![]() |
samo me zanima kako ćeš staviti dvije grafe sa vodenjačom u cf (moraš imat i kejs za to jelte za početak) + sli 970ke će pojest ovo, a trošit maltene isto.
300w tdp... za ranit se :D |
|
Citiraj:
Geeez man, iskreno, nisam pojma imao da je ovakva situacija. Pa AMD da nije konzole sve pokupio, vec bi bio down-under. |
Citiraj:
A što se ostaloga tiče, AMD ima velike snove, ali i kroničnu besparicu. HBM je trebao biti na tržitu 2012, a i sada kada dolazi vrlo vjerojatno neće biti više od 4GB po GPU-u. A to što bi 3xx kartice mogle biti 300 vata ili više - manje važno. Pa 970 ima takvu negativnu etiketu i svejedno se dobro prodaje. Sve je u agresivnom marketingu, a ovi u AMD-u očito nisu došli do razine ovih iz nVidije. |
Uz pretpostavku da su tablice istinite to bi trebao bit najjači AMD model koji će biti večini cjenovno nedustupan. Više me zanima što će izbacit u rangu 2000-2500kuna
|
Citiraj:
|
Catchphrase na kraju: Radeon 290X. With 4GB. No, really.
|
Objavljeno u temi već ~3 puta. Poprati malo temu prije objavljivanja redundantnih informacija.
|
Citiraj:
Inače jadni tih par ljudi koja bi htjeli imati high end vodenjače u CF :( Baš mi ih je žao http://i.imgur.com/JJRhX7k.jpg |
Svi se bune na 300W potrošnju a većina danas stavlja kW napajanja u kompove. :D
|
napajanje je najmanji issue u tome da ti jedna jedina komponenta u kompu može "popit" 300w (+ 200w tdp amd procesora) i zalazimo već u komponente koje zahtjevaju ozbiljno hlađenje/napajanje.
|
Istina nema tu zajebavanja sa napajanjem. Al nije to nešto novo, ne razumijem čuđenje pa to je samo nekih 50-ak w više od postojećih 290-tki, a ako stvarno bude cca 60% jače (sumnjam) to je jebački efikasno (barem za amd). Ionako high end useri nemaju crap napajanje. Proper gold "650w" napajanje praktično toliko daje samo na jednom +12v railu. U kombinaciji sa ocanim 125w procesorom cijela konfa bi u real life full loadu vukla 500-550w potrošnje.
|
Citiraj:
dobitna kombinacija je(tj. bit će) intel procesor+amd 300 grafička |
Citiraj:
Najbolje je sto taj FX od 220W ima za kupiti sa vodenim, a 390X ce (vjerojatno) isto dolaziti sa vodenim tako da nema dodatnih troskova oko hladjenja. :D Treba vidjeti koliko ce struje trositi GM200, koji je zapravo konkurencija 390X, tesko da ce uspjeti zadrzati potrosnju u rangu GTX 970/980. |
Citiraj:
|
Najveći šit je što neke grafički nahajpane igre ne koriste cf & sli (watch dogs npr.). Ili ne skaliraju baš bajno. 1 jača gpu će uvijek biti u prednosti
|
Citiraj:
|
Citiraj:
A sad kuka nešto oko potrošnje - rudarčina najobičnija :p |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
de ne lupetaj pa mod si zaboga :D Citiraj:
Citiraj:
|
I moj savjet, bjež'te od CF-Slija i takvih vaginarija :D
Samo zajebancije s time... To je samo za #bench_penis, #E-penis, #3d-mark, etc. I onda u AAA naslovima ne radi, show :D A sukladno ovom mom stavu koji stoji, ja se nabrijavam jeftino upecat još jednu 290tku :D Kreten :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
takodžer kreten :D Citiraj:
naravno da izađe normalna cijena kada je ati u startu prejeftin pa se onda "to ne kuži" na finalnoj cijeni, a znamo svi priču sa kvalitetom... :D :D :D |
Citiraj:
Što to troši 'duplo manje'? 970ka? Yea rajt kak bi ti rekao... http://www.xbitlabs.com/articles/gra...g_8.html#sect1 http://www.bit-tech.net/hardware/gra...-970-review/11 Ah da, u očim fanboya zelenih sa zadnjih nekoliko crvenih grafi, tih 90-100W manje je 'duplo':roller: Ipak je to ključna i vidna razlika, dal grafa troši 220W ili 300W u sistemu sa i7 procesorom i svim ostalim 'pratećim' addonovima:D I da, već je masu ekipe reklo, a stotine puta su raznorazne ankete na renomiranim siteovima dokazale i pokazale da se prosječnom gameru koji ima 1-2h gaminga dnevno, živo fućka za tih 50-100-whatever watta veću ili manju potrošnju ako grafa isporučuje željene performanse. A i odavno je prestalo biti simpatično tvoje silovanje 'crvenih' tema sa svojim izljevima fanboy 'činjenica' koje su sve samo ne realne.:chears: |
Citiraj:
Al gle, ja imam SLI jer hoću, ne zato jer mi treba :) |
ok u prvom linku je ono kompletna potrošnja kompa, a u drugom vidim da grafa troši ~170w.
s obzirom da radiš u osiguranju onda vjerovatno ti je jasno da je 170 skoro duplo manje od 300 :D ako ćemo o realnosti ;) |
Fuckas 3.5GB GTX 970 :D.
GTX 980 trosi oko 200W, ako je vjerovati podacima 390X ce trositi oko 300W. To nije duplo da se na trepavice postavis :). |
Citiraj:
:stoopid::stoopid: Quote iz drugog linka. Uostalom, fama o tih 170W je razbijena preko nekoliko puta i jasno je dokazano i pokazano da je stvarna potrošnja 970ke 210-220W u prosjeku, što ti quote iz drugog linka, a i rezultati testova tj razlika od samo tih 80ak W jasno govore. No teško je vidjeti kraj zdravih očiju, a još teže priznati gorku istinu:D |
Citiraj:
Veći mi je problem što žena zaboravi ugasit svjetlo u wc-u ili suši veš sa sušilicom (cca 7,5 KW po ciklusu). Ako me za to zaboli ona stvar, zaista ću me mučiti što grafa troši 50W više u full loadu, pogotovo ako se igram 20min dnevno (ako i toliko)... Generalno, ti argumenti s potrošnjom su ono, potencirani na n-tu :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:08. |