PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   raskid ugovora na vipu - greska u ugovoru (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=272166)

Roy 09.09.2015. 12:28

Vani je bio slučaj gdje su čovjeku poslali (ili je skinuo) formular koji je onda editirao u svoju korist, potpisao i poslao gdje su ovi bez provjere teksta potpisali da bi kasnije kod nesuglasica sud priznao ugovor kao pravovaljan i jedino mjerodavan.

partwish 09.09.2015. 12:40

Citiraj:

Autor Roy (Post 2825576)
Vani je bio slučaj gdje su čovjeku poslali (ili je skinuo) formular koji je onda editirao u svoju korist, potpisao i poslao gdje su ovi bez provjere teksta potpisali da bi kasnije kod nesuglasica sud priznao ugovor kao pravovaljan i jedino mjerodavan.

To je u UK mislim bilo i ugovor je bio s bankom.

Chuxonja 09.09.2015. 14:45

jel to onaj koji je digo kredit i napiso u ugovor da nemora vratit ništa ? xD

Mommistake 09.09.2015. 15:23

Neće biti noga niti oduzimanje od plaće, nego će mu pasti satnica na gotovo minimum.Tako to oni rade, sam si dižeš satnicu, svojim radom.

Ali nema veze. Koliko su oni nas pokrali :D

partwish 09.09.2015. 15:24

Citiraj:

Autor Chuxonja (Post 2825652)
jel to onaj koji je digo kredit i napiso u ugovor da nemora vratit ništa ? xD

Dmitrij Agarkov...

Citiraj:

Dmitrij je dobio ponudu za kreditnu karticu od kompanije Tinkoff Credit Systems (TCS), ali njemu se nisu svidjeli uvjeti.

I dok bi većina ljudi samo bacila pismo, Agarkov je odlučio zeznuti sustav, piše businessinsider.com. Skenirao je ugovor i "malo" ga prepravio: stavio je kamatu od 0 posto, bez naknade i neograničeni limit. Dodao je i da "kupac nije dužan platiti naknade i troškove predviđene pravilnikom banke“.

U ugovoru piše i da će banka - svaki put kad se ne bude pridržavala uvjeta - biti kažnjena s 91.000 dolara, koje će naravno dobiti Agarkov. A ako raskine ugovor, banka Agarkovu mora isplatiti 182.000 dolara.

Banka je Agarkovljev potpuno izmijenjeni ugovor (očito ne čitajući) prihvatila i on je dobio svoju kreditnu karticu.

Dvije godine nakon TCS je odlučio Agarkovu ukinuti karticu zbog nepodmirenih dugovanja u iznosu od 1300 dolara. U tu su svotu bile uključene i naknade i kazne za kašnjenje u plaćanju, čime je prekršen ugovor.

Ovog je tjedan sud ustanovio da je ugovor valjan i da Agarkov mora platiti samo nepodmireni dug od 575 dolara.

Međutim, ovdje nevolje za banku ne prestaju. Agarkov je odlučio tužiti TCS zbog kršenja uvjeta ugovora, navodno za 727.000 dolara. Pritom traži dodatnih 182.000 dolara jer je banka jednostrano raskinula ugovor. Sud će njegovu tužbu razmotriti u rujnu.

ivo_k 09.09.2015. 15:32

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2825569)
Nemojmo moralizirati. Nemojmo :)

nije moraliziranje nego isticanje da kompanija, tj. nadlezni, nece ispastati zbog svoje nesposobnosti u upravljanju procesima ugovaranja te vodjenja prodajnih mjesta vec zaposlenik koji je uslugu prodao.

i to najcesce budu studenti koje velike kompanije zaposljavaju mimo zakona za kikiriki, bez poreza, doprinosa i staza.

eto toliko.
inace je korisnik potpuno u pravu i drago mi je da je pobijedio.

chief_wolfinjo 09.09.2015. 15:56

Tko im je kriv kad nisu provjerili ugovor koji su potpisali i ovjerili. Svaki ugovor prije potpisivanja treba procitati, a ne potpisati smrtnu presudu.. .

Juice 09.09.2015. 15:57

Na prodajnim mjestima ne rade studenti. Studenti su u SZK, ali nisu na prodajnim mjestima.

bigAdvance 09.09.2015. 16:13

Citiraj:

Autor ivo_k (Post 2825673)
nije moraliziranje nego isticanje da kompanija, tj. nadlezni, nece ispastati zbog svoje nesposobnosti u upravljanju procesima ugovaranja te vodjenja prodajnih mjesta vec zaposlenik koji je uslugu prodao.

i to najcesce budu studenti koje velike kompanije zaposljavaju mimo zakona za kikiriki, bez poreza, doprinosa i staza.

eto toliko.
inace je korisnik potpuno u pravu i drago mi je da je pobijedio.

Mislim da pretjerujes :)

Vjerojatno ce se ta osoba pozvat na kratki razgovor na kojem ce se utvrditi da je doista rijec o nenamjernoj gresci i nikom nista nece bit

denibus 09.09.2015. 16:17

Čestitke i ovaj koristan tutorial molim na sticky :D

Mirkopoter 09.09.2015. 17:29

Citiraj:

Autor Juice (Post 2825682)
Na prodajnim mjestima ne rade studenti. Studenti su u SZK, ali nisu na prodajnim mjestima.

Kod mene na prodajnom mjestu baš traže studenta :D

Bono 09.09.2015. 17:42

Citiraj:

Autor bigAdvance (Post 2825687)

Vjerojatno ce se ta osoba pozvat na kratki razgovor na kojem ce se utvrditi da je doista rijec o nenamjernoj gresci i nikom nista nece bit

U nekoj normalnoj firmi da, a vip nije takva. kako su rekli slijedi kazna ili u gorem slucaju zastitar koji ce obavijestiti osobu da ima 5 min da pokupi svoje stvari.

Odurna firma

Juice 09.09.2015. 18:19

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 2825714)
Kod mene na prodajnom mjestu baš traže studenta :D

To je službena poslovnica (centar) od operatera ili prodajni partner samo?

Mommistake 09.09.2015. 18:55

Rade studenti prek SC-a. Frend mi radi već dugo u T-comu prek SC-a. U poslovnici.

Mirkopoter 09.09.2015. 19:05

Citiraj:

Autor Juice (Post 2825734)
To je službena poslovnica (centar) od operatera ili prodajni partner samo?

To ti je franšiza ako baš točno hoćeš :D

ivo_k 10.09.2015. 10:13

Citiraj:

Autor Juice (Post 2825682)

o rade itekako, i to bas u vipnetu, ne u partnerskim ducanima.
cak i u najvecim centrima imas po 2-4 normalno tj. stalno zaposlena, i 10ak studenata koje mijenjaju kao carape.
neces raditi za 16kn/sat u svakakvim smjenama i kad im se sprdrne, bez ikakvih prava? ima tko hoce. sljedeci!

Bubba 10.09.2015. 10:15

Citiraj:

Autor ivo_k (Post 2825992)
neces raditi za 16kn/sat u svakakvim smjenama i kad im se sprdrne, bez ikakvih prava? ima tko hoce. sljedeci!

Ako i je tako (a nije, ne znam odakle ti takva dramaticna prica), ako ima tko hoce, ne vidim u cemu je problem.

ivo_k 10.09.2015. 10:17

Citiraj:

Autor bigAdvance (Post 2825687)

pa naravno da je nenamjerna greska. no evo recimo znam da se poziva na odgovornost i odbija od place za sve sto pri obracunu fali.
znaci, dok je guzva ekipa maznjava mobitele, usprkos zastitama, kamerama, osiguranju i onda zaposlenici moraju placati. :fiju:

ivo_k 10.09.2015. 10:23

Citiraj:

Autor Bubba (Post 2825993)
Ako i je tako (a nije, ne znam odakle ti takva dramaticna prica), ako ima tko hoce, ne vidim u cemu je problem.

je, tako je, meni bliski ljudi i njihovi kolege su tako bili tretirani.
a problem nije samo u postupanju nego u zakonskom okviru kojim drzava presutno dopusta da velike firme studente iskoristavaju za stalni rad, cime ruse nadnice, izbjegavaju poreze i doprinose te postaju nelojalna konkurencija.

Campeonato 10.09.2015. 10:35

Micek, ako tebe moze zamijeniti student bez dana iskustva, te odradjivati tvoj posao jednako brzo i kvalitetno, onda nije problem ni u studentima, ni u poslodavcima, ni u drzavi ;)

Brko 10.09.2015. 13:47

Citiraj:

Autor ivo_k (Post 2826000)
je, tako je, meni bliski ljudi i njihovi kolege su tako bili tretirani.
a problem nije samo u postupanju nego u zakonskom okviru kojim drzava presutno dopusta da velike firme studente iskoristavaju za stalni rad, cime ruse nadnice, izbjegavaju poreze i doprinose te postaju nelojalna konkurencija.

Zato završite neki stručni faks ili višu školu tipa FSB ili FER (smjer visoka struja) umjesto ekonomskog, filozofskog, hr studija i sličnih gljivarskih fakseva što završava 10000 ljudi godišnje pa nećete gljivit po SZK službama za vrijeme studija i kukat nakon studija kako ste visokoobrazovani a nema se posla, nego ćete imat pošten posao i brat relativno OK pare. ;)

Ne mislim na tebe niti ikoga sa foruma nego na te koje spominješ, studente koji krvavo rade u SZK i na pultovima davatelja mobilnih usluga tj robovlasnika...

bigAdvance 10.09.2015. 14:08

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2826078)
Zato završite neki stručni faks ili višu školu tipa FSB ili FER (smjer visoka struja) umjesto ekonomskog, filozofskog, hr studija i sličnih gljivarskih fakseva što završava 10000 ljudi godišnje pa nećete gljivit po SZK službama za vrijeme studija i kukat nakon studija kako ste visokoobrazovani a nema se posla, nego ćete imat pošten posao i brat relativno OK pare. ;)

Ne mislim na tebe niti ikoga sa foruma nego na te koje spominješ, studente koji krvavo rade u SZK i na pultovima davatelja mobilnih usluga tj robovlasnika...

OT:
faks u hr je odavno prestao biti glavni faktor pri zaposaljvanju, unazad 7-8 godina je samo jako skupi "networking tool"

tko danas ide na faks u hrvatskoj, gubi vrijeme i novac

Brko 10.09.2015. 14:15

I opet ga svi upisuju, čak i oni koji su završili srednju za mesara, konobara ili frizera (svaka čast tim zanimanjima). A kao beskoristan je jel?

Što se SZK tiče, postoji ponuda i potražnja. Ko oće dobro, ko neće ne mora. Tako da ne treba dramiti oko toga. Bilo bi tragedija da otkaz dobije majka dvoje djece školske dobi, a ne student koji ionako radi taj posao preko qrca što sam mnogo puta doživio.

Tako da to je to. Kolega je dobio za što se izborio i svaka čast te amen. Nema potrebe dalje moralizirati ;) idemo dalje.

srale7 10.09.2015. 14:28

isss, koji offtopic :D

bigAdvance 10.09.2015. 14:34

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2826091)
A kao beskoristan je jel?

Da.

Vecina glasa za HDZ ili SDP - a kao beskorisni su, jel?

Zapravo beskoristan je losa rijec, obzirom na vrijeme i novac koji se ulaze u fakultet (ne racunam stipendije tu) - nije isplativ

Ali da, dosta offtopica :D fakat smo ga rastegli

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:17.