![]() |
To je svakako činjenica. :D
Sent from Usreo Mobara |
Meni ne može nigdje otpasti. Samo ostati zalijepljena na zvaku od coolera kad budem skidao :)
Ipak je SSD kopčama uhvaćen i stisnut u sendvič . |
Nisam uspio naći EKWB hladnjake za NVME.
Mislim si uzeti dva komada. Btw, nije ni loša AUORUS hladnjak bakrene boje :) Отправлено через iPhone |
Citiraj:
Zasto bas EKWB cooler za nvme? Koliko vidim kod nas na trzistu jedino ima Axagon pasivni (aktivni sa zujalicom mi ni ne dolazi u obzir) Jel on ok ili treba kupovati neki drugi?:D |
Citiraj:
Recimo da ploče x570 itx imaju hladnjake (sa zujalicom) i Asus B450-I i Gigabyte B450 Auorus Pro već dolaze sa jednim hladnjakom Отправлено через SM-G955F |
Jbga, moja ASRock B450M Steel Legend nije dosla sa nikakvcim hladilom za nvme :D
|
Da li je ovaj heatsink dobro postavljen? Desna strana ide malo gore jer sam stavio dodatan šaraf, pokušao sam takav stavit i na lijevu stranu ali se ne moze zašarafiti pa je zbog toga neravan: https://ibb.co/S049v6T
|
Citiraj:
Prvo gaficku pokusavas naopako i sa poklopcem ugurati u utor, sad ovo.. drzi se ti teorije i dalje i pisanja knjige o Intelovim problemima kako negdje prije rece ;) na drugoj temi... Vidis da nije za tebe bakćanje sa hardwareom - pa borba živa svaki dio koji uhavatis :D Nismo svi za sve, eto ja da trebam nesto programirati, objesio bi se od muke... hebiga ne znam... glup za to. |
Kako bi to trebalo stajati onda?
|
Isto kak je stajalo dok si ploču izvadio iz celofana.
Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk |
Da li je problem što sam skinuo onaj thermal pad ili kako se zove s heatsinka? Može li se normalno vratiti?
|
Naravno da je problem što si skinuo thermal pad. On uz to što provodi toplinu sa čipa na hladnjak, tome još je i izolator da ti ne šlusa SSD negdje. A ti si to maknuo jer eto, micalo ti se.
Nadalje, postavio si hladnjak tako da štitiš SSD od sunčeve svjetlosti. Korisnost hladnjaka je lvl 9000. Aj ti lijepo makni taj shield i vozi SSD bez njega. Ne radiš ti niš na kompu što će pregrijavati SSD i bacati ga u throttle. Ovako samo možeš skurit SSD pa čak i ploču. Ili plati pivo nekom ko zna i kome to ide. Iz osobnog iskustva, već 2 ipo godine vozim NVMe SSD na svojoj ploči bez HSa i sve radi ko bomba. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:43. |