PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Overclocking (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   venice 3500+ oc (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=27495)

ivan OS 03.11.2005. 17:33

Peh,izgleda da sam pobrisao kad sam rušio Windowse i imao GeIL One.Na ovom linku su ti neke postavke za Corsair-a ali bolje odi na istom forumu u Overclocking database,razlika bi trebala biti u nijansama za bilo koji UTT BH5 ali mucho mucho napona...;)
http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=25447

NAPOMENA:ne diraj heatspreadere,ne isplati se nešto pokidati.Onako kako sam ti napisao ćeš točno znati.Po onom lot# broju znaju... Registriraj se tamo i napišu ti koji su čipovi korišteni...

Wolverine 03.11.2005. 21:30

Citiraj:

Originally posted by -_Bad$ector_-
Ok, thx guys.

EDIT: Blackmack, da vide se mali limovi na svakom čipu, jel to to?

Da to ti je Winbond UTT i slobodno mi možeš dat preko 3v
Taj bi RAM trebo ić na nekih 250 2-2-2-5 @3,3-3,5v ali uz aktivno hlađenje jer ćeš u protivnom dobit jako fini keks sa reš pečenim Winbondom :D

Ako želiš nekaj pitat slobodno pikini PM jer ovak sad samo spamamo temu!

Isus 03.11.2005. 21:47

Citiraj:

Originally posted by BlackMack

A što se tiće BP-a koliko znam on bolje podnosi visoke radne taktove. No to ako te baš zanima pitaj Vedrana on će ti to znat najbolje objasnit

Krivo, čipovi koji su na Brainpower PCBu podnose više napone. to posebice vrijedi za TCCD koji se može lako sjebat ako ga se na duže staze fura s 3,0+V.

Uz BP PCB je ta mogućnost smanjena.

Znači bolje je riješeno napajanje pa s emože s manjin naponom ić na više taktvoe ili niže latencije.

Vedran?jesam li ja dobro shvatio?:D

Helix 07.11.2005. 18:26

Hvala svima na odgovorima, moze samo jedno pitanje da provjerim za kraj...dali twinx - CMX2x512-3200C2 znaci radi bez problema na 2.8v tj bez opasnosti da mi krepa?
hvala!

Wolverine 07.11.2005. 18:46

Da a ako je model sa Winbond bh/ch/UTT čipovima onda može i preko 3v normalno podnositi!

Vedran 07.11.2005. 18:48

Citiraj:

Originally posted by Isus
nisi. :p

kao što blackmack kaže, bp pcb omogućava dosezanje viših taktova. samo i jedino to.

kvaka je u tome što je pri većim frekvencijama izraženiji električki šum (eng. noise). bp ima efikasniji layout komponenti na pločici (u usporedbi s klasičnim pcb-om) koji omogućuje dosezanje većih taktova tj. u određenoj mjeri rješava gorespomenuti problem.

bude 07.11.2005. 22:32

Citiraj:

Originally posted by Isus
Krivo, čipovi koji su na Brainpower PCBu podnose više napone. to posebice vrijedi za TCCD koji se može lako sjebat ako ga se na duže staze fura s 3,0+V.

Uz BP PCB je ta mogućnost smanjena.

Znači bolje je riješeno napajanje pa s emože s manjin naponom ić na više taktvoe ili niže latencije.

Ne znam zasto mislis da bi tiskana pločica mogla dat chipu da podnosi vece napone? Eventualno da je bolje rijeseno hladjenje, ali to nije slucaj ovdje.. Kao sto je vedran rekao radi se o smanjenju sumova s boljim layoutom plocice..

Helix 09.11.2005. 14:58

Citiraj:

Originally posted by BlackMack
Da a ako je model sa Winbond bh/ch/UTT čipovima onda može i preko 3v normalno podnositi!
dali se mozda moze saznati koji su cipovi na njemu po datumu kad su izdani? posto je moj ram kupljen pred otprilike godinu i 8 mjeseci...
i koja bi bila neka "sigurna granica" do koje bi neovisno o cipovima trebalo raditi a da se ne skuri?
i jos nesto, u biosu kad stavim na 2.8v, voltaza stalno varira oko 2.73-2.75(trenutna voltaza rama u biosu)
hvala

Daddy 09.11.2005. 15:25

Ako se radi o gore navedenim corsairima, najlakse ti je vidjeti koja su revizija (pise ti na srebrnoj sjajnoj naljepnici u gornjem desnom uglu).npr rev1.5 (UTT BH-5) i slicno pa bacis oko tu gdje ces naci sve potrebne informacije.;)

Wolverine 09.11.2005. 15:28

Citiraj:

Originally posted by Helix
dali se mozda moze saznati koji su cipovi na njemu po datumu kad su izdani? posto je moj ram kupljen pred otprilike godinu i 8 mjeseci...
i koja bi bila neka "sigurna granica" do koje bi neovisno o cipovima trebalo raditi a da se ne skuri?
i jos nesto, u biosu kad stavim na 2.8v, voltaza stalno varira oko 2.73-2.75(trenutna voltaza rama u biosu)
hvala

Točno kako je Tata359 reko...vidi reviziju. Ako je v1,5 tada imaš UTT gore...reci nam koja je revizija pa bumo ti rekli kaj bi gore trebalo biti.

Izgledaju li ti čipovi ovako ispod heatspreadera tj. ima li ona dva limića?
http://img164.imageshack.us/img164/8...00073ga.th.jpg

Inaće sigurno ti je sve do 2,9v bez obzira na vrstu čipova.

ivan OS 09.11.2005. 16:04

Citiraj:

Originally posted by Helix
hvala

: lol2 :

Teško je,očito je JAKO :rolleyes: teško pročitati odgovore na vlastiti thread,teško je postati lot# na onaj Corsair forum gdje ONI po lot# broju znaju i postaju ti koji su točno čipovi ,teško je malo prosurfati,moram isključiti obavijest e-mailom jer ovakva pitanja su prelijevanje iz šupljeg u prazno.

:rolleyes:

Helix 09.11.2005. 17:58

ne, neg stalno otvaram komp i vise vremena mi je otvoren neg zatvoren... i dosta mi je prckanja, pa sam htio to smanjit na minimum,ak je moguce...sad cu i ovako morat izvlacit ram ispod zalmana koji je ko sobni ventilator...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:34.