KhongLo |
15.12.2015. 14:19 |
Citiraj:
Autor Rista
(Post 2866856)
Zavisi od igre. Zapravo najcesce nema blackbarova i nema vertikalnog izduzenja, samo je FOV nesto uzi nego na 16:9.
|
Istina! Najčešće je slučaj da je FOV nešto uži, ali ni blackbarovi nisu toliko rijetki. Imam pristojan broj igri u kojima ih vidim (Assassin's creed 1, 2, 3, PES 2015, Murdered: Soul Suspect, Lara Croft and the Temple of Osiris, DiRT 3 Complete Edition su neke od njih). Vertikalno izduženje se stvarno rijetko može naći na PC-u, ali ipak postoji, no ako na monitor priključiš konzolu, tada ćeš ili imati vertikalno izduženje u slučaju da monitor nema 1:1 pixel mapping ili ćeš pak imati blackbarove ako monitor podržava 1:1 pixel mapping.
Meni blackbarovi ne smetaju ni najmanje, ne igram ništa kompetitivno da bi mi uži FOV bio neki limitirajući faktor, a za vertikalno izduženje sam mislio da će mi predstavljati veliki problem kada spojim PS4 na Dell U2415, ali igrao sam tako tjedan dana i bilo mi je ok te bih mogao i dalje živjeti s tim da nisam nabavio LG 24MP57VQ-P. Naravno, to je sve moj doživljaj, no kako više ljudi na istu stvar gleda drugačije, mislim da je ok da im se sve to napomene, pa neka svatko za sebe odluči smeta li ga neki od navedenih efekata ili ne.
|