PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Izašao Firefox 1.5 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=29033)

domy_os 04.12.2005. 19:19

Mene najviše živcira kad imam pokrenut istovremeno Firefox i krenem igrat NFS MW, slika se jednostavno zaustavi i stoji pa se nakon sekundu pomakne malo pa stoji i tak jedno vrijeme.

JC Denton 04.12.2005. 19:42

Citiraj:

Originally posted by JC Denton
Cini mi se da je i meni Firefox uzrokovao iste probleme... povremeno mi sistem uopce ne reagira, treba mu pol minute da podigne neki mali programcic, a disk uopce ne radi... i redovito mi nece u tom trenutku podic ni task manager. Tek kad prodje pauza od 10-20 sekundi... ima jos brdo takvih prmjera, i cini mi se da je instalacija Forefox-a 1.5 bila u isto vrijeme kad i pocetak tih problema (koji me izludjuju...) I sad nakon virus scana i adware scana... ostaje mi jos stavit stari Firefox.. cak se i nadam da je to problem jer me uzasno zivcira ta povremena neresponzivnost sistema buduci da su Win stavljeni svježi pred tjedan dana...
Evo, detektirao sam problem. Problem mi nije bio u samom Firefox-u nego u njegovoj interakciji sa SOPHOS AntiVirus-om. Nakon instalacije Firefox-a 1.5, SOPHOS AV sweep program se iz nekog razloga pokrene dvostruko(iako u TaskMagangeru prikaze samo jednu instancu..ali se moze dva puta "ubit" :) ) i povremeno zauzima 20% procesora bez da ista radi.
Vjerojatno ce novija verzija AV programa rijesit taj problem, jer mi se cini da je glavni krivac AV software.

domy_os 04.12.2005. 22:10

A šta je onda kod mene? Ja nemam Sophos AV nego NOD32.

zippo 05.12.2005. 00:16

Extenzija

Bog Costa!
Instalirao sam tvoju extenziju, radi ali imam mali problem. Kliknem na nju i otvori mi izbornik ali skroz crne pozadine neke stvari vidim ali neke ne. Pojave se kada prođem mišom preko njih. Kako da promjenim boju pozadine padajućeg izbornika? Firefox je 1.5 a tema na njemu iFox 1.6:confused:

zippo 05.12.2005. 00:29

Riješeno!

Riješio sam!
Koji shit samo sam zamijenio temu i gotovo. Sve vidim normalno. Sorry zbog nepotrebnog pitanja!
Misliti, misliti a zašto imaš glavu ?
(da nisam nikog čuo o onom o slami i džepovima :rambo: )

Red Worm 25.12.2005. 22:42

Eto, bas danas stavio ver. FF-a 1.5. I sad me zanima gdje se na njoj podesi za hrvatski jezik. U verizijama do 1.0.7 - je to bilo moguce podesiti.

I sad trazim i negdje ne vidim tu opciju. :confused:

Red Worm 25.12.2005. 22:48

A da naso sam.

Treba malo gledat. :o

:beer:

Red Worm 28.12.2005. 16:42

Kako odblokirat slike s sajta na kojem sam blokirao prikaz slika.

Stvar je sto me mogu naci, zapravo mogu naci, gdje su se prije nalazile slike. Ali takav je sajt da se neda odblokirat. :confused:

domy_os 29.12.2005. 01:38

Imaš tipku Exceptions pored Load images... u Options -> Web features. Tak je barem u staroj verziji.

Red Worm 29.12.2005. 07:51

Hvala ;)

Red Worm 04.01.2006. 17:26

Zanima me koliko kod vas FF 1.5 trosi resursa?

Kod mene 58. 820 K, mjereci - na stanici google.hr

Cini mi se previse.... :confused:

A kod Vas?

McG 04.01.2006. 18:09

Kod mene je trošil 150 - 200MB.........majku mu.
Sad sam (opet) na Operi 9.0, otvoreno 5 tabova i troši podnošljivih 37MB:)

EDIT: Evo jedan link za optimizaciju Firefoxa. U polje za upis web-adrese treba upisati about:config i otvara se mogućnost vrlo detaljnog podešavanja Firefoxa.

atha 06.01.2006. 20:54

ima nesto sto me jako smeta.

prva stvar je sporost kod nove verzije. sporost prvog ulaska u browser.

druga stvar je sto klikom na neki drugi bookmark iz bookmark toolbar foldera automatski otvara taj novi tab, i odlazi mi iz taba u kojem trenutno radim. to nije bio slucaj kod stare verzije.

postoji li rjeshenje ili vracam staru verziju?

McG 06.01.2006. 22:09

Citiraj:

Originally posted by atha
postoji li rjeshenje ili vracam staru verziju?
Na ovom linku koji sam gore postal imaš kak podesiti sve živo u Firefoxu, samo kaj ima malo više posla s tim, ali kad jedmput podesiš......bog, bogova:)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:52.