PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Kreativni životopisi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=268805)

Veki-os 11.05.2015. 17:45

Jedno kratko pitanje,trebam poslati par zamolbi ali sam skužio da mi dolazni email uopče ne radi za t-com mail s mojim imenom i prezimenom.
Pošto trenutno nemam vremena a ni živaca to rješavati da li je u redu poslati zamolbu sa gmail mail-a i u životopisu navesti tu adresu,adresa je tipa mojnickname.os@gmail.os?

doky 11.05.2015. 18:01

IMHO veća bruka je slat sa maila isp-a nego gmaila...

pokra89 11.05.2015. 18:29

Ja imam poseban mail, tj gmail, prezime.ime samo za takve, nazovi poslovne, stvari. Nick mi je malo previše

Old Iggy 11.05.2015. 18:49

Citiraj:

Autor Veki-os (Post 2777383)
Jedno kratko pitanje,trebam poslati par zamolbi ali sam skužio da mi dolazni email uopče ne radi za t-com mail s mojim imenom i prezimenom.
Pošto trenutno nemam vremena a ni živaca to rješavati da li je u redu poslati zamolbu sa gmail mail-a i u životopisu navesti tu adresu,adresa je tipa mojnickname.os@gmail.os?

Nije baš.
Citiraj:

Autor doky (Post 2777391)
IMHO veća bruka je slat sa maila isp-a nego gmaila...

?!? :stoopid:

Shockre 11.05.2015. 19:42

Radio sam za jednu agenciju za zaposaljavanje i ti kreativni zivotopisi su u 9/10 slucajeva zavrsavali u folderu Biseri.
Europass ili vulgaris Word dokument formatiran lijepo i bok.
Ne znam kaj da kazem na one komentare da je europass nepregledan, po meni je preglednost bas njegov plus. Makar, moze se svakako ispunit pa moze svakako izgledat na kraju.
Keep it simple je najbitnija stvar vezana za izradu CVa.
Cak je dobra ideja i jedna bas jednostavna verzija i jedna opsirna.

Juice 11.05.2015. 20:08

Citiraj:

Autor Shockre (Post 2777420)
Radio sam za jednu agenciju za zaposaljavanje i ti kreativni zivotopisi su u 9/10 slucajeva zavrsavali u folderu Biseri.
Ne znam kaj da kazem na one komentare da je europass nepregledan, po meni je preglednost bas njegov plus. Makar, moze se svakako ispunit pa moze svakako izgledat na kraju.
Keep it simple je najbitnija stvar vezana za izradu CVa.
Cak je dobra ideja i jedna bas jednostavna verzija i jedna opsirna.

Upravo suprotno iskustvo kod mene. Nedavno (prije par tjedana) sam surađivao s Adeccom i Alexander Hughes agencijama (HR agencije) i Europass nije popularan i omiljen, već ga izbjegavaju.
Preferirani tip su neki custom tipa ovakvi:
https://creativemarket.com/Inkpower/...-ribbon-resume
https://creativemarket.com/SNIPESCIE...Resume-CV-Pack

A Europass ima još manu, kod nas ne toliko, kod nekih inozemnih tvrtki, ali u inozemstvu ga komp čita automatski i to zna ispast ne baš najbolje.

Burko 11.05.2015. 21:29

Citiraj:

Autor Veki-os (Post 2777383)

a kud nick jebemu? mislim, zamisli da si poslodavac (u smislu NE gradevinarac / kamiondzija) i da trebas poslati mail ili odgovoriti na mail koji glasi pinky_izFilma et gmajl??

otvori si jedan "sluzbeni" mail koji ti sluzi na nekakvu sluzbenu komunikaciju, tako barem ja imam i razmisljam jos od kada sam ga otvorio, tamo negdje 2003-e recimo. jest da je na yahoo-u (tada valjda nije niti bilo gmail-a :)), ali fino ime_prezime i tocka.

tako svejedno svi sluzbeni mailovi u firmama su u ovakvom obliku, barem sam ih ja imao. nije garant po nekom nicku :).

puknes sve u thunderbird ili omiljeni mail klijent i imas pokriven u svakom trenutku vise od jednog maila. ponavljam, ovako sam ja rjesio svojih 5 mailova, od cega je jedan sluzbeni od poslodavca i nikada patnje.

Old Iggy 12.05.2015. 20:52

Citiraj:

Autor Shockre (Post 2777420)

Europass i slično je samo za osnovne, prve poslove. Kasnije zaboravi.

Citiraj:

Autor Juice (Post 2777437)
Upravo suprotno iskustvo kod mene. Nedavno (prije par tjedana) sam surađivao s Adeccom i Alexander Hughes agencijama (HR agencije) i Europass nije popularan i omiljen, već ga izbjegavaju.
Preferirani tip su neki custom tipa ovakvi:
https://creativemarket.com/Inkpower/...-ribbon-resume
https://creativemarket.com/SNIPESCIE...Resume-CV-Pack

Upravo tako. Profil - zadnji par poslova s projektima - ostalo u natuknicama.

1v@n 12.05.2015. 23:39

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2777955)
Europass i slično je samo za osnovne, prve poslove. Kasnije zaboravi.

Svašta.

Na temelju Europassa sam i dobio posao u trenutnoj firmi, koja srećom nema nikakve veze ni s Hrvatskom, ni EU.

Samo nemoj slati Europass, sigurno ćeš naići na odobravanje domaćih stručnjaka i velikih firmi kojima je ispod časti raditi nešto po standardu...

timmy 13.05.2015. 08:39

vidio sam hrpu custom made bisera, s raznim smajlićima, cvjetićima i sličnim glupostima. nisam direktor niti onaj tko odlučujue koga će se zaposliti, ali od 100-tinjak moram izabrati 10-ak najkvalitetnijh ili reći koji mi se čini bolji. europass ili nešto pregledno ali stvarno pregledno, ne pišite odlomke od pola stranice. bitno da je kontakt, obrazovanje i iskustvo pregledno i iskreno napisano.

partwish 13.05.2015. 09:08

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2778095)
Svašta.

Na temelju Europassa sam i dobio posao u trenutnoj firmi, koja srećom nema nikakve veze ni s Hrvatskom, ni EU.

Samo nemoj slati Europass, sigurno ćeš naići na odobravanje domaćih stručnjaka i velikih firmi kojima je ispod časti raditi nešto po standardu...

Mailom šaljem europass, ali ako moram poštom onda ne. Isprintani Europass na crno bijelom printeru izgleda odvratno.

Alister 13.05.2015. 09:09

Citiraj:

Autor Burko (Post 2777494)
a kud nick jebemu? mislim, zamisli da si poslodavac (u smislu NE gradevinarac / kamiondzija) i da trebas poslati mail ili odgovoriti na mail koji glasi pinky_izFilma et gmajl??

otvori si jedan "sluzbeni" mail koji ti sluzi na nekakvu sluzbenu komunikaciju, tako barem ja imam i razmisljam jos od kada sam ga otvorio, tamo negdje 2003-e recimo. jest da je na yahoo-u (tada valjda nije niti bilo gmail-a :)), ali fino ime_prezime i tocka.

tako svejedno svi sluzbeni mailovi u firmama su u ovakvom obliku, barem sam ih ja imao. nije garant po nekom nicku :).

puknes sve u thunderbird ili omiljeni mail klijent i imas pokriven u svakom trenutku vise od jednog maila. ponavljam, ovako sam ja rjesio svojih 5 mailova, od cega je jedan sluzbeni od poslodavca i nikada patnje.

Upravo tako, mi smo imali natječaj za posao nedavno i stvarno vidiš koliko su današnji klinci neozbiljni kada dobiješ životopise sa adresa zver1991 ili takve... a da o životopisima ne govorim, ne kuže da kroz njih rade prezentaciju sebe barem dok ne dođu na razgovor

ivan77 13.05.2015. 09:46

sjećam se jedne molbe, sa kontakt adresom "seka.aleksicXX@...." i signature,
"otkačena 100 odsto" :D

partwish 13.05.2015. 09:50

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 2778187)
sjećam se jedne molbe, sa kontakt adresom "seka.aleksicXX@...." i signature,
"otkačena 100 odsto" :D

Eto, ali sjećaš se! :D

Old Iggy 13.05.2015. 11:37

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2778095)
Svašta.

Zato sam i napisao za osnovne poslove. Za napredne poslove zaboravi Europass - iz njega ne vidiš baš ništa, preskroman je i s brdo nebitnih detalja, a bitni se ni ne navode.

BTW, ni ne govorim primarno za RH, za sve razgovore van RH mi je trebao bitno napredniji CV.

Citiraj:

Autor Alister (Post 2778177)
Upravo tako, mi smo imali natječaj za posao nedavno i stvarno vidiš koliko su današnji klinci neozbiljni kada dobiješ životopise sa adresa zver1991 ili takve... a da o životopisima ne govorim, ne kuže da kroz njih rade prezentaciju sebe barem dok ne dođu na razgovor

Takvi CV-ovi mi odmah idu u smeće. Ako uopće prođu prvu rundu čitanja prije odlučujuće ekipe.

1v@n 13.05.2015. 11:46

Ne znam o čemu ti pričaš, ali očito ne o europassu. Apsolutno svaka kvalifikacija se vidi iz njega, kao i školovanje i iskustvo. Osim što je pregledniji, sažetiji i jednostavniji za filtriranje, još ti i olakšava izradu baze podataka.

U njemu nema mjesta za gluposti tipa kako je kandidat na radnom mjestu dijelitelja letaka stekao važne životne smjernice komunicirajući s ljudima raznovrsnih životnih sudbina.

Van RH sam imaobiskustvo s Amerikom gdje traže osnove, što sažetije, to the point, i gdje više igraju reference koje će poslodavac i provjeriti nego išta drugo

Old Iggy 13.05.2015. 12:36

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2778240)
Ne znam o čemu ti pričaš, ali očito ne o europassu. Apsolutno svaka kvalifikacija se vidi iz njega, kao i školovanje i iskustvo. Osim što je pregledniji, sažetiji i jednostavniji za filtriranje, još ti i olakšava izradu baze podataka.

Ni nije bit u kvalifikacijama i školovanjima. Problem je u profuli, projektima i slično što standardni Europass ne sadrži i većini ozbiljnih firmi nije nimalo prihvatljiv.

Citiraj:

U njemu nema mjesta za gluposti tipa kako je kandidat na radnom mjestu dijelitelja letaka stekao važne životne smjernice komunicirajući s ljudima raznovrsnih životnih sudbina.

Takvo što nema mjesta ni u jednom CV-u. To je samoubojstvo.

Citiraj:

Van RH sam imaobiskustvo s Amerikom gdje traže osnove, što sažetije, to the point, i gdje više igraju reference koje će poslodavac i provjeriti nego išta drugo

Vjeruj, imam iskustva s tom tematikom kao malo tko ovdje.

Renesis 14.05.2015. 23:03

ja sam podosta pricao sa ljudima iz HR-ova razlicitih firmi u DE, i filozofija je do dvije stranice, pregledno. europass im nije drag.

aski 14.05.2015. 23:34

Moj CV stane na 1.5 stranicu. To mi je frend pokazao, kojemu je to inače sastavila žena koja radi u Vošington disiju :D Njega je primilo na dva fakulteta u Beču i na jedan na Otoku, dakle score je bio 3/3.
Mene je s tim životopisom pozvalo na 5-6 razgovora u kratkom roku kad sam se javljao na oglase.

Dakle, CV treba biti pregledan da se u pola minute-minutu vide najbitnije stvari, a ne to što si bijo pica majstor u Novalji preko ljeta. To nikoga ne zanima, osim ako si pekar, ali ti vlasnici su ionako polupismeni pa oni valjda ni ne znaju sto je CV :D

E da, slika obavezno. U Britaniji slika nije pozeljna, zbog diskriminacije jel, ali u ostatku Europe je poželjna. Ja recimo nikad nebi zaposlio gabora da mi bude u stalnoj interakciji s komitentima :smoke: Ali to sam samo ja.

Laszlo 15.05.2015. 00:41

Slobodno objasnis kako bi tocno trebao izgledati taj ultra uspjesni CV :D

SLeo 17.06.2015. 09:24

Ja koristim Europass CV jer pruža dovoljno informacjia i ima profesionalnu formu i oblik. Uz to bitno je imat dobro napisanu molbu u koju se tada može dodati i objasniti neke vještine koje nisu navedene u europass dijelu.

Europass je dobar jer je prihvaćen i poznat svugdje u Europi, tako da ako tražiš posao negdje van Hrvatske, taj oblik životopisa bit će prepoznat i prihvaćen od strane većine poslodavaca :)

Thermaltake 18.06.2022. 22:46

Pozdrav, da ne otvaram novu temu vidim da ima slična za ono šta tražim. Uglavnom guglao sam malo i ne mogu naći neku normalnu stranicu da ima neke normalne (ne previše fensi kao šta je kolega gore u jednom postu rekao sa cvijetićima itd.) predloške za CV. Pa ako netko ima kakvu stranicu javite, hvala.

Pupo 19.06.2022. 11:00

Ma zahebi to :D

Imaš u wordu CV predložak, ili odi na kak se zove, onaj europass i bok. Milsim da i linkedin ima export nekakav.
Pa neće te nitko zaposlit jer imaš cvjetiće u CV-u. Prošlo je vrijeme cifranih cv-a i motivacijskih pisama.
Posla ima ko dreka a dobrih radnika nikad manje.

Juice 19.06.2022. 12:02

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 3607078)
Pozdrav, da ne otvaram novu temu vidim da ima slična za ono šta tražim. Uglavnom guglao sam malo i ne mogu naći neku normalnu stranicu da ima neke normalne (ne previše fensi kao šta je kolega gore u jednom postu rekao sa cvijetićima itd.) predloške za CV. Pa ako netko ima kakvu stranicu javite, hvala.

Ovdje imaš jednostavnih templatea i sučelje za uređivanje je dobro složeno: https://resume.io/

Thermaltake 19.06.2022. 12:45

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3607118)
Ma zahebi to :D

Imaš u wordu CV predložak, ili odi na kak se zove, onaj europass i bok. Milsim da i linkedin ima export nekakav.
Pa neće te nitko zaposlit jer imaš cvjetiće u CV-u. Prošlo je vrijeme cifranih cv-a i motivacijskih pisama.
Posla ima ko dreka a dobrih radnika nikad manje.

Viš viš nisam to ni vidio, tnx.

Citiraj:

Autor Juice (Post 3607126)
Ovdje imaš jednostavnih templatea i sučelje za uređivanje je dobro složeno: https://resume.io/

Je, al to se plaća. Ja hoću free. Ne želim plaćat template.

Renesis 19.06.2022. 12:53

3$ je previse?
Onda pogledas free preview kako izgleda uredan template i napravis si sam...
Imaju stvarno dobrih i urednih templateova...

Za napravit CV ti treba par sati posla i bude cakum pakum...

aski 19.06.2022. 12:54

Probaj ovo tu: https://www.coolfreecv.com

Koji god CV koristio, neka bude kratak, bez grešaka i da su poravnati bulleti i natuknice.

Ovi jednostrani su najbolji.

Biblije od par km su nepotrebne i ako to netko traži, treba bježati od toga 😅

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thermaltake 19.06.2022. 13:07

Citiraj:

Autor aski (Post 3607133)
Probaj ovo tu: https://www.coolfreecv.com

Koji god CV koristio, neka bude kratak, bez grešaka i da su poravnati bulleti i natuknice.

Ovi jednostrani su najbolji.

Biblije od par km su nepotrebne i ako to netko traži, treba bježati od toga 😅

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hvala. Ma naravno kratko i jasno. Imam ja već svoj CV samo je neažuriran i dosta mi je neuredan pa bi to htio malo posložit da baš ne dajem ljudima CV iz onak 2015-e :D

Bubba 19.06.2022. 18:52

Citiraj:

Autor aski (Post 3607133)

Ovo!

syss 20.06.2022. 01:24

Citiraj:

Autor Bubba (Post 3607192)
Ovo!

Mogu stavit prisilno poznavanje tebe od doba Linksa do danas? :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:11.