PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Mobiteli raznih proizvođača i OS-ova - info, koncepti, pitanja, problemi... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=264510)

coconut 04.02.2014. 11:15

Isto tako na dobrom dijelu kineskih mobitela, na drugoj kartici ni nemaš mogućnosti za 3G već samo 2G.

RoBi25 04.02.2014. 13:11

Nemam pojma nisam imao "kineski" ni jedan do sad tako da ne znam kako funcioniraju.

Kaže da je mijenjao i mjesta kartica ali svejedno, vjerojatno ima postavke za internet od t-mobilea.

RoBi25 04.02.2014. 17:07

Citiraj:

Autor RAUL (Post 2539831)
Na dual sim mobitelima ne moze istovremeno raditi data promet na obe kartice.Data promet se ukljucuje se i iskljucuje putem izbornika.Ukoliko nema postavke od Tomata moze ih sam sebi poslati putem http://www.tomato.com.hr/tehnicke-postavke

Kolega riješio problem preko ovog sitea.

RAUL hvala!

Poggiali 22.02.2014. 15:16

0.facebook problem? (Nokia E6)

Pozdrav!

Odavno koristim taj free FB, na tomato bonovima sam, sve je super radilo, do od nedavno, desava se kad krenem otvarat 0.facebook, prebaci me na m.facebook i svaki put mi skine kredit. Zvao sam sinoc tomato, rekli su da ce mi poslat rucne postavke na mail, ali naravno nisu. Imam Nokiu E6. Da li zna netko mozda do ceg bi bio problem ?
Imao sam i whats app, pa sam mislio da nije mozda do njega, obrisao sam ga, ali i dalje isti problem :/
I koristim default browser od nokie.

Don Kihoty 03.03.2014. 09:56

Hmm kako je Lenovo kupio Motorolu, a Motorola radi na projektu Ara/Phonebloks,
s tim da Lenovo ima iskustva sa WP uređajima - vrlo lako je moguće
da će Phoneblocks/Ara moći raditi sa WP OS-om, u slučaju da korisnik
želi doplatiti za licencu.

GG

coconut 03.03.2014. 10:09

Koliko sam ja razumio, Google nije prodao Lenovu taj dio firme. Ovako to izgleda trenutno
http://www.androidpolice.com/2014/02...emo-at-launch/

Juice 07.04.2014. 21:44

Radi se na projektu

Don Kihoty 08.04.2014. 00:48

Nije bitno kad je samo Android Only... Što se mene tiče mogu preimenovati u "Droidblocks"...

TLDNW

elzel 25.06.2014. 10:52

Sony Ericsson Elm kao wifi modem?

Da li se može i kako spojit navedeni mob spojen na komp preko usb kabla da mi prima wifi signal iz routera i da tako koristim bežični internet na kompu?

Juice 29.06.2014. 11:34

Sve smo bliže kraju. Predstavljena je i preview verzija uređaja

garynumber77 03.07.2014. 22:31

sony ericsson vivaz u8i

..zanima me dal se moze na njega instalirat viber i whatsapp pošto nije android vec symbian
..hvala unaprijed :chears:

coconut 04.07.2014. 06:25

Viber može
http://viber.com/products/nokia/

WraGG 04.07.2014. 23:15

http://www.whatsapp.com/nokia/

sinisa1989 09.07.2014. 11:21

Šteta što se OS nije bootao do kraja. :D

Don Kihoty 09.07.2014. 11:32

Tipično Android :D

sinisa1989 09.07.2014. 12:02

Srećom pa je uređaj dizajniran tako da se lako sastavi dok ga "rastaviš" u zid kad te naživcira bootloop. :D

Don Kihoty 09.07.2014. 13:00

LEGO bi ih trebao tužiti. :D

Burko 22.07.2014. 00:15

s obzirom da sam nedavno osobno uzeo alcatela t10 za male pare (zato sam ga i uzeo), danas sam se pozabavio sa romom jer ovaj tvornicki od t-coma je stvarno sranje..... nebi nikad rekao da je android u pitanju koliko su ga ogulili i jadno sve nesto, ali ima nade.

inace, ovo pisem za ljude koji posjeduju doticni tablet, a ne koriste ga jer je ono, nekako shit :). uglavnom, radi se o sljedecem postu sa xda (naravno), tema je ova: Upgrading alcatel one touch t10 to jellybean.

a iz svega u temi su najvaznija ova dva posta:
jedan & dva.

jos sto cete trebati je root, za to je potrebno:
Root_with_Restore_by_Bin4ry_v36 (4.37MB)
+
ADB Drivers_Updated (5.29MB)

ako bas trebaju linkovi, neka netko brzo se javi dok imam history jos svjez, pa cu iskopati i linkove.

dodatno sto jos treba je:
ALCATEL_ADB_ Driver Qualcomm_ADB (29.3MB)

to je vec kod samog flashanja, ADB driveri koji trebaju kod spajanja tableta dok je upaljen program za flash. ali sve je gore navedeno, bez brige, da se skuziti.

a komentar na ovaj ROM, OMA CM10......... prestrasno koliko dobro sve, SVE radi. doslovce tablet leti, jest da nisam gurnuo prakticki nikakvu app na njega, ali ovo sto je ugradeno radi savrseno! navigacija - instant (tj, GPS, jel). ma sve, nemam doslovce rijeci kako se sada maleni ponasa, doslovce drugi tablet jer je osjecaj rada u potpunosti poboljsan u svim pogledima! i izgleda pun k ljepse, moze se mjenjati prakticki sve, ima jezika tonu (ukljucujuci i CRO), brze sve nekako i fluidnije pokrece/radi, stvarno svaka cast na romu.

eto, ako koga zanima detaljnije sta, neka se ovdje javi ili mi cimne PM.

sin93 02.09.2014. 18:43

K800i Pomoć

Otvaram novu temu jer sam našo par staarih iz 08. i linkovi ne rade.. te nemogu ništa skinit ni pokušat..

Sad o problemu..
U ladici sam našo K800i legenda od mobitela, otključan u servisu na sve mreže.. bio par dana kod kolege (davno) i on je nešt pokušavo Flash-at da bude ko W800i.. ali nije uspio.
Ja sam ga prije par dana čisto iz znatiženje stavio na punjač. Radi..
Skinio ga sa punjača, ubacio karticu i on radi 5 sek i smrzne se.. bio sam ga ostavljo upaljenjog po cjeli dan ali ne pomiče se nikako.
Kad ga tek upalim znači prvih par sek mogu i kameru upalit i to ali neče dalje ništa..
Ako nekom nije jasno mogu i postavit video.. Na servis mi ga se ne isplati nosit.. kažu oko 100kn popravak, a za to mogu kupit taki mob ili samo matičnu pa presložit ovaj moj..

Nikky 02.09.2014. 19:43

A sad je sprčkan, treba naći ispravnu proceduru i potrebne fajlove za odraditi flash,
bilo na origigi K800i ili na W800i pamet.

trampoculo 03.09.2014. 06:06

Skini Sony mobile update service i napravi update moba.
SUS mu stavlja originalni softwer gore.

sin93 03.09.2014. 13:24

imam onaj PC companion ili nešt tako što se dobije na CD-u uz mobitel pa ču pokušati.. a skinem i taj Sony mobile update srevice :)

tiki66 03.09.2014. 14:03

Ne moraš ni pokušavati s cd-a jer je sigurno prastara verzija.

Dugo je prošlo od kako sam se zezao sa SE mobitelima, ali oni su išli tada preko SEUS-a odnosno Sony Ericsson Update Service. A "na divlje" se flashalo sa JDflasherom ili sličnim toolovima, ovisno o CID-u (razina zaštite). Ako me sjećanje dobro služi, firmware je dolazio u mbn i fbn fileovima koje bi samo flashnuo. Iskopaj neki stari tutorial i radi prema njemu, a fileove možeš naći na 4shared, tamo je sve vrvilo od toga. Tko zna, možda skineš nešto i s mog accounta :D

sin93 05.09.2014. 01:39

Sony Ericsson Update Service od prije koji mjesec nije podržan..
skinem JDflasher, upalim video na yt i pratim.. ali i tu je problem što je to sve prastaro i linkovi više ne vrjede ni jedan.. kad uspijem skinit vidim da je za CID52 a meni CID53 i nikako da uspijem sve

Drift_King 28.09.2014. 13:22

Mobiteli raznih proizvođača i OS-ova - info, koncepti, pitanja, problemi...

Iman jedan problemcic, 650 vcf fajlove triba syncat na ovo govno. E sad, memorija je max 500, ali to nije problem. Problem je sugavi pc suite, koji to ne moze ucinit na select_all nacin, nego sve rucno jedan po jedan :fuming:

Ima li ko rijesenje, ili ce ic na garanciju jer nije prezivio pad.

EDIT (uspio)

1. Kontakte san spojio u jedan file priko googla
2. Uveza u Outlook sve
3. Ovaj sugavi PC suite je cak povuka iz Outlooka kontakte.

Prki 14.10.2014. 20:57

Mobiteli raznih proizvođača i OS-ova - info, koncepti, pitanja, problemi...

Uzeo bi si smartphone sa dvije SIM kartice, pa me zanima kako to radi.Za primanje poziva mi je jasno, ali kako ide sa zvanjem?Kako biram sa koje ću kartice zvati?Da li to moram ručno svaki put ili je moguće postaviti recimo brojeve u imeniku da bira sa određene SIM kartice?

RAUL 14.10.2014. 21:13

Radis rucno, prilikom poziva pojavi ti se opcija sa koje kartice da zoves.Mozes namjestiti i automatski da zove samo sa jedne kartice.Ne mozes vezati imenik sa karticama za pozivanje.

coconut 15.10.2014. 06:26

Kod nekih Kineza, sva imena su u istom imeniku, ali označena različitim bojama u ovisnosti na koju su karticu vezana tako da kad zoveš znaš s koje kartice zoveš. Na jednom THL-u mi je bila plavo-narančasta kombinacija.
Kako svaka kartica ima svoju boju, tako u notification baru imaš i prikaže jačine mreže u toj boji i sl.
U Postavkama se svaka kartica može ručno isključiti pa ako npr. imaš poslovni broj, isključiš karticu nakon radnog vremena/vikendom/praznikom da te ne mogu nazvati na taj broj.

Pomo 15.10.2014. 07:26

Majka je kad imaš zasebne melodije za svaki sim.
To im je obavezan fičur, pogotovo ako je drugi sim od službenog.

Prki 15.10.2014. 16:40

Ako je kako coconut kaže to bi bio pun pogodak.Ionako sam se odlučio za THL T11.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:29.