PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) Nekontrolirano gašenje računala (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=269769)

arrow 20.05.2015. 11:09

da se nadovezem
imao sam slican tj. skoro pa isti problem alive maticnom i procom amd x2 5600+ koji sam slozio prijatelju
naime, kod mene je radio sasvim uredno dan i noc da se uvjerim da je sve ok s njim, a zatim nakon sto sam ga prebacio kod njega i upalio nije dugo radio,mozda 30-a minuta i ugasio se i tako par puta
gledam i nije mi jasno koji mu je sada papak
odem u bios i vidim da temp proca vrlo brzo sa 30c skoci na 60-70c
skinem hladnjak te ocistim povrsinu na njemu i procu te ponovo namazem termalnu pastu,nakon toga je temp konstantno drzala 43-45c u biosu

mozda i kod tebe to zeza,provjeri malo temperature u biosu

srale7 20.05.2015. 11:19

Citiraj:

Autor Alister (Post 2781436)
Ako ti je takva greška onda si imao blue screen of death i trebao bi imati minidump file koji bi ti objasnio što se dešava. Naravno ako nije hardware u pitanju

http://nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html

Da, ali nisam vidio bsod, vec samo kao da si komp istekao iz struje, ekran crn, komp tisina.

Citiraj:

Autor arrow (Post 2781441)
da se nadovezem
imao sam slican tj. skoro pa isti problem alive maticnom i procom amd x2 5600+ koji sam slozio prijatelju
naime, kod mene je radio sasvim uredno dan i noc da se uvjerim da je sve ok s njim, a zatim nakon sto sam ga prebacio kod njega i upalio nije dugo radio,mozda 30-a minuta i ugasio se i tako par puta
gledam i nije mi jasno koji mu je sada papak
odem u bios i vidim da temp proca vrlo brzo sa 30c skoci na 60-70c
skinem hladnjak te ocistim povrsinu na njemu i procu te ponovo namazem termalnu pastu,nakon toga je temp konstantno drzala 43-45c u biosu

mozda i kod tebe to zeza,provjeri malo temperature u biosu

Sa everestom smo motorirali temperature, vrtili testove, sve ok, tj u granicama (50°C max) Budem jos provjerio u biosu.

Bubba 20.05.2015. 11:20

Citiraj:

Autor srale7 (Post 2781429)
AMD
...
u čemu je problem?

Ja mislim da je stvar vrlo jasna. :D

srale7 20.05.2015. 11:27

Bubba, bez trolanja :D

Komp je 6 mjeseci radio bez najmanjeg problema, i sad u zadnjih par tjedana jebe po tavanu.

Sad sam provjerio temperature u biosu, sve u granicama normale (idle 36°C)

E-mil 20.05.2015. 11:36

Jesi li siguran da nije do prekidača na kućištu ili žice koje ide od prekidača do matične?

srale7 20.05.2015. 12:32

Nisam siguran, ali sam u power menagmentu stavio da mi power tipka u windowsima ne radi nista, bas da isključim tu mogućnost.
Skinuo sam power switch sa jednog starog kućišta i mogu njega stavit na mbo, ali ne znam sta se tu moze dogoditi tj promjeniti.

E-mil 20.05.2015. 12:52

Možeš ti softverski ugasiti i upaliti što god hoćeš, ali ako se dogodi kratki spoj niti jedan softver ti ne pomogne.

Ja sam imao sličnu situaciju. Komp se, najprije palio a nakon nekog vremena i palio i gasio sam od sebe. Kao kad stisneš i držiš par sekundi stisnutu power tipku.

Svoj problem sam riješio tako da sam fizički odspojio power tipku iz matične ploče a na njezino mjesto uštekao kabel koji je bio spojen na reset tipku.

I tako sad komp palim na reset stiskalu.

srale7 21.05.2015. 07:55

Sad sam isključio reset sw, power sw i neke ledice sa prednje strane kučišta, spojene na molex.

Samo sam na power sw stavio drugi prekidač, ovo gore navedeno je isključeno, ali ako se i sad počne gasit, onda očito nije do toga.

srale7 28.05.2015. 07:43

Evo nakon tjedan dana testiranja, ispostavilo se da je problem u tipkama na kućištu. One su sad otpojene i spojen je drugi pwr sw i od zamjene pwr sw nije se ni jednom ugasio ili otisao u shut down.

Hvala svima ;)

E-mil 28.05.2015. 07:52

Citiraj:

Autor srale7 (Post 2784750)
Evo nakon tjedan dana testiranja, ispostavilo se da je problem u tipkama na kućištu. One su sad otpojene i spojen je drugi pwr sw i od zamjene pwr sw nije se ni jednom ugasio ili otisao u shut down.

Hvala svima ;)

Ajd' nek si ti riješio problem.
Mogao si i prvi dan da si poslušao kolege koji su ti savjetovali provjeru prekidača.

Uvijek su najjednostavnija rješenja najbolja. I najjeftinija.
:fiju:

srale7 28.05.2015. 08:14

Krivo sam otpočetka pristupio problemu, tj mislio sam da je stvar softwerske prirode. Ali eto, sad sve rijeseno :)

Cuky 28.05.2015. 09:00

Cudi me da nisi u startu probao sa plocom van kucista. No lako je biti general nakon bitke :D

srale7 28.05.2015. 09:06

Kazem, prvi krivi korak je bio da je stvar softwerske prirode, a to mi je komp na poslu, kojeg ajmo rec bas i ne mogu cijeli dan ispitivat, jer, treao bi nesto i radit :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:53.