![]() |
![]() :eek: |
Koji bulšit od obojice u odredjenim izjavama :D Ali ok, razumijem, multimilijunski sport je u pitanju.
|
Citiraj:
Inače baš me zanima kako će on i Button fukcionirat. Oba imaju sličan stil vožnje, pa setup nebi triba bit problem. Još ako Honda bude as iz ruka (sumnjam ali eto). |
U nedostatku vijesti, malo ću se pozabaviti Ferrarijem.
Rade veliku rekonstrukciju. Kad je Mattiacci zamijenio Domenicallija u travnju ove godine, najavili su da je on privremeno rješenje. Po završetku sezone objavljeno je da je novi šef Maurizio Arrivabene. Inače, lice mi je bilo poznato i onda sam se sjetio da je on onaj tip koji je urlao kad je Massa prestigao Hamiltona na startu u Mađarskoj 2008. :D Alonso je u McLarenu, a Vettel je već testirao F2012. Novi test vozač je Esteban Guttierez, koji je sa sobom doveo novo, veliko sponzorsko ime. Sponzor je grupacija teleoperatera (Telmex, Claro i Telcel). Carlos Slim je utjecajan tip u FIA-i, just sayin' :D :D Pedale su u novije vrijeme dobili Pat Fry i Nikolas Tombazis. A slijede još neki otkazi. Po svemu sudeći, u Ferrari iz Mercedesa dolazi Jock Clear, koji je do sad radio s Villeneuveom, DC-em, Herbertom, Barrichellom, Rosbergom i Schumijem dok je bio u Mercedesu. Bob Bell, bivši tehnički direktor Renaulta u vrijeme kad je Alonso osvojio naslove i teh. direktor Mercedesa do kraja 2013. U travnju ove godine je objavljeno da momčad napušta u studenom. Povezuje ga se s Ferrarijem, ali još ništa nije objavljeno pa je očito da su pregovori spori ili su propali. Postoje još dvije osobe koje se povezuju s Ferrarijem. Navodno nikako ne odustaju od Neweya :D i Roba Marshalla. Potonji je dizajnirao sve bolide s kojima je Vettel osvojio naslove pod palicom Neweya kao tehničkog direktora, pa vjerojatno i Vettel ima želju da mu dizajnira Ferrarije. Ali je navodno i on kao i Bob Bell, odbio Ferrari. Hirohide Hamashima, bivši tehnički direktor Bridgestonea je također dobio otkaz, a bio je zadužen za analiziranje performansi guma. Što se tiče novih članova, ima novosti kod tima zaduženog za motore i aerodinamiku, ali su manje poznati pa ih nećemo praviti slavnima :D Po svemu sudeći, Ferrari je zagrizao opako i žele vratiti konjića na vrh. Od iduće sezone mislim da ne treba očekivati puno, ali 2016. se očekuju rezultati. I to baš 10 godina od odlaska velikog šefa :D |
A jeste pročitali da ćemo u sezoni 2016 opet imati atmosferske motore, V8 ili V10 (ovisno kako se dogovore) imat će cca 1000KS i neku vrstu hibridne tehmologije... Danas bi trebali biti izglasani, a Bernie je rekao da je jedina dilema V8 ili V10. Mercedes je protiv, svi ostali su za uključujući i FIA-u i FOM.
|
Mercedesu ide dobro pa ih boli kita :D Nisam nista čuo, ali ako je istina, nitko sretniji od mene. Onda cu bar imati razloga oprt otići na utrku uživo.
|
Citiraj:
http://www.autosport.com/news/report.php/id/116886 |
To bi znacilo da Honda dzaba dolazi u F1.
|
Citiraj:
|
Nebi Honda došla natrag da nisu V6 turbaci u pitanju...
Renault je isto razmišljao o povlačenju da se nije išlo na V6 turbo. Bernie hoće promjenu,ali puno je tu parametara.Neka Merc,Honda i Renault odu,tko ostaje ? :D |
Citiraj:
http://www.formulino.hr/strateska-gr...ja-o-motorima/ |
|
|
1 godina vec...
![]() |
|
Umjesto da bude obrnuto.
|
|
Sad dok Brko uleti i počne sa hejtom na Šumija :D
|
Ma i ne mrzi on njega koliko mrzi Fetela. :D
|
Sad mi se i vise svidja Letterman :) |
Za iducu sezonu Ferrari ima dva svjetska prvaka koja su prosle sezone oba bila totalno potucena od timskog kolege. Sad mi pade na pamet. :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ili 2008. godina za Vettela, izvrsne vožnje u Toro Rossu, Monako, Monza i Interlagos. Ok, Vettel ove sezone nije bio sjajan, ali mrzitelji koji su jedva dočekali njegove loše dane su to pretvorili u sezonu gdje je Vettel za Ricciardom zaostao "200" bodova. Citiraj:
|
priča je bila o precjenjenosti, teško bi iko posta prvak u marusiji ( osin ako se svima drugima ne desi neko zlo :) )
|
Dobro sad Marussia, pa ne treba se pravit blentav.
Evo, slobodno navedi neke razloge zašto su Vettel ili Schumacher precijenjeni. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:06. |