![]() |
Riva Tuner downloadaš sa guru3d
Odeš pod karticu Main i tamo ti piše "256 bit NV40 bla,bla" klikneš sa desne strane tog natpisa tj. "Customize" Dobit ćeš novi meni i odabereš prvu opciju "Low-level system tweaks" U novom prozoru odaberi karticu "NVStrap driver". Skroz dolje piše "Install NVStrap driver" (instaliraj ga)+"Allow enabling hardware masked units"-stavi kvačicu kod toga.Onda odabereš opciju iz padajućeg izbornika koji je iznad gumba "custom".Sad slijedi prava stvar-gumb "custom".Stavi kvačicu kod "Pixel Unit 3" i "Vertex unit5".I sad zadnji korak ispod "Use ROM straps bla,bla" imaš padajući izbornik,u njemu odaberi "0045 (nVidia GeForce 6800GT)" klikneš OK i to je to. P.S. javi rezultate benchmarka |
Citiraj:
I još jednom da ti velim, ako si zagriženjak za brzinu, razmisli o 6800GT, no po mojoj skromnoj procjeni, v9999 je sporija 5-10% u benčmarcima, a u igrama još manje. Tu sad više ulogu igraju ukusi i tendencije, a ne brzina:beer: Jer na obje ćeš pokretat sve igre na full detaljima. |
Citiraj:
|
Nema šanse za pojavljivanje artef*ckata na ekranu,jer NV40 čip koji je u GeForce 6800 Standard je i u GeForce 6800GT :D.NV 40 je isti NV45 GPU koji imamo u 6800GT i 6800Ultra grafuljama ,samo što su softverski zaključani vertexi i cjevovodi,naravno imaju i niži radni takt.
Dakle,ne možeš imati artef*ckte.Garantirano-100% |
fala...kad ju dobijem ću vam sve reć...kak je prošlo:rambo:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Fora je da postoji određen broj NV40 chipova s neispravnim pajpovima ili vertex jedinicom koji se zaključavaju (software-ski) i prodaju pod 6800 standard (ako ih je još više neispravnih, onda postaju 6800LE). Da bi se zadovoljila potreba tržišta za jeftinijim 6800 karticama i neki potpuno ispravni NV40 se zaključava i postaje 6800 standard ili LE, ali da li će tvoj primjerak biti takav (ispravan, samo disable-an) ili neispravan - to je već lutrija. |
Ovako...grafa je stigla v9999GE
odmah sam otključo na 16/6 i sve radi...testirano na sirijus sem 2, call of duty 2 i nema artefakata... 3dmark 2005 score je 3800bodova... ja sam sasvim zadovoljan:gringo: |
kao 1. asus nije losa kartica...tj los proizvodac...i ne tvdi nesot o cemu nemas pojma a pogotovo ne na temelju jednog iskustva...:rolleyes:
kao2. dobro sto si uzeo tu asusicu zbog: toga jer ima efikasno hladenje, dobar kloker, skoro svi chipovi su birani(doslovno) mema je isto birana a kad asus nes zalemi nece lako odpast...kao recimo na saphiru...gainwardu itd...stoga opet o kvaliteti asusa... kao3. modanim biosom dobijes veliki boost...stoga igraj se;) nadalje procitaj etjev post oko svega ovoga (odkljucavanja i klokanja) da ne ponavljam sam sebe(sto ne volim bash) |
Citiraj:
a što se tiče otključavanja cjevovoda otključo sam na 16/6 i sve radi |
S novim driverima 78.01 3dmark2k5 je 5234....
ja sam zadovoljan...:D |
Citiraj:
nego to je jako dobar skor...al eto vidite sad svi...kolko znaci mema na nvidiji...sve u svemu ide to i bolje...ja sam ih vidio koje rade 6 k 05..tj sam sam natjerao par:D to je grafa koja bez beda parira ultri...ak se zna radit snom...sve u svemu pun pogodak sretno:beer: |
thx
tnx whatever...:beer: |
Super, baš mi je drago da ti je uspjelo otključavanje :beer: Živio!
|
Citiraj:
|
Sad se osjećasm tako ponosno što se opravdala cjenovna razlika unatoč što je kartica slabija na defaultu:D
Ipak dobar PCB (da dobra, isti poput onog na ultri) znači puno, razlika GT i Ultre je mala, no postoje razlozi zašto ultra ima 2 molexa, malo drukčiji smještaj elemenata i sl. Asus rula... Sad još reci koje si frekve postigao, pa da vidimo koja bolje ide. Kod mene je v1.01, vidiš, mogao bi pogledat ak je izašao kakav noviji bios. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:17. |