![]() |
Citiraj:
A nekad te baš sjebe |
Ja sam prekrižio CCleaner nakon što su počeli s onim active monitorig sranjima, eventualno izvrtim portable verziju i to je to. Bio je normalan lagan program, ali počeli su siliti tu pro verziju, active monitoring i updateove, a sad još i ova sranja...
|
Citiraj:
|
Instalirao procces explorer i ko za qurac neće se više procesor opteretit na 100%. To traje već 4 dana. Nisam imao instaliran CC cleaner mada sam razmišljao da ga stavim i probam. Dobro da nisam.
|
Citiraj:
@mob |
Citiraj:
Ni ovo s CCleanerom ne bi došlo u javnost da treće strane nisu digle uzbunu. Avast Clarifies Details Surrounding CCleaner Malware Incident |
|
No, i dalje nitko nije rekao je li CCleaner nešto za sobom ostavio u OS-u i nakon deinstalacije te ako je, kako to ukloniti ?
|
Ne znaju da li je ostalo još nešto. Sam malware je bio dio CCleanera, ali u međuvremenu je otkriveno da je to samo dijelić puno veće priče o potencijalnom napadu nalik na nedavni WannaCry/NotPetya. Uglavnom, generalno sranje.
|
Citiraj:
Ja bih reinstalirao OS i promijenio passworde na svemu bitnome na sto si se prijavljivao. I BTW ne kuzim sto ce vam tocno CCleaner i slicni programi. Ta ideja da registryu treba nekakvo ciscenje je totalna budalastina. Svi ti programi za "ciscenje i ubrzavanje Windowsa" su prodavanje magle koje donosi vise stete nego koristi. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Opet ja.
Opet mi se to sranje javilo i imam sad detaljniju sliku procesa šta zeza. :hitthewal: https://ibb.co/eznGdk Pa ako tko zna s čime se to ovo moje čudo bori, jer već sam nanovo stavljao windoze i ni to mi nije pomoglo. update: https://ibb.co/eGi3r5 |
Ignis.sys je dio bitdefendera. Barem po slici on zdere 23% cpua.
I, no offense, al rijesi taj nered. Imas pokrenuto i Origin, i bnet, i Galaxy klijent (GOG) i live update i msi update. Nije bitno sta imas rama, al ta govna stalno nesto glodju u pozadini, mozda je neko od njih izludio bitdefenera pa ovaj scanira stalno. |
Citiraj:
Hvala. |
|
Nažalost, cryptocurrency mining + ransomware prijetnjama se ne nazire kraj.:nono: Sve gore i gore.
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:18. |