PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Koji mobilni OS koriste članovi PCE foruma (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=263914)

spawn 16.10.2014. 22:23

Nije istina,ja imam Samsung klimu uzasna je. Cuje se na 100m i ne ladi dobro.

Koristim android. Ali da ios ima file management kao android ne bi rasmisljao puno.

Brko 16.10.2014. 22:57

Tema lockana, postovi pobrisani, kartoni podijeljeni.
A uskoro možda se pobrišu i sve teme vezane za mobitele, ako se ovakve stvari nastave + godišnji odmori sudionicima OS vs OS troll/spam-raspravama.

LP

Brko 18.10.2014. 23:15

Tema unlockana.

Samo mali heads up. Tema je što koristite, a ne što mrzite kod drugih korisnika. ;)
I nastavite u tom pravcu "koristim to i to zato jer mi to i to tako treba" bez nemilih rasprava "moj os je bolji od tvoga jer je moj".

Svaki sljedeći troll flejm ala ovaj od neki dan neće sa sobom povući kartone, već godišnje odmore u trajanju od 15 dana minimalno.

Ugodnu danju raspravu vam želim.

I da dam svoj doprinos temi:

Koristim Android. Zašto? Zbog raširenosti i dostupnosti uređaja od uber smeća za ić u šumu sa njime do uređaja vrijednosti polovnog Punta iz 2004.
Koristio sam i iOS. Nemam zamjerke prema istom osim što je limitiran na MENI OSOBNO preskupe uređaje za svakodnevnu upotrebu obziroma na moju prirodu posla. Plus iTunes.
WP sam probao ovih dana. Sve ok, ali ne mogu sa njime zamjeniti jandru. Ne još.

tiki66 18.10.2014. 23:53

Po meni bi bilo najbolje otvoriti jedan svađaonica topic, di će svatko srat o svom OS-u i zašto je on najbolji :D

Anyway, ja sam na androidu jer mi najviše paše. Volim slobodu, mjenjanje launcehra, rootanje, flashanje romova, živciranje kad dobijem force close i sve što već uz android ide :D

mamutarka 19.10.2014. 14:54

tako nešto sam i ja htio predložiti, tema koja će se zvati Android vs iOS ili rat mobilnih OS-eva, pa neka se ljudi razglabaju :D

ontopic. koristio oba, android i iOS i ipak prevagnulo na iOS, ne sviđa mi se politika da moram imati mobitel jači od stolnog računala da mi otvori imenik i nazove nekog u razumnom roku :D

iOS mi ima ljepše aplikacije, pa čak i one od googla su mi bolje na iOSu, ironično ali je tako (meni), dapače mogao bih imati oba sustava ali nemam potrebu za time, svaki ima svoje prednosti i mane. No recimo jedna od prednosti androida je što je otvoren i možeš ga custimizirati, pa kad sam imao nexusa skužio sam da mi se neda ništa prčkati i slagati i da želim mobitel out of the box, a to mi iOS uz ajfon najbolje pruža, meni osobno.

Brko 19.10.2014. 16:51

@tiki66
Za takve teme se prijavite na neke druge forume, slobodno :D

Bubba 19.10.2014. 23:53

Kao hardcore BB korisnik do prije par mjeseci (maknuo se Torcha 9810 a prije imao Bold 9000 i Curve 8900 na koje sam presao sa Nokie 6120) presao sam na Android iii...

a) tipkovnica + savrseni push kod BB-a ne moze zamijeniti nitko i nista

ali

b) cinjenicu da mozes integrirati sijaset stvari u Android je jednostavno postao standardni nacin rada danas. Ovdje mi radi Skype i mogu se paralelno javiti na telefonski poziv, i sve to ide relativno solidno.

Bih li se vracao na BB? Pa, i ne bih, u konacnici. Da na Androidu push ne radi kako spada, ne radi (ili barem ne radi onako kako ocekujem da radi obzirom na BB iskustvo), ali za sve ostalo nema govora. Jos kad bi netko mudar izdao Android s finom BB-like tipkovnicom, kamo srece!

Mikeyy 20.10.2014. 06:26

To sam se i ja dugo nadao, ali ništa od toga. Motorola je zadnji normalni telefon sa tipkalom izdala davno, i nikada nije došao u eu.

Juice 20.10.2014. 09:12

Citiraj:

Autor Bubba (Post 2679019)
Kao hardcore BB korisnik do prije par mjeseci (maknuo se Torcha 9810 a prije imao Bold 9000 i Curve 8900 na koje sam presao sa Nokie 6120) presao sam na Android iii...

ali

b) cinjenicu da mozes integrirati sijaset stvari u Android je jednostavno postao standardni nacin rada danas. Ovdje mi radi Skype i mogu se paralelno javiti na telefonski poziv, i sve to ide relativno solidno.

Bih li se vracao na BB? Pa, i ne bih, u konacnici. Da na Androidu push ne radi kako spada, ne radi (ili barem ne radi onako kako ocekujem da radi obzirom na BB iskustvo), ali za sve ostalo nema govora. Jos kad bi netko mudar izdao Android s finom BB-like tipkovnicom, kamo srece!

Za tebe je onda novi BB Passport. Podrzava Android aplikacije, a cak ne treba BIS usluga isto.
Citiraj:

Autor Mikeyy (Post 2679044)
To sam se i ja dugo nadao, ali ništa od toga. Motorola je zadnji normalni telefon sa tipkalom izdala davno, i nikada nije došao u eu.

Moto Milestone? Dosao je u EU bio.

Mikeyy 20.10.2014. 09:34

To je mobitel star 4 ili 5 godina. Nakon njega su izašle još jedna ili dvije motorole sa tipkalom od kojih niti jedna nije došla u eu. Ali i od toga već ima barem 2-3 godine.

http://www.gsmarena.com/motorola_droid_4_xt894-4418.php

syss 20.10.2014. 09:48

Citiraj:

ali

push sa čega?

mislim gmail radi ono momentalno isto kao i exchange tak da ne kužim kaj ti ne valja.

dragunovx 20.10.2014. 10:01

Android, i ostajem na tome.
Inace imam i iPad sluzbeni i iOS mogu okarakterizirati kao dobar pouzdan i napravljen za totalne tudume.

D1viry 20.10.2014. 10:21

Citiraj:

Autor syss (Post 2679082)
push sa čega?

mislim gmail radi ono momentalno isto kao i exchange tak da ne kužim kaj ti ne valja.

Ne radi kako treba od 2013. godine. Radi samo onima koji su imali iskonfigurirano prije i koji nisu mijejali fw. Meni došao gejfon sa servisa i nema više push :D.
Ima u google aplikaciji, ali ne više u standardnom mail klijentu. Radi samo ako imaš business google račun. Barem na iOSu je tako.

bg_4_l 20.10.2014. 11:00

Citiraj:

ali

Napamet pričam jer nisam imao u rukama, ali čitao sam neke vijesti o tome da noviji BB telefoni zapravo imaju podržanu potpunu Android emulaciju. Što bi značilo da teoretski možeš imati sve što želiš u jednom. BB specifične usluge + Android aplikacije koje trebaš. Sad u vijesti je bilo nešto da se vrti baš okljaštreni Android u pozadini, ali velim nisam tehničke detalje dovoljno proučio jer ne koristim mobitel za exchange mail pa mi BB nikad nije bio potreban. Baci oko u svakom slučaju.

Štura vijest koju sam čitao je ovdje: http://www.androidauthority.com/blac...ndroid-340468/

Bubba 20.10.2014. 11:15

Citiraj:

Autor Juice (Post 2679072)
Za tebe je onda novi BB Passport. Podrzava Android aplikacije, a cak ne treba BIS usluga isto.

Mogu si mislit koja je cijena...

Citiraj:

Autor syss (Post 2679082)
push sa čega?

Naravno da ne radi. Od 5 accountova kojih (Google Apps) imam na mobitelu, u prosjeku stigne 80% mailova kako bi trebalo stizati i kako mi je stizalo 4-5 godina na BB-u. Ostalih 20% jednostavno ne dodje, vidis ih u "All mail" ali notifikacije nema - a problem je poznat jer sam ga trazio po Internetima i jednostavno je tako kako je.

Citiraj:

Autor Mikeyy (Post 2679044)

Ne kuzim cemu je to tako, touch screen i tipkovnica jednostavno nisu prirodni nacin kucanja, nema tu neke prevelike mudrosti... :\

syss 20.10.2014. 11:41

pa dobro kajaznam meni sve normala radi... mora da je do moćne xperije p :D

Juice 20.10.2014. 11:54

Citiraj:

Autor Bubba (Post 2679131)
Mogu si mislit koja je cijena...

600 eura je cijena moba za sami uređaj. Ima ga na Amazonu

Mario92 20.10.2014. 12:03

Citiraj:

Ne kuzim cemu je to tako, touch screen i tipkovnica jednostavno nisu prirodni nacin kucanja, nema tu neke prevelike mudrosti... :\

Jer potrebe Average Joe-a nisu takve da treba neku dobru tipkovnicu.

U vrijeme svajpanja, lajkanja, hešteganja, snepanja i instagramanja tipkovnica više nije toliko... cool.

exzzy 20.10.2014. 12:06

Android 4.4.2 , btw zkj nema ankete u tapatalku?

Juice 20.10.2014. 12:12

Citiraj:

Autor exzzy (Post 2679157)
Android 4.4.2 , btw zkj nema ankete u tapatalku?

Tapatalk ne podržava.

wnbeeeE 20.10.2014. 14:59

Citiraj:

hmm. Fleksy, Swiftkey - f1 formule za blackberry.

zicozg 27.10.2014. 23:28

Prvi smartphone pa android. Do sada razni simbyan.

Zapravo, imao sam SE X1, to cudo za mucenje je imalo windowse.

duggi 27.10.2014. 23:34

Ascend P1 ,4.4.4

aski 07.11.2014. 00:02

Više od tri mjeseca sam na Windows phoneu. Nakon 3 godine, prešaltao sam se s Androida.

Svaki ima svojih prednosti i nedostataka. Google aplikacije ubijaju na toj platformi i (po meni) je to najveća prednost nad WP. OK, postoje i neke specifične aplikacije, prije svega mislim na net banking i tako to, što (kod nas) bas nije rašireno kao na Androidu.

Ogroman plus za WP mi je fluidnost, čak mi je i jednostavniji, ne moram raditi restart da bi se mobitel ubrzao, jer uvijek radi isto. I onaj tko nije pri parama može za mali iznos dobiti odličan mobitel. I uz sve to ne moram brljaviti s rootanjem, ROM-ovima i sl. da bi ispravio nešto što tvornički ne valja. A tek onda znaju krenuti problemi...

Nedostatak mi je značajna potrošnja baterije i povremeni problemi s notifikacijama. Iako je problem nestao s par zadnjih updateova. Buđenje aplikacija nije na razini i moralo bi ići brže. Još bi volio da se notification center može štelati po svom ukusu, ali valjda bude i to :)

Inače, ne mogu, a da ne napišem kako mi je žao ljudi i balavurdije kad ih čujem vani i po kafićima kako psuju jer im mobitel šteka. Ugl. sve od reda jeftina kineska smeća ili neki slabašni Androidi koji grcaju zbog slabog hardvera. Ali jbg. ne kreću se svi po geekovskim forumima kao što je PCE da bi znali nešto više :beer:

tiki66 07.11.2014. 09:18

Citiraj:

Autor aski (Post 2687700)
Inače, ne mogu, a da ne napišem kako mi je žao ljudi i balavurdije kad ih čujem vani i po kafićima kako psuju jer im mobitel šteka. Ugl. sve od reda jeftina kineska smeća ili neki slabašni Androidi koji grcaju zbog slabog hardvera. Ali jbg. ne kreću se svi po geekovskim forumima kao što je PCE da bi znali nešto više :beer:

Da ne kažemo da su valjda za 80% tih štekanja krivi sami: puna interna memorija, 300 instaliranih aplikacija, kvalitetne aplikacije poput task killera i par cleanera i antivirusa :fiju:

brisani 09.11.2014. 21:51

Koristim android ! Kolega sa posla ima S.G.4, i žali mi se da mu šteka. Pitam ga jeli napravija ažuriranje, a on mi kaže, da šta će mu to. Ima ga dvi godine, a žugat će i dalje, a štekat će i dalje, jer "zašto bi on to ažurira". Uglavnom- " nije žvaka za seljaka".

fishkal 09.11.2014. 21:57

Najveći problem androida je da ga debil korisnik može ugušiti, zagušiti i usporiti.

Brko 09.11.2014. 22:53

Citiraj:

Autor brisani (Post 2688764)
Koristim android ! Kolega sa posla ima S.G.4, i žali mi se da mu šteka. Pitam ga jeli napravija ažuriranje, a on mi kaže, da šta će mu to. Ima ga dvi godine, a žugat će i dalje, a štekat će i dalje, jer "zašto bi on to ažurira". Uglavnom- " nije žvaka za seljaka".

Ah, standardna rvacka priča. Bitno da je on kupio najskuplji mobitel u vrijeme kupovine da može reći da ima taj mobitel. :D
Ljudi pričaju da TW trza. Da, ali recimo ja sam svog na SGS3 doveo u stanje butter smootha :)

Svoj poredak za sada bi dao Android pa iOS pa WP, ono što sam koristio za svoje svrhe...

blava 09.11.2014. 22:59

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2688792)
Ah, standardna rvacka priča. Bitno da je on kupio najskuplji mobitel u vrijeme kupovine da može reći da ima taj mobitel. :D
Ljudi pričaju da TW trza. Da, ali recimo ja sam svog na SGS3 doveo u stanje butter smootha :)

Svoj poredak za sada bi dao Android pa iOS pa WP, ono što sam koristio za svoje svrhe...

Upravo to,situacija od danas frend sve sam instalirao recovery,flashao AOSP rom na Coolpada F1 koji je dosao sa onim shitty Coolife cajna ROM-om i frajer odmah gore neke battery savere,optimizere i sl.

Ja skoro sijede dobio u dvadesetim,rekao Xposed gore stavljaj i Greenify i dosta,kakvi battery saveri...

Windows Phone jednog dana mozda,a do tada stancati kineske flagshipove :D

vm@ 09.11.2014. 23:09

i9070 CM11

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:11.