što sam probao.

U principu, razmišljao sam da uzmem novu ali imam još preko deset četkica za ovu :D tako da sam zalockan na ovaj model još 2-3 godine ili možda nešto manje ako ova krepa. Ali dobro gura, baterija traje preko tri tjedna za 2-3 pranja dnevno.

Old.machine 03.08.2022. 19:43

Imam Panasonicov EW-DJ40 tuš za zube već više od dvije godine i dosad je radio bez većih problema. U zadnjih mjesec dana nisam ga koristio i kad sam ga prekjučer išao upaliti nije davao nikakve znakove živote. Kad sam otvorio poklopac za baterije imam što za vidjeti:

https://i.imgur.com/cCrSuAD.jpg

https://i.imgur.com/o6Y2cLC.jpg

Voda i vlaga našle ulaz? Probao sam na ovaj poklopac namakati u WD40 ali ništa. Nove baterije također ništa. Ima li mu spasa ili da ga bacim u smeće?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:24.