PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Tvornički zapakirane komponente (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=284576)

Brko 06.03.2017. 14:21

Citiraj:

Autor bertone (Post 3032974)
Ja sam napisao iz osobnog iskustva i nema ništa "tajno" kod mene... na kraju, na jednom od paketa je bio lupljen štambilj carinjeno pa preko njega drugi da roba ne podliježe carini...
Za mene "otvoreno" znači da je prerezana ona prozirna okrugla naljepnica na najlonu u kojem je proizvod zapakiran kao i sigurnosna naljepnica na kutiji.

https://s20.postimg.org/i3m7atus9/DSC_1706.jpg

Usput, zaboli me da li netko otvara pakete ili ne dok je roba koju naručim ispravna i onakva kakvu sam naručio... a poanta mog posta nije ni bila carina već ovo što je napisao @Drug Burko :)
Ako radiš na carini pa si se našao uvrijeđen postom, mogao si samo napisati: "Mi ne otvaramo pakete" ... i sve pet ;)

:lol2:

Kakav mrtvi Drug Burko??? :)

Nego, fascinantno mi je da netko tko ima pingvina Tuxa u avataru i tko je na forumu ohoho godina ne zna tko je Igor B. iliti Old Iggy i da ne radi na carini :D Stvarno fascinantno :D

Old Iggy 06.03.2017. 14:26

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3033028)
Nego, fascinantno mi je da netko tko ima pingvina Tuxa u avataru i tko je na forumu ohoho godina ne zna tko je Igor B. iliti Old Iggy i da ne radi na carini :D Stvarno fascinantno :D

Pa ne mora me čovjek znati. i ne mora znati da sam proveo dva desetljeća ne radeći na carini. :D

Brko 06.03.2017. 14:37

A jebiga, to ti je kad su čitali samo Thea Valicha i Olega :D

Old Iggy 06.03.2017. 14:39

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3033034)
A jebiga, to ti je kad su čitali samo Thea Valicha i Olega :D

Bitno da se čita. :D

Prki 08.03.2017. 20:20

Pakete iz vana sve kontroliraju u pošti a kontroliraju ih carinski djelatnici.To što smo EU ne znači da nema carinske kontrole što se uvozi u zemlju.Jedno je ne plačanje carine a drugo je carinski pregled.To je ko da kažeš da se kamioni na granici ne kontroliraju što prevoze,samo nema carinjena robe a pregleda ima i uvijek će biti.Ko ne vjeruje i ne smije o tome govoriti nek si naruči par grama belog i Holandije pa će vidjeti što nema carinskog pregleda.

bertone 08.03.2017. 22:05

Citiraj:

Kakav mrtvi Drug Burko??? :)

Sry, tipfeler... ali ispalo je simpatično :D

Citiraj:

Pa čuo sam za Igora B. ali da li smo skupa pili kavu/pivu - nismo, da li smo radili skupa - nismo, da li je informatika njegova struka - je, da li je moja - nije... i kakve veze ima s time Tux... pa nema u HR 14 korisnika Linuxa pa da se svi poznaju osobno :D

A jbt, pa mora čovjek sve crtati :)

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 3033030)
Pa ne mora me čovjek znati. i ne mora znati da sam proveo dva desetljeća ne radeći na carini. :D

Pa stavio sam smajla koji namiguje = vesela provokacija koja to nije :)

O9g1 08.03.2017. 22:52

Jel se to samo meni čini ili ova tema vapi za Bubbinim komentarom... prosto naprosto ne mogu vjerovati da na ovakvu provokativnu raspravu ne reagira!?
Il' je čo'ek mnogo bolestan (nedajbož!) il' poslom okupiran... vrag će ti ga znati.... :stoopid::stoopid::stoopid:

:D

Old Iggy 08.03.2017. 23:07

Citiraj:

Autor Prki (Post 3034188)
Pakete iz vana sve kontroliraju u pošti a kontroliraju ih carinski djelatnici.To što smo EU ne znači da nema carinske kontrole što se uvozi u zemlju.Jedno je ne plačanje carine a drugo je carinski pregled.To je ko da kažeš da se kamioni na granici ne kontroliraju što prevoze,samo nema carinjena robe a pregleda ima i uvijek će biti.Ko ne vjeruje i ne smije o tome govoriti nek si naruči par grama belog i Holandije pa će vidjeti što nema carinskog pregleda.

Naravno da ima kontrole. Pitanje je čega.
Kao i kod kamiona. Otvara se jako rijetko.

Citiraj:

Autor O9g1 (Post 3034327)
Jel se to samo meni čini ili ova tema vapi za Bubbinim komentarom... prosto naprosto ne mogu vjerovati da na ovakvu provokativnu raspravu ne reagira!?
Il' je čo'ek mnogo bolestan (nedajbož!) il' poslom okupiran... vrag će ti ga znati.... :stoopid::stoopid::stoopid:

Garant se ubija u ćevapima. :D

Bubba 09.03.2017. 00:06

Citiraj:

Autor O9g1 (Post 3034327)

Preso sam na Ryzen.

sinisa1989 09.03.2017. 07:39

Citiraj:

Autor Bubba (Post 3034365)
Preso sam na Ryzen.

Jel bio tvornički zapakiran? :D

lobo64 09.03.2017. 07:46

I ja bi malo onog kaj puši škvadra na ovom tredu...

smirnoff 09.03.2017. 08:20

Ok neki traze factori sealed kutije...i sad se mos napravit pamstan i reklmairat da u kutiji NIJE bilo proizvoda nego hrpa papira...sta sad? Prodavac veli "nema sanse" i ne zeli priznat reklamaciju...

panasonic 09.03.2017. 10:57

Citiraj:

Autor smirnoff (Post 3034414)
Ok neki traze factori sealed kutije...i sad se mos napravit pamstan i reklmairat da u kutiji NIJE bilo proizvoda nego hrpa papira...sta sad? Prodavac veli "nema sanse" i ne zeli priznat reklamaciju...

Lupaš bezveze, tom logikom onda za svaki paket kupljen webshopom možeš reći da je u kutiji bila cigla, a ne proizvod.
Niti ti možeš išta dokazati niti prodavač.
Valjda postoje neki principi i odgovornost u poslovanju.

Igneos Eructid 11.03.2017. 01:45

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 3032872)
Što znači "otvorena"? To što nije zalijepljena / hermetički zatvorena ne znači da je problematično.
Ti bi da tvornice rade maloprodaju? Ono, ozbiljno?
Distribucija ide preko distributera. Tome oni i služe.

Nije to dobra poslovna praksa. Ako netko ima pristup biosu, onda moze i uvalit kakvu komandicu ili nes.

A tvornice imaju maloprodaju, no recimo kod nas ih nema puno, u zadru znam da tvornica kruha ima svoju pekaru, u kojoj su kolaci po 3kn, a kruh isto jeftiniji nego u bilo kojem maloprodajnom ducanu, dok recimo u ducanu od maraske mozes kupiti njihove proivode po diskontnim cijenama...

a ne kosta me nis poslat mejl i pitat bi li isao samo jedan primjerak recimo ploce, cisto da vidim kakav ce stic, ako bi to islo tako...

Forace 11.03.2017. 01:47

Svakako javi kako je prošlo :).

smirnoff 11.03.2017. 08:00

Citiraj:

Autor panasonic (Post 3034458)
Lupaš bezveze, tom logikom onda za svaki paket kupljen webshopom možeš reći da je u kutiji bila cigla, a ne proizvod.
Niti ti možeš išta dokazati niti prodavač.
Valjda postoje neki principi i odgovornost u poslovanju.

saci ti ispo pametan a ja glup, jel?

radim sa ljudima preko 25 godina i u stanju su kupit proizvod sjebat ga i reć da je takav došao i još prijetit inspekcijom....

Wolverine 11.03.2017. 08:53

Bikoz Điđabajt tvornica = pekara

panasonic 11.03.2017. 08:55

Citiraj:

Autor smirnoff (Post 3035239)
saci ti ispo pametan a ja glup, jel?

radim sa ljudima preko 25 godina i u stanju su kupit proizvod sjebat ga i reć da je takav došao i još prijetit inspekcijom....

I kakve sad to veze ima s tvojim prošlim komentarom?
Prvo tvrdiš da ti trgovina može natrpat papir u kutiju ako proizvod nije plombiran, a sad pričaš kakvi su ljudi i da znaju muljati.
Koga briga za muljanja ljudi i šta će on tvrditi nakon kupnje, nitko mu neće vjerovati, a on nek se prijeti s kime hoće.
Nijedna trgovina mu sigurno neće podvaljivati prazne kutije i ostale gluposti.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:24.