PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Komentari i prijedlozi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Zašto je Don Kihoty dobio doživotni ban? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=265672)

Forace 11.12.2014. 00:39

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 2703150)
Možda mali offtopic no jel je moguće imati neku sekciju gdje bi moglo pisati zašto je netko dobio ban?

Mislim, znam da je te dodatan posao za moderatore i jasno mi je s te strane ali bilo bi super jer gledam za primjerice ShanTech-a, uvijek aktivan u temi sa konfama, nikad agresivan niti kršio pravila (koliko ja znam, jel) ali je crven.

Za ShanTech-a sam se i ja pito kak je pocrvenio ali nigdje ništa nije ukazivalo pa reko ajd dobro.

Šta se tiče prvog dijela dfinitivno podržavam prijedlog (ako kome to šta znači) ali da tema bude lockana. Nema smisla o nekom išta pisat tko je baniran, mogao on ovo čitati ili ne.

Znači info definitivno da ali mogućnost rasprave ili bilo kakvog postanja - nema potrebe, jer ljudi se neće ograničit samo na postavljanje dodatnih pitanja nažalost.

VedranO 11.12.2014. 04:36

Kihoty je na BUG.hr forumu banan davnih dana, ali ruku na srce taj forum je cisto leglo trolova.

Brko 11.12.2014. 07:23

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 2703142)
Meni nije jasno, zašto je NEO ST baniran?
Vidim nestao sa ELITE : DANGEROUS teme, crven, a stariji član i čini se ok?

Zato što je bio nestašan nakon nekoliko upozorenja... danas se vraća ako se ne varam.
To što je netko stariji član i što se nekom čini OK, ne znači da može pisat što hoće i ignorirat upozorenja.

@mario92
Šanteh je također bio nestašan i čak i nestašniji od NeoaST. ;)

Hamm 11.12.2014. 07:23

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 2703142)
Meni nije jasno, zašto je NEO ST baniran?

Spam po WP temi. :)

Citiraj:

Autor buljo (Post 2703154)
Meni nije jasno kako si ti jos crn umjesto crven, ocito bez tebe ne bi bilo isto... :D

Ništa bez ivana. :) LP ne bi bila ista bez njega. :p

Drvoje 11.12.2014. 08:54

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2703204)
Ništa bez ivana. :) LP ne bi bila ista bez njega. :p

Često prognozira pobjedu Barce - zato ga Buljo "voli" :D

BTW Vratite nam Shantecha, a ti Baja001 ako ovo čitaš pozdrav (buahahahaahahahahahahah)

Los Sam 11.12.2014. 09:10

Citiraj:

Autor blava (Post 2703074)
Jel ja to dobro vidim da je pokupio ban i na BUG forumu,sta je tamo pokusao ugrabiti da mi je znati hahah

Nemoguce...

"I have a great reputation on the Croatian BUG.HR/FORUM online community - and I provide them with some hardware reviews and mods. "
Don Kihoty cirka 2012.

krešo 11.12.2014. 09:15

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2703143)
Nije mi jasno nešto. Htio je od ASRocka dobiti ploču za testiranje u ime PCEksperta, da bi onda ponudio PCEkspertu tu ploču za testiranje.

Ta bi se ploča na kraju njemu vratila, ostala u PCE ili bi se vraćala u ASRock (ili nekom našem zastupniku ASRocka)?

Osim prvog slučaja, ne vidim kakvu on korist može imati od cijele priče, osim da mu na dnu članka piše ime, pod "ustupio:"

Još je doživotni ban i simbolična kazna pošto se lažno predstavljanje u svrhu stjecanja imovinske koristi računa kao kazneno djelo.

Htio ju je zadržati što se vidi iz toga da ju je meni nudio na par dana da ju testiram. Nema sad smisla da c/p-am prepisku ali sve imamo, uključujući i njegovu prepisku s ASRockom u kojoj piše stvari koje je izvukao iz mene, tipa "trenutno testiramo dva FX procesora i Killer ploču, pa bi bilo zgodno da nam pošaljete Extreme6 da ih usporedimo" itd. itd.

Tako je, ovo je čista simbolika, ali smatramo da je dovoljno. Valjda če naučiti.:no2drug:

The Man 11.12.2014. 09:19

Citiraj:

Autor tor (Post 2703033)
pa to baš i neće ići baš toliko lako kao što zamišljaš ;)
A s druge strane - što, trebali bi ga ostaviti na forumu, kao da ništa nije bilo?

A kako vi mislite njega spriječiti da se sa nekog drugog broja i/ili uređaja spoji na forum pod drugim nadimkom? Nije PC Ekspert se-a-ei ili ef-bi-ai, a čak i njih ljudi muljaju masno.

Ovo po meni ni nije kazna, nego mu dajete šansu za novi početak i to je veoma plemenito (i lijepo) od vas, ali znate kako ide ona...

"Vuk baku mijenja, ali ud nikada!"

Ovo je trebalo pustiti da se odigra do kraja, a onda informacije dostaviti nadležnim organima nereda i nemira.

Možda je ta ploča tek kap u moru?

Možda je stvarno kontaktirao ferari ili lamborđini...

:roller:

buljo 11.12.2014. 09:22

Onda bi ga svi admini i modovi testirali (radi razlicitih okruzenja i da test bude sto objektivniji) pa bi ga tek onda prijavili :D
A moguce je da bi ga organ dosao uhapsit prilikom testiranja :D

syss 11.12.2014. 09:29

sad tek vidio ovo... bože me sakloni.

The Man 11.12.2014. 09:32

Ja BiH to po kratkom postupku riješija. Ako kradeš ode ruka na panj i cap, cap, cap dok ne pookne košća, a ako muljaš transplantira ti se mozak od nekoga tko je zaostao u glavi i toe to, snađi se druže. U rangu one poslije koitusa nema kajanja.

Ali kud baš ploču? Zašto ne 1TB SSD? I još ASRock banana brand? Oh, life...

lobo64 11.12.2014. 11:34

Možda razmišljati o uvođenju davanja generalija (ime, prezime, adresa pa čak možda i OIB) prilikom registracije na forum. Podaci vidljivi na forumu samo po želji korisnika.
Znam da zvuči kao Big Brother, ali ona/onaj koji ima poštene namjere sigurno neće imati ništa protiv...

Nybelung 11.12.2014. 11:39

Kako da ne. :kafa: Nije to baš tako jednostavno.

Forace 11.12.2014. 11:40

Bilo spomenuto n-puta u kontekstu tržnice i isto toliko puta odbijeno :D.

Omerta 11.12.2014. 11:44

Here we go again..
Bolje da se locka tema, ionako se reklo što se trebalo reći..

syss 11.12.2014. 11:44

ne treba ti ništa od navedenog... čim stisneš send može se saznati sve o tebi ;)

Burko 11.12.2014. 12:13

Citiraj:

Autor syss (Post 2703354)
ne treba ti ništa od navedenog... čim stisneš send može se saznati sve o tebi ;)

i ako koristim proxy? i svjeze otvoren mail, tipa yahoo ili gmail?

alengrosevic 11.12.2014. 12:14

sve, sve se zna... :D

syss 11.12.2014. 12:19

ako dođe tako daleko da dođeš do isp-a neće ti ništa pomoći.

prije dosta godina me zavaljao frajer na tržnjaku i doslovno nestao sa interneta nakon toga... znači sve acc-ove na svim forumima, fejsbuke ono nestao je.

za 2-3 dana sam znao ime, prezime, adresu i radno mjesto + sve to njegove matere ;)

Burko 11.12.2014. 12:25

Citiraj:

Autor syss (Post 2703381)
ako dođe tako daleko da dođeš do isp-a neće ti ništa pomoći.

prije dosta godina me zavaljao frajer na tržnjaku i doslovno nestao sa interneta nakon toga... znači sve acc-ove na svim forumima, fejsbuke ono nestao je.

za 2-3 dana sam znao ime, prezime, adresu i radno mjesto + sve to njegove matere ;)

dobro syss, garant ako je bilo rijec (ako je istina, ja dok ne vidim - to nije to) ovako kako kazes, nisi isao do providera sa molbom - e, meni ovaj nije platio 245 kuna za graficku. ili imas drugacije puteve, kontakte i mogucnosti kako doci do logova isp-a.........

znam ja da je sve ovo jako lako moguce i da se bez frke moze dobiti, samo kazem, tko to moze i kroz koje vrijeme dobiti? :)

syss 11.12.2014. 12:26

ako imaš nekoga u isp-u dođeš brže, ako ideš preko murije na isp dođeš duže... u svakom slučaju dođeš bez problema.

provider zna sve... ali ono SVE.

The Man 11.12.2014. 12:30

Ne možeš takvo nešto napisati, a da ne odeš u detalje.

Ja pouzdano znam da se može biti posve anonimno online i nema teorije da ćeš znati tko je pošiljatelj ako ta osoba to ne želi, no to je trošak i gnjavaža pa ljudi takve sheme koriste samo ako baš moraju ili ako su paranoidni frikovi. Može se eventualno skužiti lokacija uređaja, ali i za to ima lijeka.

Burko 11.12.2014. 12:37

Citiraj:

Autor syss (Post 2703387)
ako imaš nekoga u isp-u dođeš brže, ako ideš preko murije na isp dođeš duže... u svakom slučaju dođeš bez problema.

provider zna sve... ali ono SVE.

jest vala, ovaj prvi odgovor ti priznajem kao jako moguc :). ali drugi, dok prode uopce zahjev (kako rekoh, nece se oni jebat za propalu trgovinu od 250 kuna), dok prode papirologiju i sve, ono.......

plus, koliko zakonski su duzni provideri drzati logove? 6 mjeseci? :)

tako da ako si i isao do nekoga (ti osobno), nekako bi se kladio da si isao prvom metodom.

syss 11.12.2014. 12:43

nisam išao murijom naravno, ali jedno je muljaža na tržnjaku, a drugo je lažno predstavljanje u ime nekog d.o.o. ili d.d.

Lewis 11.12.2014. 12:55

Cek, cek a to se moze tako ??? Pa zasto meni niko nije poslao takav dopis. Kresooooo, ajd ja narucim dva Xeona E5 2697 v2 od intela kao fol za PCE pa ti ih "posudim" na par dana ali da mi vratis sto prije :D ;).

Gilbert5 11.12.2014. 12:56

Ja bi mu "oprostio", probao je, vjerovatno ni sam nije ponosan na učinjeno...tko zna kaj mu se muvalo po glavi taj dan. Ban i bok, poštena kazna, ali nije sada za pokretanje oštrijih mjera. :D

Po meni, bilo bi lijepo da postoji neki thread di bi se pisalo tko je banan i zbog čega, čisto jer bi bilo zanimljivo za pročitat. :)

Drvoje 11.12.2014. 13:04

Ako netko novi (s par postova) uleti u ovu temu to vam je "Don Kojot" garant :D

PS Prodajem svoj PCe account ponude na PM molim :p

syss 11.12.2014. 13:06

mi ne polažemo račune nikome :anarhija: :država_u_državi: :D

tor 11.12.2014. 13:06

Ajmo sad ne cipelarit frajera u nedogled. Topic je otvoren više kao upozorenje drugima da ne rade isto ili slično. Nikakve drastičnije mjere nećemo poduzimati jer nema smisla, osim nekakve privatne tužbe s upitnim završetkom i svrhom. Jer na kraju krajeve, nikakva šteta nije napravljena, nema potreba za "pokazivanjem sile".
Naravnao da nećemo niakve podatke tražiti kod registracije, taman posla da praktički kaznimo masu drugih forumaša zbog jednog ili dva lika, gdje je smisao onda interneta, foruma i svega ostaloga.
I za kraj, zatvaramo temu, ostaje pohranjena za anale i dugo sjećanje.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:41.